Află care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în 2024

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Aflați de aici care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație pentru a începe să economisiți gaz în timp ce vă încălziți locuința.

Cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație
Află care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în [y] 10

Cea mai bună centrală termică pe gaz in condensație 2024

Cumpărarea unei centrale termice poate fi extrem de dificilă în ziua de azi deoarece există o mulțime de modele pe piață și astfel oamenii chiar nu știu ce să aleagă. Chiar dacă vă rezumați doar la un tip de centrale termice cum sunt cele din acest articol tot este greu să vă dați seama care este cea mai bună centrală termică în condensație.

Astfel pentru a veni în ajutorul dumneavoastră am pregătit în acest articol câteva recomandări plus un ghid de cumpărături în care vă vom explica la ce să fiți atent/ă când vreți să cumpărați o astfel de centrală termică.

Poate vă interesează și:

Avantaje oferite de centralele termice pe gaz în condensație

Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes.

Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

Probabil deja știți că aceste variante de centrale termice reprezintă o soluție bună și modernă atât pentru case cât și pentru apartamente. Însă știți care sunt și principalele avantaje oferite de acestea? Dacă nu știți atunci în rândurile următoare veți găsi 3 avantaje mari pe care le au acestea.

 • Randament și eficiență suplimentare – aceste tipuri de centrale termice oferă un randament mediu de 95%. În rândul centralelor termice eficiența medie este de 85% deci aceste modele sunt peste medie. Trebuie să știți că centralele termice în condensație din gama de top montate corespunzător pot oferi și randament de 110%.
 • Durata de viață crescută – aceste centrale dacă sunt îngrijite corespunzător pot avea o viață mai lungă decât centralele pe gaz tradiționale. Modele tradiționale au o durată de viață de 10 ani în medie, iar cele în condensație de 15 ani.
 • Emisii si noxe mici – aceste centrale termice sunt dotate cu tehnologii care reduc considerabil emisiile fiind mult mai prietenoase cu mediul.
Care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație
Află care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în [y] 11

Top cele mai bune centrale termice pe gaz în condensație 2024

1

Centrală termică pe gaz în condensare Ariston 30 KW HS Premium

Alegerea noastră
Centrală termica pe gaz in condensare Ariston HS Premium
Află care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în [y] 12

Avantaje

 • Este potrivită pentru montajul în zonă locuibilă datorită zgomotului redus;
 • Automatizare electronică a circuitelor;
 • Tastele sunt ușor de operat;
 • Economie de până la 35%;

Dezavantaje

 • Preț peste 3000 de lei;
Părerea Nostră
Ariston HS PREMIUM 30 EU2 este o centrală termică pe gaz în condensație care are o putere minimă nominală de 6 kw și o putere maximă nominală de 29 kw. Eficiența maximă a acesteia este 108% fiind mult peste media oferită de piață de 95%.

Ceea ce o mai face o alegere excepțională este faptul că este silențioasă, totul datorită amortizorul din dotare. Dezavantajul acesteia este faptul că are un preț de peste 3000 de lei, însă partea bună este ca aceasta își amortizează destul de repede costul de achiziție prin economisirea consumului de gaz.
2

Centrală termică murală în condensare Immergas Victrix TERA

Cea mai bună centrală termică în condesație ieftină
Centrală termică murală în condensare Immergas Victrix TERA
Află care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în [y] 13

Avantaje

 • Consum redus;
 • Silențioasă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Amplasare murală;

Dezavantaje

 • În unele momente apa caldă s-ar putea să vină mai greu la robinet;
Părerea Noastră
Această centrală termică este destinată oamenilor care caută simplitate, dar și calitate într-un produs. Designul compact pe care îl deține această centrală îi permite să se integreze ușor în orice ambient, fie că este prima centrală fie că înlocuiește un model uzat.

Din punctul nostru de vedere acest model este una dintre cele mai fiabile modele și nu o spunem doar noi, o spun și utilizatorii acesteia. Singurul minus semnalat la acest model a fost faptul că uneori s-ar putea să întârzie apa caldă la robinet.
3

Centrală termică pe gaz în condensație Buderus Logamax Plus GB072-24K V2

Cea mai bună centrală termică în condesație Buderus
Centrală termică pe gaz în condensație Buderus Logamax Plus GB072-24K V2 
Află care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în [y] 14

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Consum foarte mic;
 • Randament foarte bun;
 • Bună și pentru case;

Dezavantaje

 • Are un ventilator care uneori poate produce zgomote;
Părerea noastră
Buderus Logamax Plus GB072-24K V2 este o centrală termică pe gaz în condensare care are o putere nominală minimă de 7 kw și o putere nominală maximă de 23,8 kw. Aceasta este perfectă pentru încălzirea caselor sau a apartamentelor cu suprafețe cuprinse între 50 și 200 de metri pătrați.

