Cel mai bun soundbar trebuie să vă asigure o sonorizare de calitate ridicată față de ceea ce poate oferii un televizor cu sonorizarea sa de bază.
Cel mai bun soundbar 2023
Dacă sunteți aici bănuim că nu sunteți mulțumit/ă de calitatea sunetului oferită de televizorul dumneavoastră. Televizoarele oricât de bune ar fi datorită grosimii reduse pe care o au nu pot avea încorporat un sistem audio bun.
Astfel pentru ca oamenii să se poate bucura de o calitatea a sunetului ridicată au apărut soundbar-urile. Acestea sunt capabile să redea cele mai calitative sunete posibile. Așadar pentru a vă ajuta să alegeți un soundbar bun am pregătit în acest articol un top 5 soundbar-uri și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.
Poate vă interesează și:
Top 5 cele mai bune soundbar-uri 2023
Soundbar Philips Performance TAPB603/10
Soundbar Sony HT-SF150
Soundbar Sony HT-X8500
Soundbar LG SJ3 2.1
Soundbar Philips TAB5305/12
Cum alegi cel mai bun soundbar? -ghid de cumpărături
Ați parcurs recomandările de mai sus și nu știți ce model să alegeți? Ei bine atunci citiți rândurile următoare din acest articol deoarece acestea alcătuiesc un ghid de cumpărături.
Tipul
Există două tipuri de dispozitive de acest gen și ambele tipuri pot avea avantaje și dezavantaje. Acestea sunt cele mai bune alegeri în diferite circumstanțe pe care le vom prezenta mai jos.
- Soundbar convențional / tradițional – acestea sunt o soluție optimă pentru casele ale căror proprietari modifică des mobila și aspectul interior. Aici vorbim în special de amplasarea dispozitivelor multimedia și a televizorului. Acest tip de soundbar este practic o bară cu difuzoare încorporate care poate fi amplasată oriunde. Acest tip are și un dezavantaj și anume că poate interfera uneori cu semnalul transmis de telecomanda televizorului, dar aici e și în funcție de marcă și cât de bun e soundbarul.
- Soundbar piedestal – aceste tipuri de soundbaruri sunt acele modele ce pot fi utilizate ca suport pentru televizor sau monitor. Acestea sunt modele ideale pentru cei care au design fix în casă și au spațiu special destinat televizorului. Dezavantajul acestor tipuri este că lipsește subwooferul, iar sunetele pe frecvențe joase nu vor fi percepute la fel de bine ca în cazul unui model tradițional.
Formatul de redare
Pentru a avea parte de cel mai bun soundbar acesta trebuie să conțină minim următoarele formate: AAC, MP3, WAV, WMA, OGG și FLAC. Dacă vreți să aveți parte de o calitate sonoră ridicată asigurați-vă că soundbarul redă cât mai multe formate de redare.
Interfața
Acest criteriu face referire la conectori, iar cei mai importanți conectori sunt: USB, HDMI, Audio In, Audio Optic In. Dacă vreți să redați fișiere media de pe telefon ca și cum ați avea câști wireless căutați ca soundbarul să aibă și funcția de conectare wireless. Acest lucru vă va scutii de neplăcerile oferite de cablurile care sunt dintr-o parte în alta.
Concluzie – care e cel mai bun soundbar?
Preferatul nostru este prima mențiune din top 5 soundbar-uri, dacă acesta acoperă și nevoile dumneavoastră și aveți bugetul necesar noi vi-l recomandăm cu toată căldura. Sperăm că acest articol va fost de ajutor și că cu ajutorul ghidului de cumpărături ați găsit cel mai bun soundbar pentru dumneavoastră în topul nostru.
Întrebări frecvente
Ce este un soundbar?
Un soundbar este un sistem audio ce dispune de mai multe difuzoare încorporate într-o carcasă subțire. Inițial acestea au apărut pentru a oferii un sunet compact. Odată cu trecerea în timp și avansarea tehnologiei un sounbar a căpătat posibilitatea de calitatea audio cât și spațialitatea sunetului.