Care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație în 2022?

Vă întrebați care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație? Citiți tot articolul și veți afla tot ce aveți nevoie.

Care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație

Care este cea mai bună centrală termică pe gaz in condensație?

Chiar dacă încă nu știți care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație (sau condensare, cum mai sunt numite) cert este că aceste modele sunt probabil cele mai economice având un randament de 100%. Aceste tipuri de centrale termice au devenit printre cele mai populare în rândul consumatorilor. Noi considerăm că acestea sunt o alternativă foarte bună și pentru dumneavoastră.

Poate vă interesează și:

Avantaje oferite de centralele termice pe gaz în condensație

Probabil deja știți că aceste variante de centrale termice reprezintă o soluție bună și modernă atât pentru case cât și pentru apartamente. Însă știți care sunt și principalele avantaje oferite de acestea? Nu ei bine veți descoperi în rândurile următoare.

 • Randament și eficiența suplimentare – aceste tipuri de centrale termice oferă un randament mediu de 95%. În rândul centralelor termice eficiența medie este de 85% deci aceste modele sunt peste medie. Trebuie știut că centralele termice în condensație din gama de top montate corespunzător pot oferi și randament de 110%.
 • Durata de viață crescută – Aceste centrale dacă sunt îngrijite corespunzător pot avea o viață mai lungă decât centralele pe gaz tradiționale. Modele tradiționale au o durată de viață de 10 ani în medie iar cele în condensație de 15 ani.
 • Emisii si noxe mici – aceste centrale termice sunt dotate cu tehnologii care reduc considerabil emisiile fiind mult mai prietenoase cu mediul.

Top cele mai bune centrale termice în condensație

Am pregătit un top cu centrale termice în condesație bune, care au fost analizate de noi. Așadar aruncați o privire peste ele, ar cam trebui să fie ceea ce căutați.

1

Centrală termică pe gaz în condensare Ariston HS Premium

Alegerea noastră
Centrală termica pe gaz in condensare Ariston HS Premium
Specificații
 • Amplasare murală;

 • Putere 30 Kw;

 • Randament la sarcina maxima: 97,1%;

 • Display digital;
 • Avantaje
  • Este potrivita pentru montajul in zona locuibila datorita zgomotului redus;
  • Automatizare electronică a circuitelor;
  • Tastele sunt ușor de operat;
  Dezavantaje
  • Preț peste 300 de lei;
  Părerea Nostră
  Această centrală termică în opinia noastră este cea care răspunde la întrebarea: Care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație? Este un model mural ce produce un zgomot mic care nu este deranjant.

  Acest model are o putere ce pleacă de la 6,5 la 30 Kw și oferă o eficiență de până la 108% care este peste media generală de 95%. Dacă dețineți bugetul necesar această centrală este probabil cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.
  2

  Centrală termică murală în condensare Ariston Cares Premium 24 EU

  Sugestie sub 300 de lei
  Centrală termică murală în condensare Ariston Cares Premium 24 EU
  Specificații
 • Putere maximă pentru încălzire de 24,4 KW;

 • Amplasare murală;

 • Nivelul zgomotului maxim este de 50 dB;

 • Panou de comandă digital;
 • Avantaje
  • Consum redus;
  • Afișaj luminos;
  • Raport preț-calitate foarte bun;
  Dezavantaje
  • Cam gălăgioasă la pornire;
  Părerea noastră
  Aceasta este o centrală termică în condensație care este foarte economică și care reușește să îmbine cu succes confortul cu eficiența energetică. Eficiența energetică face referire la mai puțină poluare a mediului și mai puține cheltuieli pentru utilizator.

  Datorită tehnologiei a condensării complete această centrală pe gaz consumă cu până la 35% decât una tradițională. Este de departe una dintre cele mai bune alegeri ce pot fi făcute. Singurul minus care a fost remarcat de unii utilizatori este faptul că e cam zgomotoasă în momentul pornirii.
  3

  Centrală termică murală în condensare Immergas Victrix TERA

  Cea mai fiabilă
  Centrală termică murală în condensare Immergas Victrix TERA
  Specificații
 • Putere maximă pentru încălzire de 24 KW;

 • Amplasare murală;

 • Nivelul zgomotului maxim este de 50 dB;

 • Panou de comandă digital;
 • Avantaje
  • Consum redus;
  • Silențios;
  • Se comportă ca o centrală premium în ciuda prețului redus;
  Dezavantaje
  • În unele momente apa caldă s-ar pute să vină mai greu la robinet;
  Părerea Noastră
  Această centrală termică este destinată oamenilor care caută simplitate dar și calitate într-un produs. Designul compact pe care îl deține această centrală îi permite să se integreze ușor în orice ambient, fie că este prima centrală fie că înlocuiește un model uzat.

  Din punctul nostru de vedere acest model este una dintre cele mai fiabile modele și nu o spunem doar noi, o spun și utilizatorii acesteia. Singurul minus semnalat la acest model a fost faptul că uneori s-ar pute să întârzie apa caldă la robinet.

  Cum alegi cea mai bună centrală termică în condensare

  Acum că ați văzut topul probabil vă întrebați: care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație pentru mine? Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă am pregătit un ghid de cumpărături la urma căruia probabil veți putea face o alegere bună pentru dumneavoastră.

  Suprafața încălzită

  Pentru a putea alege una din cele mai bune centrale termice pe gaz în condensație este nevoie să știți suprafața pe care trebuie să o încălziți. Cu cât suprafața care trebuie încălzită este mai mare cu atât trebuie ca centrala să fie mai puternică. Oricum specialiști recomandă pentru suprafețe mai mici utilizarea unui alt sistem de încălzire. Centralele termice în condensație sunt bune pentru suprafețe mai mari de 60-70 mp, doar aici vor da randament ridicat.

  Componentele încălzite

  Este bine să știți că aceste centrale acceptă orice componentă de la: calorifere, la încălzire în pardoseală. Deși acceptă orice sistem de încălzire având în vedere că apa pe retur are 30-40 °C cea mai bună este încălzirea în pardoseală la aceste tipuri de centrale termice. Deci e important să știți care este cea mai bună centrală termică pe gaz în condensație dar mai important este să știți unde oferă cele mai bune randamente și dacă vă permiteți acel sistem.

  Alte aspecte de luat în considerare

  Dacă vreți că centrala termică în condensație pe care o cumpărați să ofere un randament ridicat mai aveți nevoie de: un  cronotermostat incorporat sau instalat suplimentar, sonda externa pentru acesta si de o izolație termica pentru locuință bine pusa la punct. Un alt factor care influențează cât de bine funcționează centrala termică sunt apartamentele vecine. Dacă acestea nu sunt încălzite atunci veți avea pereții reci iar centrala v a funcționa mai mult timp din greu.

  Întrebări frecvente

  Cum funcționează o centrală termică pe gaz în condensație?

  Cum funcționează o centrală termică pe gaz în condensație

  Centralele termice pe gaz în condensație au capacitate de a prelua căldura produsă prin ardere combustibilului în interior. Dioxidul rezultat în urma arderii este amestecat cu apă după care este evaporat. Acest proces produce energie termică. Am atașat o digramă care să vă ajute să înțelegeți procesul.

  Care sunt diferențele între centralele tradiționale și cele în condensație?

  Care sunt diferențele între centralele tradiționale și cele în condensație- eficienta

  Există multiple diferențe între aceste tipuri de centrale de la modul de funcționare la modul de recuperare a căldurii. Principala diferențe și probabil singura care contează este randamentul. După cum spuneam și la începutul articolului ce în condenție au un randament mediu mai mare cu 10% adică în total 95% și pot ajunge la un randament maxim de 110%.

  Care sunt componentele principale centrale termice prin condensație?

  Care sunt componentele principale centrale termice prin condensație

  Mecanismul de funcționare al unui centrale termice pe gaz în condensație este unul destul de complex și are multe componente. Principalele componente sunt: recuperatorul de condens, camera de ardere, electro ventilatorul, schimbător sanitar, circuitul electronic principal. Acestea pot fi observate în diagrama alăturată.

  Cum arată o centrală termică pe gaz in interior?

  Cum arată o centrală termică pe gaz in interior

  În imaginea alăturată puteți observa modul cum arată o centrală termică pe gaz în interior.

  Vicentiu

  Vicentiu

  Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

  Topzece10.net
  Logo