Are un panou de comandă digital foarte intuitiv, ușor de folosit și de înțeles. Dezavantajul acesteia este faptul că există riscul ca uneori să se audă ventilatorul, lucru care poate crea zgomot suplimentar. Ce mai trebuie să știți este că aceasta este mai scumpă decât modelele de mai sus însă per total este o centrală care merită să fie cumpărată.

Cum să alegi cea mai bună centrală termică pe gaz în condensare – ghid de cumpărături

Acum că ați văzut topul probabil vă întrebați: care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație pentru mine? Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă am pregătit un ghid de cumpărături la urma căruia probabil veți putea face o alegere bună pentru dumneavoastră.

Suprafața încălzită

Pentru a putea alege una din cele mai bune centrale termice pe gaz în condensație este nevoie să știți suprafața pe care trebuie să o încălziți. Cu cât suprafața care trebuie încălzită este mai mare cu atât trebuie ca centrala să fie mai puternică.

Oricum specialiști recomandă pentru suprafețe mai mici utilizarea unui alt sistem de încălzire. Centralele termice în condensație sunt bune pentru suprafețe mai mari de 50 de metrii pătrați, deoarece doar în astfel de suprafețe vor da un randament ridicat.

Componentele încălzite

Este bine să știți că aceste centrale acceptă orice componentă de la: calorifere, la încălzire în pardoseală. Deși acceptă orice sistem de încălzire având în vedere că apa pe retur are 30-40 °C cea mai bună este încălzirea în pardoseală la aceste tipuri de centrale termice.

Deci e important să știți care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație dar mai important este să știți unde oferă cele mai bune randamente și dacă vă permiteți acel sistem.

Alte aspecte de luat în considerare

Dacă vreți că centrala termică în condensație pe care o cumpărați să ofere un randament ridicat mai aveți nevoie de: un cronotermostat incorporat sau instalat suplimentar, sonda externa pentru acesta si de o izolație termica pentru locuință bine pusa la punct.

Un alt factor care influențează cât de bine funcționează centrala termică sunt apartamentele vecine. Dacă acestea nu sunt încălzite atunci veți avea pereții reci iar centrala va funcționa mai mult timp din greu creând un consum mai mare de gaz.

Care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație? – concluzie

Pe finalul articolului noi sperăm că acesta va ajutat să faceți alegerea corectă și că în topul de mai sus ați putut să găsiți cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație pentru dumneavoastră. Dacă vă interesează acest aspect atunci trebuie să știți că modelul care nea plăcut cel mai mult a fost Ariston 30 KW HS Premium deoarece încorporează un randament bun într-un preț foarte bun.

Întrebări frecvente

Cum funcționează o centrală termică pe gaz în condensație?

Cum funcționează o centrală termică pe gaz în condensație

Centralele termice pe gaz în condensație au capacitate de a prelua căldura produsă prin ardere combustibilului în interior. Dioxidul rezultat în urma arderii este amestecat cu apă după care este evaporat. Acest proces produce energie termică. Am atașat o digramă care să vă ajute să înțelegeți procesul.

Care sunt diferențele între centralele tradiționale și cele în condensație?

Care sunt diferențele între centralele tradiționale și cele în condensație- eficienta

Există multiple diferențe între aceste tipuri de centrale de la modul de funcționare la modul de recuperare a căldurii. Principala diferențe și probabil singura care contează este randamentul. După cum spuneam și la începutul articolului ce în condenție au un randament mediu mai mare cu 10% adică în total 95% și pot ajunge la un randament maxim de 110%.

Care sunt componentele principale centrale termice prin condensație?

Care sunt componentele principale centrale termice prin condensație

Mecanismul de funcționare al unui centrale termice pe gaz în condensație este unul destul de complex și are multe componente. Principalele componente sunt: recuperatorul de condens, camera de ardere, electro ventilatorul, schimbător sanitar, circuitul electronic principal. Acestea pot fi observate în diagrama alăturată.

Cum arată o centrală termică pe gaz in interior?

Cum arată o centrală termică pe gaz in interior

În imaginea alăturată puteți observa modul cum arată o centrală termică pe gaz în interior.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo