Top 10 cele mai bune plăci de păr în mai 2024

Cea mai bună placă de păr trebuie să te ajute să obții coafura dorită în timp ce este foarte blândă cu părul.

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Top cele mai bune plăci de păr
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 65

Probabil și tu la fel ca mine îți dorești să ai un păr curat plăcut la aspect sau chiar o coafură perfectă. Însă pentru mine (și probabil și pentru tine) este un lucru greu de obținut deoarece e imposibil să mergem zilnic la coafor, atât din cauza prețurilor cât și a timpului. Cu toate astea eu îți spun că este să ai o coafură plăcută și un păr sănătos zilnic folosind o placă de păr.

Acest lucru este posibil fără să folosești substanțe chimice și fără să investești prea mult. Tot ce ai nevoie este cea mai bună placă de îndreptat părul și dorință să dobândești puțină expertiză. În acest articol vei găsi un ghid de cumpărături în care îți explic ce aspecte necesită atenție când vrei să cumperi o placă de păr. După care vei găsi un top 10 plăci de păr făcut de mine.

Dacă nu vrei să citești ghidul meu îți voi prezenta 3 variante de top de pe paiața din România. Pe lângă aceste 3 variante îți mai spun că este important să cumperi o placă de păr care oferă garanții și care nu deteriorează părul.

Placă de păr profesională L’Oréal Professionnel Steampod 3.0Placă de păr profesională L’Oréal Professionnel Steampod 3.0Cumpără de aici
Placă de păr Babyliss Pro Ultra Curl BAB2071EPEPlacă de păr Babyliss Pro Ultra Curl BAB2071EPE Cumpără de aici
Cea mai bună placă de păr BraunPlacă de îndreptat părul Braun Satin Hair ST780Cumpără de aici

Cum să alegi cea mai bună placă de păr în 2024 – ghid de cumpărături

Tipul de păr

Un aspect important pe care ar trebui să-l analizezi înainte de a cumpăra o placă de păr este tipul tău de păr. În funcție de tipul de păr pe care îl ai ți se va potrivi un anumit tip de placă de păr. Cele mai comune tipuri de păr sunt:

 • Păr fin: -dacă ai un păr fin și subțire este recomandat să cauți o placă de păr ceramică care este capabilă să distribuie căldura uniform, acest lucru este un aspect important, deoarece un păr subțire poate fi deteriorat extrem de ușor. Un al lucru pe care ți-l recomand este să folosești temperaturi mai scăzute deoarece așa vei reduce la minim posibilele daune provocate de căldură.
 • Păr creț: -dacă părul tău este unul creț sau ondulat atunci tehnologia cu ioni de argint ar trebui să nu lipsească de pe placa ta de păr. Această tehnologie împiedică apa și umiditatea din atmosferă să îți „ciufulească” părul sau să-l onduleze.
 • Păr gros: pentru părul gros din punctul meu de vedere cea mai bună alegere este o placă de păr mai puternică dar care să mențină o temperatură constantă fără fluctuații. Astfel procesul de coafare va fi realizat fără prea multe bătăi de cap și părul nu va fi afectat.

Materialul

Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes.

Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

Cele mai populare materiale folosite pentru plăcile de păr sunt: ceramică, turmalină și titan, fiecare având caracteristici distincte care le fac potrivite pentru diferite tipuri de păr și și diverse necesități de coafare. Iată o scurtă descriere a fiecăruia:

1. Ceramică

 • Caracteristici principale: -plăcile di ceramică sau acoperite cu strat de ceramică distribuie căldura în mod uniform, reducând riscul de supraîncălzire și deteriorare a părului. Sunt blânde cu părul, făcându-le ideale pentru utilizare regulată.
 • Avantaje: -permite o coafare netedă și fără încărcare statică, oferind un finisaj lucios. Sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de păr, în special pentru părul fin sau deteriorat.
 • Dezavantaje: – acestea sunt ceva mai fragile decât alte tipuri de plăci și se pot deteriora mai ușor la lovituri sau când sunt scăpate pe jos.
 • necesita înlocuire mai frecventă dacă nu sunt de înaltă calitate.

2. Turmalină

 • Caracteristici principale: -turmalina este o piatră prețioasă care atunci când este folosită în plăcile de păr, produce ioni negativi. Acest lucru ajută la închiderea cuticulei părului și contribuie la menținerea umidității naturale a părului prevenind „ciufulirea”.
 • Avantaje: -produce mai multă căldură și ioni negativi decât plăcile de păr din ceramică, ceea ce înseamnă te va ajuta să obții un păr drept cu mai puțină deteriorare. Este o alegere excelentă pentru părul gros, rebel sau foarte creț.
 • Dezavantaje: plăcile de turmalină pot fi mai scumpe decât cele ceramice, dar beneficiile lor pot justifica prețul mai ales pentru cele cu păr dificil de stăpânit.

3. Titan

 • Caracteristici principale: -titanul este un metal extrem de tare și ușor, care se încălzește foarte rapid și menține o temperatură constantă. Este foarte eficient pentru transferul de căldură.
 • Avantaje: -este ideal pentru persoanele profesioniste deoarece se încălzesc repede și sunt foarte durabile. Plăcile de titan sunt excelente pentru părul gros, greu de îndreptat, oferind rezultate rapide și eficiente.
 • Dezavantaje: -plăcile de păr din titan pot fi prea puternice pentru părul fin sau deteriorat, existând un risc mai mare de supraîncălzire și deteriorare dacă nu sunt utilizate corect.

Alegerea materialului potrivit pentru placa de păr depinde de tipul de păr, de frecvența utilizării și de rezultatele dorite. Este important să se iei în considerare aceste caracteristici pentru a asigura sănătatea părului pe termen lung și pentru a obține cel mai bun finisaj posibil.

Funcții

Funcțiile sunt un alt aspect important și ar trebui să cântărească destul de mult în alegerea plăcii de păr corecte. Printre cele mai importante funcții pe care trebuie să le aibă o placă de păr este reglarea temperaturii.

Modele ceva mai simple au 2-3 trepte de reglare a temperaturii pe când cele profesionale pot avea până la 14 trepte. Alegerea temperaturii în momentul utilizării se face în funcție de grosimea firului de păr, pentru firele subțiri se recomandă temperaturi de până în 250 de grade Celsius pe când în cazul firelor groase pot fi folosite temperaturi de până la 350 de grade Celsius.

Modele de plăci de păr mai scumpe oferă o funcție de întindere a părului de până la 230 de grade Celsius care oferă efect ca și cum ar fi temperatura mai ridicată. Aceasta funcție este bună pentru persoanele cu fire de păr subțiri. O funcție care oferă plusuri mari este funcția cu aburi reci sau calzi. Această funcție ajută la întinderea mai rapidă a părului și este utilă persoanelor cu părul creț care se chinuie să-și întindă părul.

O altă funcție care este foarte utilă este funcția ionică care este oferită în general de plăcile de păr ceramice, din titan sau cu turmalina. Această funcție permite ca părul să fie mai hidrat, îi conferă efect de strălucire și elimină efectul de electrizat.

Unele plăci de păr au și funcția de ondulare sau pot fi utilizate ca ondulatoare. Dacă ești o femeie care vrea să facă vizite rare la coafor din prisma timpul sau a banilor această funcție ar putea fi una foarte utilă pentru tine.

Design și dimensiune

Dacă ești la început în utilizarea plăcilor de păr și nu ai experiență atunci recomand achiziția unei plăci de păr ergonomice de dimensiuni medii sau mici. Un alt aspect pentru tine fi ca placa să fie cu butoanele poziționate la îndemână și cu vârfurile izolate termic Astfel îți va fi mult mai ușor să o utilizezi și să îți creezi coafurile dorite.

Prețul

Acesta este un subiect care interesează aproape pe toată lumea. Prețurile plăcilor de păr pot varia de la câteva zeci de lei la câteva sute. Factorii care influențează prețul sunt funcțiile disponibile și materialele din care este realizată placa.

Astfel în majoritatea cazurilor cu cât placa de păr este mai scumpă cu atât aceasta este realizată din materiale mai bune și are mai multe funcții utile. În același timp trebuie să știți că există și plăci de păr ieftine dar bune.

Top 10 cele mai bune plăci de păr 2024

1. Placă de păr profesională L’Oréal Professionnel Steampod 3.0

Placă de păr profesională L’Oréal Professionnel Steampod 3.0
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 66
 • Oferă un păr de două ori mai neted;
 • Disciplinează părul;
 • Utilizează aburul pentru a modela delicat părul;
 • Adaptarea automată a temperaturii;
 • Necesită un buget mai mare;

L’Oréal Professionnel Steampod 3.0 este o placă de păr profesională care mie îmi place extrem de mult, acesta fiind și motivul poziționării ei pe primul loc. Aceasta este a 3-a generație a acestui sistem patentat de netezire cu abur, care asigură părului o coafare profesională.

Acest produs are rezervor de apă încorporat pentru o utilizare comodă. Cablul de alimentare este rotativ și lung ceea ce permite o manevrare extrem de ușoară a plăcii. Astfel eu zic că locul ei este bine meritat în top 10 cele mai bune plăci de păr.

2. Placă de păr Babyliss Pro Ultra Curl BAB2071EPE

Placă de păr Babyliss Pro Ultra Curl BAB2071EPE
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 67
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Multiple niveluri de temperatură;
 • Plăci ceramice de ultimă tehnologie;
 • Încălzire instantanee;
 • Distribuție bună a căldurii;
 • Fără geantă de transport inclusă;

O placă de păr cu funcții profesionale de la BaByliss și care este grijulie cu părul îndreptându-l fără să-l ardă sau să-l agațe. Placa are 3 trepte de temperatură deci aceasta varietate o face compatibilă cu mai multe tipuri de păr. Învelișul ceramic va proteja părul astfel încât acesta să nu fie deteriorat după utilizare.

Dispozitivul este dotat cu un cablu lung de 2,7 metri care vă va permite să manevrați în mod liber placa de păr. Aceasta poate îndrepta și/sau crea bucle cu orice păr, iar partea tare este că indiferent de orice neregularitate în grosimea secțiunii de păr, presiunea folosită va fi aceiași pe toată lungimea.

3. Placă de îndreptat părul Braun Satin Hair ST780

Cea mai bună placă de păr Braun
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 68
 • Temperatura poate fi reglată;
 • Părul își păstrează strălucirea și nu este electrizat după folosire;
 • Întinde părul cu ușurință datorită plăcilor flexibile;
 • Trebuie folosită foarte lent asupra părului;

A treia placă de păr este de la un alt brand de top din această industrie și anume Braun. Această placă de păr ceramică are senzori care detectează nivelul de umiditate al părului astfel încât placa de întins părul adaptează temperatura la fiecare trecere prin păr.

Braun Satin Hair ST780 creează profiluri în funcție de grosimea, lungimea și culoarea părului. Acest lucru permite ca placa să fie folosită de către mai multe persoane fără ai fi dereglate setările. Cele 3 profiluri pot fi create foarte ușor într-un mod intuitiv urmărind instrucțiunile de pe afișaj. Astfel eu cred că Satin Hair ST780 este probabil cea mai bună placă de păr de la Braun.

4. Placă de îndreptat părul Babyliss 2in1 straight & curl brilliance ST482E

Placă de îndreptat părul Babyliss 2in1 straight & curl brilliance ST482E
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 69
 • Plăci înguste ușor de manevrat;
 • Nu deteriorează părul;
 • Poate fi folosită și pentru a crea bucle;
 • Se încălzește repede;
 • Nu are geantă termică inclusă în pachet;

Babyliss 2in1 straight & curl brilliance ST482E este o placă de păr cea fost creată să aibă grijă de părul tău în timp ce îți faci coafura. Este cunoscută pentru faptul că nu usucă, deteriorează părul sau creează alte efecte negative.

Aceasta se încălzește foarte repede și este capabilă să netezească în mod perfect părul de orice tip. Are un raport preț-calitate excelent ceea ce face din ea una dintre cele mai bune plăci de păr ce pot fi cumpărate online de către cineva.

5. Placă de păr Remington Keratin Therapy Pro S8590

Cea mai bună placă de păr Remington
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 70
 • Plăcile sunt lungi;
 • Tensiune universală – se poate folosi în orice țară;
 • Tratament cu keratină;
 • Uneori se încinge la folosire îndelungată;

Această placă de păr este de la un brand care se compară cu cei de la GHD. Cei de la Remington sunt considerați că oferă o calitate asemănătoare cu brandul de top numit GHD, dar la un preț mult mai accesibil. Acest placă de păr a apărut din dorința celor de la Remington de a oferi protecție părului chiar și la utilizările lungi și frecvente.

Oferă protecție părului prin keratina de pe plăcile cu înveliș ceramic superior. Aceasta are 5 setări de temperatura astfel poate fi folosită pe o multitudine de tipuri de păr. Încălzirea plăcilor se face foarte rapid și flexibilitatea acestora asigură o coafură ca la carte. Nu aveam cum să nu menționez acest model în acest top deoarece acesta este una dintre cele mai bune plăci de păr.

6. Placă de întins părul Remington S9600

Placă de întins părul Remington
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 71
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Acționează rapid asupra părului și-l întinde foarte repede;
 • Foarte ușor de manevrat;
 • Electrizează părul uneori;

Un produs de top din gama Remington care te va ajuta să obții un păr întins, natural și mătăsos. Display-ul indică temperatura setată de tine și care poate fi setată între 150 – 250 de grade Celsius. Învelișul ceramic avansat Silk oferă un aspect 3D mătăsos părului.

Aceste plăci sunt insuflate cu proteine din mătase care ajută plăcile sale lungi și subțiri să alunece mai ușor pe păr. Plăcile de păr de acest tip beneficiază de funcția turbo boost care duce placa la o temperatură de 240 de grade Celsius în doar 30 de secunde. De departe aceasta este una dintre cele mai bune plăci de păr Remington.

7. Placă de îndreptat parul REMINGTON S3500

Placă de îndreptat parul REMINGTON S3500
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 72
 • Nu arde părul;
 • Nu agață părul;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Se încălzește foarte rapid;
 • În funcție de părul dumneavoastră uneori poate să-l electrizeze;

O placă de păr 2 in 1 de le Rowenta cu înveliș ceramic cu turmalină cu care poți obține un păr drept. Temperatura poate ajunge până la 230 de grade Celsius ce asigură o modulare ușoară a părului. Învelișul ceramic previne arderea părului și nu permite plăcii de păr să agațe.

Plăcile sunt înguste de doar 3 centimetri și datorită faptului că acestea sunt flexibile asigură o presiune constată asupra firelor îndreptându-le de la rădăcină până la vârfuri. Învelișul ceramic sporește sporește strălucirea părului oferindu-i un aspect de invidiat. Acest produse probabil este una dintre cele mai bune plăci de păr cu raport preț-calitate foarte bun.

8. Placă și ondulator profesional BaBylissPRO ELIPSIS BAB3000EPE

Placă și ondulator profesional BaBylissPRO ELIPSIS BAB3000EPE
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 73
 • Părul se îndreaptă repede și foarte ușor;
 • Nu arde părul;
 • Cablu rotativ;
 • Este cam mare și poate fi grea de manevrat uneori;

BaBylissPRO ELIPSIS BAB3000EPE este alegerea ideală pentru persoanele care vor să folosească placa atât la îndreptat părul cât și la ondularea lui. Vine echipată cu tehnologia IonMultiplier, care este un adevărat generator de ioni, astfel părul tău nu va arăta electrizat după folosirea plăcii.

