Cel mai bun invertor auto 2024

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Cel mai bun invertor auto vă va ajuta să folosiți aparatele electrice în mașină care în mod normal se pot conecta doar la priză.

Cel mai bun invertor auto
Cel mai bun invertor auto [y] 7

Cel mai bun invertor auto 2024

Alegerea unui invertor auto poate fi dificilă de multe ori, mai ales dacă nu știi care sunt cele mai bune modele de pe piață, ce caracteristici să urmărești, etc. Partea bună este că în acest articol aveți un top cu cele mai bune invertoare auto și un ghid de cumpărături care vă prezintă principalele caracteristici care trebuie urmărite când cumpărați un invertor auto.

Poate vă interesează și:

Top cele mai bune invertoare auto

1

Invertor auto 1000W Chaomin 12V – 220V

Recomandarea noastră
Invertor auto 1000W Chaomin 12V - 220V
Cel mai bun invertor auto [y] 8
Specificații
 • Alimentarea se face direct de la bateria mașinii;

 • Frecventa ieșire: 50Hz +/- 2Hz;

 • Răcire cu ventilator încorporat;
 • Avantaje
  • Protecție termică la 55 de grade Celsius;
  • Se închide automat la tensiuni prea mari;
  • Protecție pentru descărcarea bateriei auto;
  Dezavantaje
  • Ca și preț nu e cea mai ieftină variantă;
  Părerea noastră
  Acest invertor auto este o variantă profesională ideală pentru persoanele care călătoresc mult și vor să aibă o sursă de energie electrică după ei. Alimentarea invertorului se face direct de la bateria mașinii prin cablurile incluse în pachet.

  Acesta poate oferii o putere continuă de ieșire de 1000W  și o putere temporară de 2000W. Acesta are un ventilator încorporat care se va ocupa de răcire. Pentru a prevenii situațiile neplăcute acesta are protecție termica la 55 grade Celsius și o protecție contra descărcării bateriei.
  2

  Invertor auto Sal tensiune 12V-220V

  Sugestie cu preț bun
  Invertor auto Sal tensiune 12V-220V
  Cel mai bun invertor auto [y] 9
  Specificații
 • Alimentarea se poate face de la baterie sau bricheta;

 • Tensiune de ieșire 230V / 50Hz;

 • Dispune de întrerupător clasic pentru pornire si oprire;
 • Avantaje
  • Raport preț-calitate foarte bun;
  • Folosire îndelungată fără să se încingă;
  • Foarte practic;
  Dezavantaje
  • Cam zgomotos uneori;
  Părere noastră
  Acest model probabil este cel mai bun invertor auto de la Sal. Acesta este prevăzut cu 5 funcții de protecție, acestea sunt: protecție la suprasarcină, protecție la supraîncălzire, protecție la descărcarea acumulatorului, protecție împotriva scurtcircuitării, priză cu protecție pentru copii.

  Acesta poate asigura o sarcină de ieșire maximă de 600W iar o sarcină continuă de 300W. Are două led-uri încorporate care semnalizează modul de funcționare. Este un model foarte simplu de utilizat care merită atenția dumneavoastră.
  3

  Invertor auto de tensiune Cartrend 12V – 2x 230V

  Sugestie de top
  Invertor auto de tensiune Cartrend 12V - 2x 230V
  Cel mai bun invertor auto [y] 10
  Specificații
 • Alimentarea se poate face de la baterie sau bricheta;

 • Putere de ieșire continuă de 600W;

 • Tensiune ieșire de 230 V;
 • Avantaje
  • Stabilitate tensiune;
  • Construit robust;
  • Avertizare sonora când bateria este aproape descărcată;
  Dezavantaje
  • Nu este recomandat pentru cei care vor foarte multă mobilitate;
  Părerea noastră
  Acest model este un invertor auto ce se alimentează cu 12V și poate furniza o tensiune de ieșire de până la 230V și o putere de ieșire de 600W. Acest model este ceva mai special ca anterioarele deoarece este echipat cu 2 prize.

  Pe lângă cele 2 prize invertorul are o ieșire USB 5V de 1A, 2 leduri ce indica statusul funcționării aparatului, buton pornit/oprit si 2 ventilatoare ce oferă răcire activa a acestuia. Nu poate fi numit cel mai bun invertor auto dar mai mult ca sigur este un model de top.
  4

  Invertor auto Green Cell

  Probabil cel mai silențios model
  Invertor auto Green Cell
  Cel mai bun invertor auto [y] 11
  Specificații
 • Alimentarea se poate face de la baterie sau bricheta;
 • Putere de ieșire continuă de 2000W;
 • Tensiune ieșire de 230 V;
 • Avantaje
  • Protecție supraîncălzire;
  • 2 prize;
  • Protecție la polaritate inversă;
  Dezavantaje
  • Prețul cam mare
  Părerea noastră
  Aceasta este o recomandare ceva mai scumpă, dar care dacă ar fi avut prețul mai mic probabil ar fi fost cel mai bun invertor auto. Acesta are o putere maximă de ieșire de 4000W și o putere continuă de 2000 W, toate asta la o tensiune de 230V.

