Pentru a putea obține delicatese prăjite cum ar fi cartofii prăjiți sau aripioare crocante ai nevoie de o fritueză, dar nu de o simplă friteuză și de cea mai buna friteuza.

Astfel fie că vorbim de alimente preparate acasă sau în mediul comercial trebuie să știi exact la ce o vei folosii pentru a putea cumpăra cea mai buna variantă.

De ce ai nevoie de cea mai buna friteuza în 2021 ?

O friteuza buna te va ajuta să eviți să mănânci măncâruri care au exces de ulei și te va ajuta să mănânci mult mai sănătos.

Așadar principalul beneficiu pe care îl vei obține după ce vei cumpăra cea mai bună friteuză va fi că te va ajuta să ai o alimentație mult mai sănătoasă.

Care sunt cele mai bune friteuze cu aer cald in 2021?

1. Friteuza Air Fryer Digital ZILAN ZLN-3604 

cea mai buna friteuza

Tehnologia unica face ca aerul fierbinte sa se răspăndească constant, rapid și uniform în tot compartimentul de gătit al aparatului. Astfel, ingredientele vor fi gătite perfect. Practic poți prepara orice rețetă cu acest model. Acuma mâncarea nu va fi doar mai sănătoasă, dar și mai gustoasa. La un pret foarte bun Friteuza Air Fryer Digital ZILAN ZLN-3604 nu se afla degeaba în acest top.

Avantaje si dezavantaje pentru Friteuza Air Fryer Digital ZILAN ZLN-3604

Avantaje
 • Afisare LCD;
 • Control temperatura 80 – 200 grade;
 • Temporizator de pana la 30 minute;
 • 3.5 L cos din metal;
 • Metodă sănătoasă de prăjire fără ulei și cu 80% mai putina grăsime;
 • Circuite cu protecție dublă;
Dezavantaje
 • Piesele nu pot spăla în mașina de spălat vase

2. Friteuza PHILIPS HD9650/90 Avance Collection Airfryer XXL

Friteuza PHILIPS HD9650/90 Avance Collection Airfryer XXL

Cu un preț ceva mai mare, este cea mai scumpa friteuza din top, deși ar merita locul 1 am ales sa o punem pe locul 2 din cauza prețului pentru ca știm ca nu toți oamenii sunt dispuși sa plătească o astfel de suma deși își merita toți banii.

Noua tehnologie de eliminare a grăsimii este concepută pentru a extrage și colecta grăsimea din alimente, fiind cel mai sănătos mod de a prăji pentru tine și familia ta, pe lângă asta mai încorporează o tehnologie de ultima generație numita Tehnologie Rapid Air.

Avantaje si dezavantaje pentru Friteuza PHILIPS HD9650/90 Avance Collection Airfryer XXL

Avantaje
 • Tehnologie de eliminare a grăsimii;
 • Tehnologie Rapid Air;
 • Mod de păstrare la cald;
 • De 1,5 ori mai rapid decât un cuptor;
 • Coace. Prepară la grătar, rumeneşte sau reîncălzeşte;
 • QuickClean şi lavabil în maşina de spălat vase;
Dezavantaje
 • Nu este un model ieftin;

3. Friteuza cu aer cald Trisa 7419.7012 2.4 L

Friteuza cu aer cald Trisa 7419.7012 2.4 L

Pregătiți creveți, legume, carne și pești simplu si convenabil în friteuza cu aer cald Ecran LCD tactil pentru operare simpla si rapida, în afara de acest caracteristici mai deține se : Un Cos de 2,4 l și temperatura reglabila

Avantaje si dezavantaje pentru Friteuza cu aer cald Trisa 7419.7012 2.4 L

avantaje
 • Ecran LCD tactil
 • Cos de 2,4 l
 • Coacerea, prajirea, si gatit
 • 220 – 240V / 1300W
dezavantaje
 • Capacitate de 2,4 l cam mica mai ales pentru o familie numeroasa.

7 lucruri pe care să le urmărești când cumperi cea mai buna frieteuza

1. Cantitățile pe care le gătești

Pentru a putea să ai cea mai buna friteuza trebuie să fi ai acest aspect în vedere. Dacă în general gătești cantități mai mari este indicat să alegi o friteuza cu o capacitate mai mare, acest lucru te va ajuta să economisești timp.

În afară de determinarea cantității de alimente care poate fi plasată în coșul de prăjit, capacitatea rezervorului unei friteuze va determina și timpul de recuperare a uleiului și cât de repede se încălzește uleiul de gătit. Înainte de a ridica un anumit produs, nu uitați să confirmați că acesta se va potrivi nevoilor tale.

2. Spațiul disponibil pe care îl vs dimensiunea friteuzei

Unele tipuri de friteuze pot fi prea mari pentru a se potrivi în bucătării unde spațiul este limitat. De exemplu, friteuzele de blat pot fi mai potrivite pentru unitățile de bucătărie mici, în timp ce pentru o cafenea de dimensiuni corporative, o friteuză de masă poate fi mai ideală.

Pentru a evita neplăcerile, este extrem de crucial să vă asigurați că determinați modelul care se va potrivi perfect spațiului pentru care este destinat, luând probabil măsurători mai întâi, dacă este necesar.

3. Întreținerea friteuzei

Scurgerea și înlocuirea uleiului sunt unele dintre preocupările majore de întreținere a aparatelor pentru friteuzele. Filtrarea și înlocuirea frecventă a uleiului este necesară în special în cazul produselor alimentare proaspăt bătute. Durata de viață a aparatului este adesea afectată de cât de bine îl întrețineți.

De exemplu, curățarea particulelor folosind skimmers în timpul ciclurilor de prăjire sau lăsarea friteuzei acoperită peste noapte pentru a evita efectul ruginii sunt câteva dintre măsurile necesare pentru a ține sub control unele modele de friteuză. Unele tipuri de friteuze sunt echipate cu un sistem încorporat de filtrare a uleiului, în timp ce unele necesită filtrare manuală.

4. Cât de sigură e friteuza

Un alt factor de luat în considerare pentru a alege modul de alegere a unei friteuze este siguranța aparatului.

Chiar dacă majoritatea friteuzelor de pe piață pretind că sunt aprobate și certificate standard de siguranță, nu poți trece cu vederea siguranța pe care o ofera atunci când cumperi un aparat de bucătărie electric sau cu gaz.

Întotdeauna există posibilitatea de incendiu sau rănire în timpul gătitului. Este important să efectuezi mai întâi cercetări cu privire la starea de aprobare a siguranței unui produs înainte de a-l alege de pe piață.

Poți consulta, de asemenea, recenzii de la utilizatori anteriori și analize de experți cu privire la cele mai sigure friteuze de pe piață. De asemenea, alegeți un aparat care vine cu un manual de produs clar, cu proceduri și politici de siguranță.

Cele mai sigure friteuze au adesea elemente de siguranță, cum ar fi o fereastră de vizionare, care minimizează deschiderea și închiderea capacului în timpul gătitului. Aparatele mai sigure sunt, de asemenea, construite din material care împiedică corpul exterior al produsului să devină prea fierbinte în timp ce gătești.

Când uleiul devine mai fierbinte peste un anumit punct, un comutator automat este o caracteristică de siguranță care oprește elementul de încălzire al dispozitivului. Înainte de a alege o friteuză, ai grijă să studiezi elementele de siguranță cu care este echipat.

5. Consumul de energie

Facturile la utilități au fost și continuă să fie o preocupare esențială în ceea ce privește aparatele electrice. O friteuză eficientă din punct de vedere energetic permite prepararea mai rapidă și mai consistentă, consumând în același timp o cantitate minimă de energie, pierzând în același timp o cantitate minimă de căldură în mediul extern. Din acest motiv, alege întotdeauna o friteuză care este evaluată cu pentru cea mai bună experiență și economii la factura ta de energie.

6. Cat de ușor se curăță

La fel ca orice altă ustensilă de gătit sau mașină, friteuza trebuie să fie păstrată în mod constant curată și proaspătă. Mai ales acele modele care vin cu o serie de piese detașabile. Unele friteuze sunt mai ușor de curățat decât altele.

Altele sunt echipate cu piese sigure pentru mașina de spălat vase, facilitând menținerea curată a dispozitivului.

Unele alimente au tendința de a-și lăsa aromele și mirosurile puternice în interiorul dispozitivului, care uneori pot încurca gustul și aroma meselor ulterioare dacă nu sunt curățate corespunzător după utilizare. Aparatele de prăjit ușor de întreținut sunt, de asemenea, mai sănătoase și mai convenabile pe termen lung.

7. Prețul și garanția pe care o oferă

Nu în ultimul rând, trebuie să fi în limita bugetului atunci când alegi cea mai buna friteuza . În funcție de marcă, model, dimensiune și caracteristici, diferitele friteuze sunt la prețuri diferite.

Cu toate acestea, depinde și de magazinul de la care achiziționezi dispozitivul. Este important să alegeți un produs care să vă ofere o valoare finală în loc să faceți cumpărături în totalitate pe baza prețului.

Garanția produsului este, de asemenea, o considerație importantă atunci când vine vorba de alegerea unei friteuze. Acest lucru depinde de marca și modelul specific și poate varia de la 3 luni la ani.

Dacă produsul tău a primit o garanție, beneficiile sunt că puteți returna friteuza pentru service sau înlocuire, doar dacă se întâmplă să aibă o problemă într-o astfel de perioadă de utilizare. Cu toate acestea, termenii și condițiile garanției vor diferi, de asemenea.

Ce plusuri poate aduce cea mai buna friteuza cu aer cald asupra sănătăți in 2021?

 • Scade aportul de calorii. Principalul motiv pentru care oamenii adoră friteuza este că, comparativ cu prăjirea tradițională, reduce semnificativ aportul total de calorii.
 • Facilitează consumul de legume. Dacă copiilor de acasă nu le plac legumele, soluția este să o gătești într-o friteuză cu aer cald. Cu siguranță, această nouă prezentare face legumele mult mai atractive.
 • Ajută la pierderea de greutate. Alimentele prăjite în mod regulat pot contribui la creșterea în greutate, deoarece sunt bogate în grăsimi și calorii. Dimpotrivă, alimentele prăjite cu o friteuza de aer  au un conținut scăzut de grăsimi, așa că, dacă doriți să reduceți puțin din greutate, utilizați o friteuză cu aer. Este o modalitate ușoară de a reduce caloriile și de a spori pierderea în greutate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *