Cel mai bun tocător de crengi 2022

Cel mai bun tocător de crengi este o unealtă care vă ajuta să scăpați rapid de crengi și alte reziduuri vegetale când faceți curățenie în grădină sau curte.

Cel mai bun tocător de crengi
Cel mai bun tocător de crengi [y] 9

Cel mai bun tocător de crengi

Am actualizat articolul pe data: [current_date format=d/m/Y]

Grădinăritul este o activitate care în general ar trebui făcută cu zâmbetul pe buze. Acesta oferă o mulțime de avantaje cum ar fi: o imunitate întărită, arderea caloriilor, etc. Toamna activitatea de grădinărit se rezumă în general la recoltă și la pregătirea terenului pentru recoltele de anul următor. Însă pe lângă asta mai trebuie curățați și pomii și resturile vegetale iar asta în multe situații poate fi o provocare, mai ales dacă nu aveți unde să le depozitați. Pentru a nu avea parte de această neplăcere puteți cumpăra un tocător de crengi care vă ajuta să scăpați de aceste resturi vegetale. După tocarea măruntă a acestor ele pot fi arse sau puse în sol astfel ele vor deveni îngrășământ.

Poate vă interesează și:

Avantajele oferite de cel mai bun tocător de crengi

Aceste ustensile se pot dovedi de un real ajutor în curțile oamenilor gospodari. Acestea vin de obicei cu un set de avantaje, în rândurile următoare vom prezenta câteva dintre ele.

  • Vă face munca mult mai ușoară – principalul avantaj oferit de cel mai bun tocător de crengi este că vă va ajuta să vă mențineți curtea și grădina curată cu un minim de efort.
  • Crengile și resturile vegetale pot fi folosite ca îngrășământ – un al doilea avantaj oferit de acest dispozitiv este că vă oferă posibilitatea de îmbogății solul cu resturile tocate.

Top 5 cele mai bune tocătoare de crengi

Pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune tocătoare de crengi de piață am creat un top care conține atât modele ce funcționează pe benzină cât și pe curent. Deci aici veți găsi modele profesionale cât și pentru uz casnic.

1

Tocător de crengi Bosch AXT 25

Alegerea noastră
Tocător de crengi Bosch
Descriere
Acesta este un model silențios de la Bosch ce deține performanțe de vârf. Acesta poate toca un debit de până la 230 kg pe oră și crengi cu grosimea de 45 mm. Are cutie foarte practică pentru colectare. Aceasta poate colecta până la 53 de litri. Are o pâlnie demontabilă ce vă va permite să umpleți tocătorul într-un mod simplu, ușor și confortabil.
2

Tocător crengi Makita UD2500

Recomandare bună de la Makita
Tocător crengi Makita
Descriere
Acesta este un tocător de crengi electric de la Makita ce combină designul cu utilitatea. Are un panou de comandă cu sistem anti-blocare și buton pentru înainte și înapoi. Are un recipient de colectare a reziduurilor care este foarte ușor de îndepărtat și de eliberat.
3

Tocător crengi Bosch AXT Rapid

Tocător de crengi electric bun
Tocător crengi Bosch AXT Rapid
Descriere
Un tocător electric Bosch care este destul de ieftin dar este foarte practic. Poate toca crengi cu grosime de până la 35 mm cu cuțitul din oțel călit extra. Are pâlnie care va permite un volum mai mare de umplere și antrenare ușoară cu un debit de trecere de până la 80 kg pe oră.
4

Tocător de crengi Villager VC 2500

Sugestie care mărunțește foarte bine
Tocător de crengi Villager
Descriere
Acesta este un tocător de crengi echipat cu un sistem de lame conice care taie crengile în bucăți foarte mici. Acesta dispune și de roți pentru o manevrare ușoară iar biomasa obținută este perfectă pentru a realiza brichete de lemn pentru foc care pot fi folosite la centralele pe lemne de exemplu.
5

Tocător de crengi si resturi vegetale pe benzină

Tocător de crengi profesional
Tocător de crengi si resturi vegetale pe benzină
Descriere
Acesta este un tocător de crengi profesional ce folosește benzina ca și combustibil. Are un motor OHV ce o putere de 6, CP și poate tăia crengi cu diametrul de până la 6,5 centimetri. Probabil acesta este cel mai bun tocător de crengi profesional cu cel mai bun raport preț – calitate.

Cum alegi cel mai bun tocător de crengi – ghid de cumpărături

Alegerea unui tocător de crengi ar trebui făcută în baza unor criterii și a nevoilor pe care le aveți dumneavoastră. Pentru a vă ajută să faceți cea mai bună alegere am venit în ajutorul dumneavoastră cu ghid de cumpărături care să vă ajute să faceți alegerea corectă.

cum funcționează un tocător de crengi
Cel mai bun tocător de crengi [y] 10

Tipul tocătorului de crengi

Pentru început trebuie să vă decideți asupra tipului pe care îl veți alege pentru că există mai multe tipuri. Acestea se diferențiază în general prin metoda de alimentare sau modul de tocare. În rândurile următoare vom prezenta cele mai populare tipuri de tocătoare de crengi.

  • Tocător de crengi cu alimentare pe benzină – acestea sunt ideale pentru cei cu grădină sau curte mare și care au un volum mare de lucru cu acest dispozitiv. Avantajul acestor tocătoare de crengi este că au putere mai mare de tocare și că pot fi amplasate oriunde deoarece nu necesită o sursă de alimentare electrică.
  • Tocător de crengi cu alimentare electrică – acestea sunt ideale pentru cei care au o curte și grădină mai mică. Ca și avantaj aceste modele au un preț mai mic și că este mai prietenos cu mediul. Pentru că funcționează pe curent acesta nu mai elimină gaze ca fumul în timpul funcționării.
  • Tocător de crengi cu impact – acesta este un tocător de crengi care mărunțește crengile și resturile vegetale prin intermediul unei lame internă rotativă. Avantajul acestor tipuri de tocătoare este că are un preț de achiziție mai mic în schimb prezintă și un dezavantaj și anume că funcționarea lui produce extrem de mult zgomot.
  • Tocător de crengi cu strivire – acesta este tocător de crengi ce mărunțește resturile din grădină și crengile cu ajutorul unei turbine. Față de tipul de tocător de crengi menționat anterior aceste are avantajul unei funcționări silențioase în schimb dezavantajul lui este că are un preț de achiziție mai mare.

Puterea motorului

Dacă veți folosi tocător de crengi ocazional recomandarea specialiștilor este să achiziționați un tocător de crengi ce are o putere minimă de 2000 W. Dacă vreți un model mai performant deoarece îl veți folosi mai des atunci cel mai bun tocător de crengi va avea o putere cuprinsă între 2500 W și 3500 W. Dacă aveți grădini sau suprafețe mari de teren de îngrijit atunci vă recomandăm să vă orientați spre un model ce funcționează pe bază de carburant.

Debitul de procesare

Acest criteriu este prezentat în general de către magazinele online pe pagina produsului. Acesta vă va putea să ofere indici de viteza cu și cantitatea pe care o puteți toca într-o oră. Dacă vreți un tocător de crengi pentru al folosi acasă un tocător de crengi cu un debit de 80-100 kg pe oră este mai mult decât suficient. Dacă vreți un dispozitiv pe care îl veți folosi în scop profesional atunci cel mai bun tocător de crengi va fi un model care are un debit minim de 200 kg pe oră.

Diametrul de tăiere

Acest criteriu face referire la diametrul maxim al crengilor ce pot fi tăiate de către tocătorul de crengi. Majoritatea modelelor de pe piață suportă un diametru maxim de 35 de mm. Vă rugăm să țineți cont în momentul achiziției dar și în momentul utilizării de acest criteriu. Dacă veți băga crengi prea groase riscați să deteriorați prematur dispozitivul.

Mentenanță

Dacă alegeți un tocător de crengi electric pentru uz personal este puțin probabil să fiți nevoit să investiți în mentenanța acestuia. Dacă alegeți un model profesional pe combustibil trebuie să țineți cont că datorită volumului mare de muncă acesta va necesita mentenanță ulterioară.

Vicentiu

Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Spune-ne părerea ta

Lasă un comentariu

Topzece10.net
Logo