  Acesta este dotat cu 2 prize și un USB care pot fi folosite pentru a alimenta diverse electronice. Tipul de undă la ieșire este sinusoidala modificata. Este dotat cu diverse protecții și semnale acustice și luminoase. Merită să aruncați o privire asupra lui.

  Cum să alegi cel mai bun invertor auto – ghid de cumpărături

  Pentru a putea alege un invertor auto bun este nevoie să știți care sunt caracteristicile principale care trebuie urmărite în momentul când vreți să faceți achiziția. Așadar am pregătit un ghid de cumpărături în care prezentăm și detaliem aceste caracteristici.

  Cum să alegi cel mai bun invertor auto
  Cel mai bun invertor auto [y] 12

  Compatibilitate dintre invertor și baterie

  Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
  Te-ai abonat cu succes.

  Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

  Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

  Compatibilitatea dintre acestea 2 se referă la voltajul și amperajul maxim suportat. Amperajul face referire la intensitatea curentului la care poate face față bateria auto. Este important să verificați amperajul dispozitivelor pe care vreți să le conectați.

  Cel mai ușor este verificați puterea invertorului exprimată în Wați (W), deoarece acesta este produsul înmulțirii amperajului cu voltajul invertorului. Spre exemplu, pentru un invertor auto de 3000 W, și un voltaj de 220 V, amperajul va fi de 13 A.

  Puterea invertorului

  Puterea invertoarelor auto este exprimată în Wați (W), iar acestea încep de 50W și pot ajunge la 50.000W. Majoritatea șoferilor aleg modele ce au în medie 2000W.

  De exemplu 300W pot alimenta un televizor, iar 600W sunt suficienți pentru unelte mici. 2000W este mai mult decât suficient pentru dispozitive cum ar fi uscătoare de păr. Încercați să achiziționați un model care va furniza mai multă energie decât intenționați să utilizați.

  Tipul de funcționare

  Acest criteriu împarte modele în 2. Există modele cu undă sinusoidală pură, sau modificată. Descoperiți în rândurile următoare ce înseamnă asta.

  • Invertor auto cu undă sinusoidală pură – acest tip de funcționare este folosit în general de cel mai defectuoase modele. Într-adevăr acestea sunt și ieftine dar nu vă vor ajuta dacă se strică des. La aceste modele veți putea conecta o mulțime de dispozitive însă toate vor avea nevoie de un adaptor alternativ.
  • Invertor auto cu undă sinusoidală modificată – cel mai bun invertor auto deține acest tip de funcționare. Acestea sunt capabile să ofere energie electrică pentru majoritatea dispozitivelor electrice fără perturbații de natură radio.

  Prizele și porturile

  Pentru a afla numărul de prize de care aveți nevoie trebuie să știți câte dispozitive veți conecta simultan. Cu cât numărul de prize este mai mare cu atât puterea invertorului va fi mai mare și probabil și prețul va fi mai mare.

  Alegeți un model care permite și conectarea unui cablu USB, acest port vă va permite să vă încărcați telefonul sau tableta foarte ușor.

  Conectarea la mașină

  Acest aspect depinde din nou de dumneavoastră, puteți alege fie să se conecteze la bricheta mașinii, fie la bateria mașini sau ambele tipuri. Dacă doriți un invertor de putere mare unde puteți conecta mai multe dispozitive în același timp care consumă mult curent atunci alegerea optimă este conectarea directă la baterie.

  Sisteme de siguranță

  Pentru ca invertoarele auto să fie folosite în siguranță deplină și pentru a evita eventualele accidente este necesar ca invertorul auto să aibă anumite sisteme de siguranță. Cel mai bun invertor auto va avea:

  • Închidere automată sau avertizare sonoră – aceste sisteme vor prevenii epuizarea bateriei auto. Există modele care se vor închide automat când bateria este aproape descărcată sau vă vor avertiza printr-un sunet.
  • Protecție la supratensiune – acest sistem va prevenii ca dispozitivele conectate să facă scurtcircuit în cazul fluctuaților de curent electric.
  • Răcire – majoritatea modelelor care au această tehnologie vor preveni ca invertorul auto să se supraîncălzească. Acest lucru este posibil prin ventilatoarele sau ventilatorul cu care este dotat.

