Cel mai bun aragaz 2024

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Cel mai bun aragaz este un aparat de uz casnic care nu ar trebui să lipească din nici-o casă deoarece cu ajutorul lui se fac cele mai bune preparate.

Cel mai bun aragaz
Cel mai bun aragaz [y] 13

Cel mai bun aragaz 2024

Indiferent că acum cumpărați primul aragaz sau doar îl înlocuiți pe cel vechi este posibil să vă loviți de câteva întrebări și să nu știți de unde să începeți căutarea. Înainte de toate trebuie să știți că din punctul nostru de vedere aragazul este un produs extrem de importat și trebuie ales cu cea mai mare atenție.

Însă spre norocul dumneavoastră vă aflați în locul potrivit deoarece articolul acesta a fost creat să vă ajute. În el veți găsi o secțiune în care sunt expuse top 10 cele mai bune aragaze și o secțiune cu un ghid de cumpărături.

Poate vă interesează și:

Avantajele folosiri unui aragaz bun

Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes.

Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

Dacă veți alege cu grijă aragazul puteți beneficia de o mulțime de avantaje pe durata de viață a acestuia. În rândurile următoare veți descoperii câteva dintre ele.

 • Consum scăzut de combustibil – aragazele bune fie că sunt pe gaz sau electrice sunt construite în așa fel încât să consume mai puțin comparativ cu modele de acum câțiva ani. Așadar achiziția unui mode noul probabil vă va asigura o factură mai mică.
 • Mâncare preparată mult mai bine – aragazele sunt concepute pentru a coace preparatele uniform. Astfel acestea vor fi mult mai bune și savuroase.
 • Mai puțin timp petrecut în bucătărie – cum aragazele bune sunt concepute să fie eficiente din punct de vedere al consumului de energie la fel sunt și legate de timpul petrecut în bucătărie. Cele mai bune modele reduc timpul petrecut în bucătărie cu până la 35% ceea ce înseamnă mai mult timp liber pentru dumneavoastră

Top 10 cele mai bune aragaze 2024

1

Aragaz mixt Beko FSE62110DX

Alegerea noastră
Aragaz mixt Beko
Cel mai bun aragaz [y] 14

Avantaje

 • Temporizatorul cuptorului este mecanic și destul de precis;
 • Cuptor spațios;
 • Coace foarte bine și precis;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Pretențios la întreținere;
Părerea noastră
Acest aragaz de la Beko este modelul care nouă ne-a plăcut cel mai mult. Arzătoarele acestui sunt dotate cu tehnologia High-Efficiency™ Gas Burner. Această tehnologie face ca arzătoarele să consume mai puțin gaz și să fie mai eficiente.

Fiind un aragaz mixt acesta are plită pe gaz și cuptor electric. Cuptorul este dotat cu gătire asistată prin ventilație, acest lucru asigură o coacere uniformă a alimentelor. Acest cuptor este dotat și cu o funcție numită Booster, această funcție preîncălzește cuptorul cu până 35% mai repede decât ar dura în mod normal.

Cuptorul aragazului poate fi folosit pentru a face preparate grill, acest lucru este o soluție optimă pentru gătirea alimentelor fără ulei care sunt mai sănătoase. Acest aragaz beneficiază de 5 ani garanție, iar noi îl considerăm cel mai bun aragaz care poate fi cumpărat.
2

Aragaz pe gaz Beko FSHT62111GX

Cel mai bun aragaz pe gaz
Aragaz pe gaz Beko
Cel mai bun aragaz [y] 15

Avantaje

 • Design modern;
 • Raport preț-calitate foarte avantajos;
 • Ușor de curățat;
 • Aprindere electrică;

Dezavantaje

 • Tava cu care vine aragazul zgârie pereții cuptorului, noi recomandăm înlocuirea acesteia;
Părerea noastră
Al doilea aragaz din top aragaze este un model tot al celor de la Beko, dar care are atât plita cât și cuptorul pe gaz. La fel ca modelul anterior și acesta vă scădea consumul gazului datorită tehnologiei High-Efficiency™ Gas Burner.

Cuptorul aragazului oferă gătire asistată prin ventilație ce asigură o distribuție corectă a căldurii și coacerea uniformă a alimentelor. Acest model este dotat și cu timer care va opri cuptorul la intervalul de timp selectat de dumneavoastră.

Atât plita cât și cuptorul au aprindere electrică și un sistem de siguranță care va oprii alimentarea cu gaz a plitei și a cuptorului în cazul stingerii accidentale a flăcării. Cuptorul are și rotisor, accesoriu care vă va fi de ajutor în bucătărie.
3

Aragaz electric cu inducție Electrolux LKI564200X

Cel mai bun aragaz cu inducție
Aragaz electric Electrolux
Cel mai bun aragaz [y] 16

Avantaje

 • Economic;
 • Se curăță foarte ușor;
 • Coace uniform;
 • Autocurățare catalitică;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;
Părerea noastră
Electrolux LKI564200X este un aragaz cu inducție care merită cumpărat. Acesta este un aragaz complet și elimină nevoia unei friteuze cu aer cald, acest lucru este datorat funcționalităților cu care vine.

Un lucru important pe care trebuie să-l știți despre aragazele cu inducție este că au nevoie de recipiente speciale. Pe aceste aragaze pot fi folosite doar anumite oale și tigăi care sunt compatibile din fabrică cu această sursă de căldură.

Acesta are un cuptor extrem de încăpător cu o capacitate de 58 de litri și oferă funcția de gătire grill și cu aburi. Acesta se află în clasa energetică A ceea ce înseamnă că nu va consuma mult curent electric.
4

Aragaz electric Hansa FCCW59209

Cel mai bun aragaz electric
Aragaz electric Hansa FCCW59209
Cel mai bun aragaz [y] 17

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Indicator căldură reziduală;
 • Autocurățare cuptor;
 • Economic;

Dezavantaje

 • Când vine vorba de curățare plita este pretențioasă;
Părerea noastră
Acesta este un aragaz electric ce este potrivit pentru persoanele care doresc control ridicat asupra aragazului. Aceasta are o plită ceramică care oferă un aspect modern și foarte plăcut și care este foarte rezistentă la deteriorările mecanice.

Acest model este clasificat în clasa de eficiență energetică A ceea ce va asigura un consum redus de energie electrică. Acesta vine cu un cuptor electric care oferă o mulțime de beneficii, printre aceste beneficii se află și preîncălzirea rapidă a cuptorului.

Acesta este capabil să ajungă la temperatura de 150° C în doar 4 minute ceea ce îl face mai rapid decât modele clasice cu 20%. Printre altele acest model oferă și funcția de decongelare a alimentelor care se poate dovedii extrem de utilă în momentele în care uitați să scoateți carnea din congelatorul frigiderului din timp.
5

Aragaz Bosch mixt HXN39AD50

Cel mai bun aragaz Bosch
Aragaz Bosch mixt
Cel mai bun aragaz [y] 18

Avantaje

 • Montare ușoară;
 • Timer;
 • Cuptor spațios;

Dezavantaje

 • Tăvile nu sunt teflonate;
Părerea noastră
Acesta este un aragaz mixt Bosch complet ce vine cu o plită cu arzătoare pe gaz și un cuptor electric. Cuptorul electric este dotat cu convecție 3D care asigură distribuția aerului cald în cuptor pe 3 niveluri.

Cuptorul are și o funcție de autocurățare numită EcoClean care nu presupune un consum suplimentar de energie. Acest aragaz mixt vine alături de un panou frontal cu afișaj digital și cu programator electronic.

Aragazul este realizat din inox și are un design care îi permite să se integreze ușor în bucătăriile moderne. În partea de jos a aragazul aveți și un sertar pentru a depozita ustensilele din bucătărie după utilizare.
6

Aragaz Arctic pe gaz AGM5500F

Cel mai bun aragaz pe gaz ieftin
Aragaz Arctic pe gaz
Cel mai bun aragaz [y] 19

Avantaje

 • Raport calitate-preț foarte bun;
 • Arzătoarele și cuptorul funcționează excepțional;
 • Nu afumă oalele;

Dezavantaje

 • Arzătorul cuptorului este un pic cam îngust;
Părere noastră
Acesta este un aragaz care a fost introdus în top aragaze pentru persoanele care sunt extrem de constrânse de către buget. Fiind o soluție de buget acesta are atât plita cât și cuptorul alimentate cu gaz.

Acesta vine cu capac metalic care se poate curăța extrem de ușor dacă este întreținut constant. Un mare plus al acestui model este faptul că arzătoarele nu afumă oalele sau recipientele folosite pe plită.

Însă per total acest model este unul standard fără să vină cu funcții speciale care pot ajuta în vreun fel. Noi recomandăm acest model doar în situația în care aveți nevoie urgentă de un aragaz și nu aveți un buget prea mare.
7

Aragaz Hansa mixt FCMW582109

Cel mai bun raport preț-calitate
Aragaz Hansa mixt
Cel mai bun aragaz [y] 20

Avantaje

 • Curățare foarte ușoară;
 • Tăvile din cuptor sunt mari și foarte ușor de curățat;
 • Cuptorul coace foarte bine;

Dezavantaje

 • Tabla se zgârie ușor;
Părerea noastră
Acesta este un aragaz cu cuptor electric de la Hansa asupra căruia merită să vă uitați. Cuptorul acestuia este dotat cu Steam Cleaning care este o funcție de autocurățare. Pe lângă asta cuptorul electric al acestuia este dotat cu cool front.

Cool front se rezumă la 3 straturi de sticlă la ușa cuptorului care vor împiedica să vă frigeți. Pe ușa cuptorului veți găsi și un ghid care vă va arăta temperaturile optime pentru diferite preparate.

Un alt lucru bun este că preîncălzirea cuptorului se poate face rapid în doar 4 minute. Cuptorul are și funcția de decongelare care vă va ajuta să economisiți timp. Este unul din cele mai bune modele de la Hansa și acest lucru îl face să fie prezent în acest top aragaze.
8

Aragaz mixt Heinner HFSC-V60LITGC-SS

Sugestie bună de la Heinner
Aragaz mixt Heinner
Cel mai bun aragaz [y] 21

Avantaje

 • Arzătoarele de pe plită se aprind ușor;
 • Perfect pentru bucătării mici;
 • Ușor de montat;

Dezavantaje

 • Trebuie curățat după fiecare utilizare;
Părerea noastră
Acesta este un aragaz cu plită pe gaz și cuptor electric care se încadrează în clasa energetică A care este o clasă superioară cu consum redus de energie. Cuptorul electric este unul multifuncțional și care oferă 6 funcții diferite.

Un mare plus al cuptorului este că acesta are și convecție. Acest lucru înseamnă că este dotat cu un ventilator ce suflă aerul cald peste tot în cuptor pentru a avea parte de o coacere uniformă a alimentelor.

Cu ajutorul timer-ului puteți alege durata de preparare și să setați după cât timp să se oprească în mod automat. Dacă ceea ce căutați este un aragaz Heinner bun probabil acest model este cea mai bună alegere.
9

Aragaz pe gaz Hansa FCGW510009

Cel mai bun aragaz Hansa pe gaz
Aragaz pe gaz Hansa
Cel mai bun aragaz [y] 22

Avantaje

 • Design plăcut;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Geamurile de la cuptor se demontează ușor pentru a fi curățate corect;

Dezavantaje

 • Capacul este cam subțire;
Părerea noastră
Acesta este un aragaz pe gaz de la Hansa ce are câteva funcții interesante plus că are și un preț de achiziție foarte bun. Este dotat cu Steam Cleaning care este un sistem foarte bun de autocurățare.

Nu trebuie decât să turnați jumătate de litru de apă în tava de copt și să-l puneți la 50° C. Datorită pereților care au un smalț neted cuptorul se va curăța cu ajutorul aburilor în doar 30 de minute singur.

Are sistem de siguranță în cazul stingerii accidentale a flăcării astfel veți prevenii posibilele accidente cauzate de acest lucru. Cuptorul are și iluminare care vă va permite supravegherea ușoară a preparatelor. Este un aragaz bun din gama de mijloc pe care al trebui să-l aveți în vedere, practic este un aragaz ieftin și bun.
10

Aragaz Whirlpool mixt WS5G8CHX/E

Cel mai bun aragaz Whirlpool
Aragaz Whirlpool mixt WS5G8CHX/E
Cel mai bun aragaz [y] 23

Avantaje

 • Arzătoarele sunt susținute de grătare foarte bine încadrate și groase;
 • Funcție de oprire întârziată a cuptorului;
 • Ergonomic;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;
Părerea noastră
Încheiem topul cu un aragaz mixt de la Whirlpool care vine cu diferite funcții asistate de gătit și coacere pe mai multe niveluri. Pe lângă aceste funcții aragazul mai are o mulțime de funcții printre care și:

Funcția de preîncălzire a cuptorului care vă va ajuta să economisiți timp, un sistem de autocurățare care vă va ajuta la întreținerea cuptorului fără a dăuna mediului înconjurător, dezghețarea alimentelor, etc.

Este un aragaz care este foarte complet și care se așază perfect în bucătăriile moderne îmbunătățind aspectul acestora. Este de departe un aragaz ce își merită locul în top 10 cele mai bune aragaze.

Cum să alegi cel mai bun aragaz – ghid de cumpărături

Cum spuneam și la începutul articolului, alegerea unui aragaz bun poate fi foarte dificilă. Dacă veți urmării acest ghid la finalul lui veți știi ce criterii să urmăriți pentru a putea să alegeți corect un model pentru dumneavoastră.

Cum să alegi cel mai bun aragaz
Cel mai bun aragaz [y] 24

Tipul aragazului

Există 3 tipuri de aragaze și sunt bune pentru anumite caracteristici, vorbim despre ele în rândurile următoare.

 • Aragazele pe gaz – acestea sunt cele mai vechi tipuri de aragaze fiind primele modele care au apărut. Ele au plita și cuptorul pe gaz. Sunt modele practice și foarte folosite la noi. Singurul dezavantaj al acestor modele este faptul că cuptoarele pe gaz nu au precizie la fel de ridicată ca cele electrice.
 • Aragazele mixte – acestea în ultimii ani au avut și au o creștere mare a popularității. Aceste modele au plita pe gaz și cuptorul electric, iar cuptorul electric este cunoscut ca fiind mult mai bun ca cel pe gaz.
 • Aragazele electrice – acestea sunt modele care au atât plita cât și cuptorul electric. Minusul al acestor tipuri de aragaze este faptul că există riscul de uzură rapidă a plitei.

Materialele din care e realizat

Materialele sunt de mai multe feluri, dar cele mai bune aragaze sunt realizate din inox acesta fiind un material rezistent cu design modern și se curăță ușor. Este adevărat că aceste modele sunt ceva mai scumpe decât cele din metal și necesită o îngrijire mai delicată, dar noi considerăm că merită.

Cele din metal emailat sunt printre preferatele românilor deoarece au prețuri accesibile, se curăță ușor și pot avea mai multe culori. Deși ele pot avea mai multe culori cel mai adesea sunt prezente pe piață având culoarea albă, culoare care se asortează bine în bucătării.

Ușa cuptorului trebuie să fie din sticlă rezistentă la temperaturi ridicate și să ofere posibilitatea de a fi scoasă. Acest lucru va permite ca curățarea ușoară a sticlei. Capacul aragazului poate fi din metal ca la aragazele clasice sau din sticlă astfel având un aspect elegant.

Funcțiile oferite de cuptor

Acesta este un criteriu foarte important pentru că cuptorul este extrem de mult folosit în bucătării și pentru a avea preparate bune acesta trebuie să fie cât mai bun. Așa că acordați atenție când alegeți un aragaz la partea ce ține de specificațiile cuptorului ca acesta să aibă tot ce aveți nevoie.

Funcțiile suplimentare

Față de aragazele clasice care erau folosite doar pentru a găti alimente cele mai moderne din ziua de azi vin cu diferite funcții care se pot dovedi de un real ajutor.

 • Aprindere electrică – în ziua de astăzi această funcție este deținută de o mare parte din modele de pe piață. Practic pentru a aprinde aragazul nu mai aveți nevoie de chibrit sau brichete. Ele sunt dotate și cu un sistem de siguranță care va împiedica aprinderea accidentală sau nu le va permite copiilor să facă asta.
 • Sistem de siguranță – acesta este un sistem care oprește alimentarea cu gaz în caz de stingere accidentală a flăcării de la ochiul aragazului sau a cuptorului.
 • Timer – acesta este de un real ajutor deoarece în timpul preparării alimentelor la cuptor permite gospodinelor să se ocupe de alte treburi și aragazul se va oprii singur la timpul setat.
 • Iluminarea cuptorului – aceasta funcție luminează interiorul cuptorului și permite supravegherea preparatelor din interiorul acestuia.
 • Grill și rotisor – aceste funcții permit diversificarea preparatelor și realizarea de rețete delicioase.
 • Sistem de ventilare a cuptorului – acesta este o funcție care contribuie la prepararea alimentelor într-un mod uniform.

Dimensiunile

Acesta este un aspect important și înainte de a alege aragazul pentru bucătăria dumneavoastră verificați spațiul pe care îl aveți disponibil. Au existat cazuri în care oamenii au făcut greșeala de au comanda fără să verifice acest aspect și au fost nevoiți să returneze produsul. Astfel nu au făcut decât să creeze neplăceri atât pentru vânzător care în majoritatea cazurilor plătește transportul returului cât și pentru ei ca au trebuit să aștepte după un nou aragaz.

Care e cel mai bun aragaz? -concluzie

Acum că ați citit ghidul de cumpărături probabil știți ce model aveți nevoie pe bucătăria dumneavoastră. Vă puteți întoarce la recomandările de mai sus și să alegeți cel mai bun aragaz pe care îl puteți cumpăra online.

Întrebări frecvente

Aragazele care au cuptoare electrice sunt mai bune decât cele pe gaz?

Da, e adevărat cuptoarele electrice sunt superioare celor pe gaz deoarece oferă multiple funcții. Cuptoarele electrice sunt cunoscute și pentru faptul că sunt mai precise în ce ce constă temperatura interioară setată.

Aragazul poate fi montat într-o cameră fără ventilație?

Nu, nu faceți acest lucru. O cameră neventilată natural nu este bună pentru aragaz deoarece riscați să vă expuneți posibilității de avea accidente majore care vă pot costa și viața.

Aragazele pe gaz sunt mai ieftine decât cele electrice?

Aragazele pe gaz sunt mai ieftine decât cele electrice cam din toate punctele de vedere. Aragazele pe gaz sunt mai ieftine deoarece acestea au sisteme clasice de alimentare care nu necesită costuri suplimentare. Partea bună este că cuptoarele pe gaz sunt ieftine și la consum pentru că un aragaz electric va avea în general factura mai mare decât un aragaz electric. Deci dacă vă doriți unul dintre cele mai bune mai aragaze verificați dacă vi-l permiteți.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

 1. Tocmai ce am cumparat un aragaz mixt . Sunt curios de el o sa revin sa povestesc

Topzece10.net
Logo