Ce înseamnă 4k la televizor?

Odată ce ați ajuns aici sigur vă întrebați ce înseamnă 4k la televizor și care este treaba cu el. Citiți acest articol și veți afla.

Ce înseamnă 4k la televizor
Ce înseamnă 4k la televizor? 3

Deci, ce înseamnă 4k la televizor?

Un televizor 4K este un televizor cu rezoluție 4K. Aceasta înseamnă că televizorul are 3.840 de pixeli pe orizontală și 2.160 de pixeli pe verticală, pentru un total de aproximativ 8,3 milioane de pixeli. Pe specificațiile produselor TV, rezoluțiile sunt de obicei afișate ca „3840 x 2160” pentru televizoarele 4K.

Rezoluția este un termen care vă spune cât de dens sunt puse împreună aceste puncte mici numite pixelii, pe ecran. Pixelii individuali se adună împreună pentru a compune imaginea pe care o vedeți pe ecran, astfel încât cu cât numărul de pixeli este mai mare, cu atât rezoluția este mai mare. „K” din 4K vine de la Kilo (1000), ceea ce înseamnă un televizor care a atins o rezoluție orizontală de aproximativ 4.000 de pixeli.

Poată vă interesează sa aflați și:

Cât de bună este rezoluția 4K?

Acum că ați aflat ce înseamnă 4K la televizor trebuie să știți că televizoarele 4K au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele Full HD (1920 x 1080) tradiționale. Chiar și pe ecrane de aceeași dimensiune, calitatea imaginii televizoarelor 4K este mai vie și mai detaliată datorită densității mai mari a pixelilor. Această diferență este evidentă mai ales în cazul televizoarelor cu ecran mare. De exemplu, dacă comparați calitatea unui televizor Full HD tradițional de 65″ cu cea a unui televizor 4K UHD de 65″, veți observa o diferență în ceea ce privește pixelii care alcătuiesc ecranul. În cazul televizoarelor de înaltă rezoluție, pixelii sunt mai mici decât la un televizor cu rezoluție mai mică de aceeași mărime, astfel încât vă puteți bucura de o experiență mai captivantă fără restricții privind distanța de vizionare și puteți viziona de aproape fără să observați pixelii individuali.

Ce conținut este disponibil în 4k?

Când au fost introduse pentru prima dată televizoarele 4K, nu exista prea mult conținut 4K pe care să-l vizionați. Acest lucru i-a făcut pe unii consumatori să ezite să cumpere televizoarele. În prezent, există atât de mult conținut 4K disponibil încât nu mai este o problemă.

În prezent, există diverse forme de conținut 4K, de la emisiuni 4K, servicii de streaming 4K, playere și discuri Blu-ray 4K până la chiar videoclipuri UGC filmate cu camere 4K sau telefoane inteligente 4K. La nivel mondial există aproximativ 80 de canale care emit în 4K (conform Wikipedia), iar serviciile precum Netflix și Amazon Prime oferă, de asemenea, o gamă largă de conținuturi, cum ar fi filme și seriale TV 4K.

În ultima vreme, o mulțime de oameni se bucură să filmeze videoclipuri cu ajutorul camerelor 4K sau al smartphone-urilor cu camere 4K încorporate și să împărtășească acel conținut cu alți utilizatori prin intermediul platformelor de partajare video, cum ar fi YouTube și Tik-Tok. Așadar, nu ezitați să explorați orice vă atrage interesul.

Bucurați-vă de tot conținutul în calitate de tip 4K

Ar fi grozav dacă tot conținutul înregistrat ar fi filmat în 4K, dar există încă o mulțime de conținut de rezoluție mai mică în comparație cu conținutul 4K. Cu toate acestea, din fericire, acest lucru nu reprezintă o preocupare din cauza upscaling-ului.

Așadar, ce este upscaling-ul 4K și ce poate face pentru dumneavoastră?

Atunci când urmăriți conținut FHD de calitate inferioară pe un televizor 4K, upscaling-ul este tehnologia care îi mărește rezoluția, o convertește și o optimizează pentru a se potrivi panoului de afișare al unui televizor 4K. Cu alte cuvinte, nu doar întinde imaginea, ci o îmbunătățește pentru ecranul 4K. Upscaling-ul analizează automat rezoluția pentru a reduce zgomotul, pentru a îmbunătăți detaliile și pentru a oferi un contrast și culori optime, astfel încât să puteți vizualiza acest conținut la o calitate asemănătoare celei de 4K. Și cum fiecare marcă face upscaling în mod diferit, asigurați-vă că îl alegeți pe cel care o face cel mai bine.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo