TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.
Pielea este cel mai mare și de asemenea, unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru. Aceasta îndeplinește mai multe funcții vitale pentru organism, inclusiv protejarea celorlalte organe vitale, a oaselor, a mușchilor, a ligamentelor și a nervilor. Este logic să fim extrem de atente la ceea ce punem pe pielea noastră.
Iată de ce e important să aveți grijă de pilea dumneavoastră:
Până la 60% din ceea ce ne punem pe piele este absorbit. Asta înseamnă că produsele pe care le punem pe corpul nostru ne afectează sănătatea și bunăstarea generală, fie în mod negativ, fie în mod pozitiv. Deoarece FDA nu reglementează îngrijirea pielii, aproape orice ingredient poate fi încorporat în formulă, unele dintre ele fiind super periculoase pentru sănătatea ta.
O mulțime de ingrediente care se găsesc în produsele tradiționale de îngrijire a pielii (creme de față, loțiuni, creme de protecție solară etc.) au fost acum asociate de probleme de sănătate, cum ar fi: alergii, eczeme, cancer, tulburări hormonale și probleme de reproducere. Deci, da, îngrijirea pielii vă poate îmbolnăvi!
Top 10 ingrediente de evitat în cremele pentru piele
Vreți să vă hrăniți pielea cu nutrienți, nu să o otrăviți. Mai jos sunt „Cele 12 ingrediente toxice” pe care trebuie să le evitați în produsele de îngrijire a pielii. Explicăm de ce sunt periculoase și unde pot fi găsite.
1. Aluminium
Este un metal toxic care poate avea efecte asemănătoare cu cele ale estrogenului în sistemele noastre, perturbând funcționarea sănătoasă a sistemului endocrin. Se găsește de obicei în aproape toate produsele de îngrijire personală, în special în deodorantele antiperspirante.
2. DEA (dietanolamină), MEA (monoetanolamină) și TEA (trietanolamină)
Lichide transparente, incolore, vâscoase, cu mirosuri asemănătoare amoniacului. Se găsesc de obicei în produse care fac spumă, cum ar fi detergenții faciali și săpunurile. Se găsesc, de asemenea, în machiajul pentru ochi, parfumuri, produse pentru păr și creme de protecție solară.
3. DMDM HYDANTOIN & UREA (Imidazolidinil)
Conservanți care deseori eliberează formaldehidă, care poate provoca dureri articulare, alergii cutanate, dureri de cap și pierderea somnului. Se găsesc de obicei în produsele de îngrijire a pielii, produsele cosmetice, șampoanele și balsamurile și detergenții.
4. Ulei mineral
Un produs derivat al petrolului care acoperă pielea ca un plastic, înfundându-i porii. Acest lucru este incredibil de dăunător, deoarece interferează cu capacitatea pielii de a elimina toxinele, crescând astfel probabilitatea apariției acneei și a altor afecțiuni. Se găsește de obicei în creme, loțiuni, unguente și produse cosmetice.
5. PARABENI (metil, butil, etil, propil)
Nu sunt întotdeauna etichetați, sunt utilizați ca și conservanți și pot contribui la dezechilibrul hormonal. De obicei se găsesc aproape peste tot, inclusiv în produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele hidratante și deodorantele.
6. PEG (Polietilenglicol)
Ingredient care poate altera și reduce factorul natural de hidratare a pielii. Reglează punctul de topire și îngroașă produsele. Se găsește de obicei în demachiate pentru a dizolva uleiul și grăsimea.
7. SILOXANES
Căutați ingredientele care se termină în „-siloxan” sau „-meticonă”. Utilizate într-o varietate de produse cosmetice pentru a înmuia, netezi și umezi. Suspect de perturbator endocrin și toxic pentru reproducere (ciclotetrasiloxan). Nociv pentru pești și alte animale sălbatice.
8. PARFUMURI SINTETICE
Orice este sintetic sau artificial ar trebui să ridice întotdeauna un semnal de alarmă. Acestea sunt alcătuite din sute sau mii de ingrediente diferite care nu sunt enumerate pe etichetă, astfel încât nu sunteți niciodată sigur la ce vă expuneți de fapt.
Se găsesc de obicei în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii, dar și în multe produse de uz casnic, cum ar fi lumânările, odorizantele de aer și sacii de gunoi parfumați.
9. TRICLOSAN
Un agent antibacterian sintetic care poate perturba funcția tiroidiană și se poate degrada într-o formă de dioxină, o clasă de substanțe chimice legate de o gamă largă de toxicități, inclusiv cancer. Se găsește de obicei în săpunuri, apă de gură, cremă de bărbierit, deodorante, paste de dinți etc.
10. PROPILENGLICOL (PG) ȘI BUTILENGLICOL
Hidrocarburi gazoase care în stare lichidă, acționează ca „agent tensioactiv”. Pătrund atât de repede în piele încât pot slăbi proteinele și structura celulară. De obicei, se utilizează pentru a face extracte din plante.
Luând în considerare toate acestea, data viitoare când veți cumpăra produse de îngrijire a pielii, este foarte important să citiți cu atenție lista de ingrediente și să nu treceți peste cuvinte, mai ales peste cele pe care nu le puteți pronunța. Produsele de îngrijire a pielii ar trebui să fie realizate cu ingrediente pure, organice și să nu conțină toxine care ar putea să vă afecteze sănătatea. Plus aceste rutine trebuie realizate cât mai bine și în așa fel încât să evitați greșelile în momentul în care le faceți.