Tehnologia FullWave Thermal Science se ocupă cu recuperarea căldurii în mod instant, acest lucru asigură o temperatură constantă. Acesta este un produs profesional însă trebuie să ai vedere că datorită dimensiunilor pentru o persoană începătoare poate fi greu de manevrat.

9. Placă de îndreptat părul Philips Prestige BHS520/00

Placă de îndreptat părul Philips Prestige BHS520/00
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 74
 • Îndreptare rapidă;
 • Nu agață părul;
 • Nu deteriorează părul;
 • Calitatea plasticului este cam scăzută;

O placă de păr de la Philips care pune grija și siguranța părului pe primul loc. Aceasta este dotată cu tehnologia ThermoShield care asigură o temperatură constantă de la rădăcina părului până la vârfuri la fiecare folosire.

Placa oferă și îngrijire cu ioni negativi care elimină încărcarea statică și oferă părului un aspect strălucitor, mătăsos și drept. Plăcile de păr profesionale a celor de la Philips sunt acoperite cu ceramică care este un bun conductor termic și care va face ca tot procesul de întins părul să fie foarte rapid.

10. Placă de păr Victronic

Placă de păr Victronic
Top 10 cele mai bune plăci de păr în [afisare_data_curenta] 75
 • Ieftină și bună;
 • Oferă volum părului;
 • Se încălzește foarte rapid;
 • Coafura nu e prea rezistentă;

O placă de păr de la Victronic care e ieftină și bună. A fost creată de experți din această industrie și este capabilă să coafeze sau să îndrepte până și cel mai rebel păr. Are plăci mai lungi și extra late care te vor ajuta să îndreptați mai mult păr odată terminând mai repede de realizat coafura.

Una din cele două plăci este flexibilă, lucru care va asigura o presiune uniformă și o aliniere corectă asupra părului. Placa este prevăzută cu o închidere de siguranță și o husă termorezistentă care fac din această placă un model ideal pentru călătorii. Datorită prețului mic și opțiunilor oferite această placă este un model demn de top plăci de păr.

Care este cea mai bună placă de păr? -concluzie

Pe final sper că acest articol ți-a fost de ajutor și că te-a ajutat să găsești placa de păr potrivită pentru tine. Astfel dacă vrei să ști părerea mea atunci îți spun că placa pe care o consider cea mai bună este L’Oréal Professionnel Steampod 3.0, dar din cauza prețului și nelucrând într-un salon cred că mereu aș opta pentru placa de păr Babyliss Pro Ultra Curl BAB2071EPE.

Întrebări frecvente

Cu ce se curăță placa de păr?

Curățarea unei plăci de păr este foarte importantă, acest proces poate prelungii viața plăcii de păr. Procesul de curățare se poate realiza cu apă însă este recomandat să o faceți cu alcool. Înmuiați o dischetă demachiantă în alcool și frecați plăcile până acestea sunt curate. Este recomandat ca acest proces să fie făcut odată pe săptămână.

La ce temperatura se folosește placa de păr?

Deși plăcile de păr pot fi setate până la o temperatură de 250 de grade Celsius se recomandă ca atunci când o folosiți pe păr să nu fie folosită la o temperatură mai mare de 150 de grade. Utilizarea plăci de păr la temperaturi prea mari poate duce la deteriorarea părului.

Roxana
Roxana

Sunt pasionată de ce înseamnă manichiură și pedichiură, iar lumea fashion mă fascinează. Cu articolele de pe acest site, vreau să ofer cele mai bune recomandări femeilor.

Spune-ne părerea ta

Lasă un comentariu

Topzece10.net
Logo