Cea mai bună placă de bază pentru gaming

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Dacă vă doriți să aveți performanță în timp ce vă jucați pe pc aveți nevoie de cea mai bună placă de bază pentru gaming, asta pe lângă alte componente importante.

Cea mai bună placă de bază pentru gaming
Cea mai bună placă de bază pentru gaming 5

Cea mai bună placă de bază pentru gaming

Dacă sunteți în faza în care vă construiți un calculator pe piese este foarte bine că citiți acest articol. În el veți descoperii cele mai bune plăci de baza pentru gaming și care sunt criteriile de bază la care trebuie să fiți atent în momentul achiziției.

Poate vă interesează și:

Sfaturi rapide pentru a cumpăra cea mai bună placă de bază pentru gaming

Sfaturile care urmează în rândurile următoare sunt pentru dumneavoastră dacă sunteți pe grabă. Totuși dacă aveți timp vă recomandăm să le citiți în format complet. Le veți găsi în format complet în secțiunea care conține ghidul de cumpărături.

 • Fiți atent la compatibilitate – verificați cu atenție ca procesorul pe care îl vreți să fie compatibil cu placa de bază.
 • Memoria RAM – verificați tipologia și numărul de sloturi disponibil pentru plăcuțele RAM.
 • Porturile – verificați ca placa ă aibă minim 2 porturi SATA/ SATA Express. Acestea sunt foarte importante, dezvoltăm acest aspect mai jos.

Top 3 cele mai bune plăci de bază pentru gaming

1

Placă de bază pentru gaming Gigabyte B550 GAMING X V2

Alegerea noastră
Placă de bază pentru gaming Gigabyte B550 GAMING X V2
Cea mai bună placă de bază pentru gaming 6
Specificații
 • RAM DDR4;

 • Chipset: AMD B550;

 • Format ATX;
 • Părerea noastră
  Aceasta este o placă de bază ce maximizează potențialul pe care îl are calculatorul cu tehnologia AMD StoreMI. Aceasta tehnologie accelerează dispozitivele de stocare pentru a reduce timpii de pornire și experiența utilizatorului.

  Această tehnlogie combinată cu viteza SSD-urilor și capacitatea ridicată a HDD-urilor îmbunătățesc considerabil viteza de citire și scriere. Noi considerăm acest model ca fiind cea mai bună placă de bază pentru gaming.
  2

  Placă de bază gaming ASUS ROG STRIX X670E-F

  Recomandare de top
  Placă de bază gaming ASUS ROG STRIX X670E-F
  Cea mai bună placă de bază pentru gaming 7
  Specificații

 • RAM DDR5;

 • Chipset: AMD X670;

 • Format ATX;
 • Părerea noastră
  Această placă de bază este una dintre cele mai bune care plăci de bază pentru gaming. Aceasta oferă experiența plăcută oferită de gama ROG cu un amestec de caracteristici impresionante cum ar fi răcirea foarte bună.

  Aceste modele vin alături de un design nou care prezinta caracteristici unice de modele cyber-text. Este o alegere bună pentru cei care au buget pe măsură. Singurul minus pe care l-am descoperit la acest model a fost prețul care e destul de mare.
  3

  Placă de bază pentru gaming MSI B550

  O soluție bună de la MSI
  Placă de bază pentru gaming MSI B550
  Cea mai bună placă de bază pentru gaming 8
  Specificații
 • RAM DDR4;

 • Chipset AMD B550;

 • Format ATX;
 • Părerea noastră
  Această placă de bază pentru gaming de la MSI se laudă cu un sistem foarte bun de răcire. Aceasta are multe conexiuni pentru ventilatoare, iar acest lucru asigură o răcire foarte bună. Aceasta deține caracteristic care îmbunătățesc considerabil viteza sistemului.

  La construcția acestui model au fost folosite cele mai bune materiale, cele mai inovative tehnologii pentru ca utilizatorii să se bucure de cea mai bună experiență. Aceasta este una dintre cele mai bune plăci de bază pentru gaming și probabil cea mai bună de la MSI.

  Cum să alegi cea mai bună placă de bază pentru gaming – ghid de cumpărături

  Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
  Te-ai abonat cu succes.

  Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

  Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

  Pentru a putea alege cea mai bună placă de bază pentru gaming este nevoie să știți ce să căutați la una. Așadar am pregătit un ghid de cumpărături care să vă arate toate criteriile la care să fiți atent.

  Compatibilitatea

  Atunci când vreți să cumpărați una dintre cele mai bune plăci de bază pentru gaming este foarte important să verificați cu ce procesor este compatibilă acea placă. Principalul lucru este tipul de priză pe care îl are acea placă de bază. Pentru a evita situațiile neplăcute verificați cu o atenție sporită acest aspect.

  Dimensiunile

  Acesta este și el un factor important deoarece de formatul și dimensiunile plăcii depinde numărul de slot-uri pe care îl oferă. Produsele ATX sunt cele mai populare și alese de către iubitorii de jocuri pe calculator. Acestea au un număr ridicat de slot-uri ceea ce înseamnă că suportă multe îmbunătățiri.

  Memoria de acces

  Memoria de acces este cunoscută ca și memorie RAM în rândul gamerilor. Când achiziționați o placă de bază se impune să verificați tipologia de plăcuțe RAM suportată. Aceasta poate fi DDR2, DDR3, DDR4 sau DDR5. Pe lângă tipologie mai trebuie să verificați numărul de slot-uri oferite pentru plăcuțele RAM.

  Chipsetul

  Chipsetul este un circuit care este responsabil cu gestionarea transferul de informații. Pe piață există o mulțime de variante când vine vorba despre chipset. Variantele ideale pentru pc-urile destinate gaming-ului sunt: Z97, Z170 si Z270. Așadar uitați-vă cu atenție mare și la acest aspect.

  Porturile

  Acest aspect face referire la toate locașurile care permit conectarea HDD-urilor, a DVD-ROM-ului sau a SSD-urilor. Aceste tipuri de porturi după cum spuneam și în partea de sus a articolului se numesc SATA/ SATA Express. Verificați ca placa să permită și conectarea USB care este foarte importantă deoarece vor permite conectarea perifericelor la PC.

  Întrebări frecvente

  Ce este o placă de baza?

  Placa de bază este circuitul principal al calculatorului la care se conectează alte componente ce asigură funcționarea acestuia.

  Ce placă de baza am?

  Pentru a afla ce pală de bază aveți apăsați pe tasta Win după care tasta R. Se va deschide o ferastră unde trebuie să tastați: cmd.exe. După care în comand prompt trebuie să tastați: wmic baseboard get product,Manufacturer,version,serialnumber. Felicitări, sub product se află modelul plăci de bază al calculatorului dumneavoastră

  De ce se strică placa de bază?

  Placa de bază a unui calculator este una dintre cele mai rezistente componente, aceasta se strică rar, dar și când o face este datorat deteriorări sau a unui șoc electric.

  Vicentiu
  Vicentiu

  Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

  Topzece10.net
  Logo