  Dimensiunea invertorului auto

  Acesta este un alt factor crucial de luat în considerare, dar va depinde în mare măsură de rolul invertorului dumneavoastră. Invertoarele puternice tind să fie grele și mari în comparație cu invertoarele mai puțin puternice.

  Dacă aveți nevoie de ceva pentru a vă încărca telefonul și de ceva care poate încăpea cu ușurință în torpedo, atunci puteți alege un invertor mic și cu greutate mai mică.

  Care e cel mai bun invertor auto? – concluzie

  Deci, ce putere a unui invertor este potrivită pentru mașină? Deoarece există un curent maxim admisibil în proiectarea circuitului auto, puterea maximă de ieșire a majorității mașinilor prin interfața brichetei nu este, în general, mai mare de 200W. Se recomandă ca puterea de intrare a invertoarelor auto prin interfața brichetei să nu fie mai mare de 200W. 

  Dacă trebuie să utilizați echipamente electrice de mare putere, trebuie să cumpărați invertorul care se poate conecta la bateria de stocare. Mai mult, motorul mașinii trebuie pornit atunci când invertoarele de mare putere funcționează. 

  Majoritatea generatoarelor încorporate generează o putere mai mică de 1000W. Pentru invertoarele auto cu o putere mai mare de 1000W. Dacă invertoarele funcționează mult timp, bateria va pierde puterea, deoarece consumul de energie este mai mare decât viteza de încărcare a generatoarelor auto pentru baterii.

  Într-un cuvânt, un invertor auto excelent ar trebui să îndeplinească următoarele patru cerințe:

  1. Ventilație bună, disipare a căldurii pentru componente electronice;
  2. Suficiente interfețe de ieșire;
  3. Eficiență ridicată a conversiei;
  4. Tot felul de protecții inteligente;

  Întrebări frecvente

  Ce este un invertor auto?

  Un invertor auto este un dispozitiv care ajută la transformarea curentului continuu în curent alternativ (AC). Scopul său principal este de a converti și de a crește tensiunea de la o putere CC scăzută de la o baterie de mașină la o ieșire standard de curent alternativ. Astfel, acest lucru vă permite să operați dispozitivele și echipamentele electrice de uz casnic care necesită, de obicei, suficientă energie electrică pentru a funcționa. 

  Cât consuma un invertor auto?

  Răspunsul la această întrebare diferă de la model la model. Majoritatea modelelor de pe piață în stand by consumă peste 10 W iar consumul crește în momentul în care adăugați consumatori.

  Ce invertor auto să cumpăr?

  Răspunsul la întrebarea aceasta doar dumneavoastră îl veți ști, deoarece doar dumneavoastră știți exact ce așteptări aveți și cum veți folosii invertorul. Vă sfătuim să parcurgeți secțiunea cu ghidul cumpărătorului iar la final probabil veți știi răspunsul la această întrebare.

  Cum funcționează un invertor auto?

  În primul rând, trebuie să înțelegeți că bateria mașinii produce curent continuu care variază de la 12V-24V în funcție de baterie. Cantitatea de alimentare furnizată de o baterie de mașină nu este suficientă pentru a vă alimenta și încărca dispozitivele mai rapid și adecvat. 

  Prin urmare, invertorul de putere intră în joc, ajută la convertirea și creșterea puterii de intrare de 12 V la aproximativ 120 V putere de ieșire. Acea putere de ieșire este suficient de mare pentru a alimenta majoritatea dispozitivelor dvs. simultan. Deci, un invertor funcționează prin conversia unei surse de curent continuu într-o sursă standard de curent alternativ.

  Bateria auto se poate epuiza în urma utilizării unui invertor auto?

  Da, invertorul auto epuizează bateria dacă nu sunteți atent. Invertoarele puternice consumă rapid energia din baterie, deoarece vă permit să vă conectați la mai multe dispozitive. 

  De exemplu, dacă utilizați un încălzitor sau un uscător de păr, un invertor mai mare va trebui să consume cel puțin 1000 W din baterie, de aceea trebuie să îl monitorizați pentru a evita consumarea energiei din baterie.

  Un alt lucru de reținut este că trebuie să deconectați invertorul ori de câte ori nu îl utilizați mai ales dacă dețineți un model vechi care nu are oprire automată în încărcătorul de cabină.

  Am nevoie de un invertor auto cu caracteristici speciale?

  Da, mai ales dacă utilizați echipamente sensibile și puternice, cum ar fi computerele. Dacă țineți la aparatura dumneavoastră veți alege cel mai bun invertor auto care e în general deține caracteristici speciale de protecție.

  Vicentiu
  Vicentiu

  Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

  Topzece10.net
  Logo