Top 10 cele mai bune aragaze

Cel mai bun aragaz este o parte importantă a casei dumneavoastră deoarece cu ajutorul lui puteți prepara rețete delicioase celor dragi.

cele mai bune aragaze

Cel mai bun aragaz 2021

Aragazul este cunoscut ca și unul dintre cele mai utile și folosite electrocasnice din fiecare casă. Aragazul a fost prezent în viețile oamenilor de aproape 10 de ani. Spre deosebire de momentele când acesta a fost lansat în zilele noastre aragazele sunt mult mai moderne și oferă mult mai multe funcții și facilități. Pentru că piața e plină de modele și face ca alegerea dumneavoastră să fie dificilă am pregătit un top cu cele mai bune aragaze și un ghid de cumpărături care să vă ajute să faceți alegerea corectă.

Poate vă interesează și:

Cum se folosește un aragaz?

Înainte de toate dispozitivul trebuie montat într-o încăpere destinată special preparării hranei care e numită bucătărie. Această încăpere trebuie să fie ventilată natural pentru a prevenii eventualele accidente datorate scăpărilor de gaz sau pentru eliminarea căldurii din încăpere.

În ziua de azi aragazele au nevoie și de electricitate, chiar dacă întreaga funcționare se este pe gaz. Majoritatea modelelor prezente pe piață sunt dotată cu iluminarea pentru cuptor și/ sau aprindere electrică, astfel dacă veți vrea să le folosiți trebuie să aveți și o sursă de curent lângă spațiul unde va fi pus viitorul aragaz.

Acesta trebuie folosit întocmai după indicațiile prezente în manual de utilizare. Folosirea necorespunzătoare a aragazului poate duce către defectarea acestuia și posibila pierdere a garanției. Așadar citiți manual pentru a folosi corect aragazul și să vă bucurați cât mai mult de utilizarea acestuia fără probleme.

Avantaje folosiri unui aragaz bun

Dacă veți alege cu grijă aragazul puteți beneficia de o mulțime de avantaje dea lungul timpului. În rândurile următoare veți descoperii câteva dintre ele.

 • Consum scăzut de combustibil – aragazele bune fie că sunt pe gaz sau electrice sunt construite pentru a avea un consum mic. Așadar achiziția unui model bun vă va asigura o factură mai mică.
 • Mâncare preparată mult mai bine – aragazele bune în special cuptoarele sunt concepute pentru coace preparatele uniform. Astfel acestea vor fi mult mai bune și savuroase la gust.
 • Mai puțin timp petrecut în bucătărie – cum aragazele bune sunt concepute să fie eficiente din punct de vedere al consumului de energie la fel sunt și legate de timpul petrecut în bucătărie. Cele mai bune modele reduc timpul petrecut în bucătărie cu până la 35% ceea ce înseamnă mai mult timp liber pentru dumneavoastră

Top 10 cele mai bune aragaze

1. Aragaz mixt Beko FSE62110DX

Aragaz mixt Beko
descriere
Acest aragaz de la Beko a fost modelul care nouă ne-a plăcut cel mai mult. Arzătoarele beneficiază de tehnologia High-Efficiency™ Gas Burner care sunt mult mai economice din punct de vedere al gazului consumat și al timpului petrecut în bucătărie. Are un cuptor electric care are gătire asistată prin ventilație, acest lucru asigură gătire uniformă a alimentelor. Funcția Booster asigură preîncălzirea cuptorului cu până la 35% mai repede. Cuptorul aragazului poate fi folosit ca și grill lucru care este o soluție optimă pentru gătirea alimentelor fără ulei care sunt mai sănătoase. Acest aragaz beneficiază de 5 ani garanție iar noi îl considerăm cel mai bun aragaz pe care îl puteți cumpăra.
Avantaje
 • Temporizatorul cuptorului este mecanic și destul de precis;
 • Cuptor spațios;
 • Coace foarte bine și precis;
Dezavantaje
 • Pretențios la întreținere;

2. Aragaz pe gaz Beko FSHT62111GX

Aragaz pe gaz Beko
descriere
A doua recomandare este un model care e fabricat tot de la Beko dar care este pe gaz. La fel ca modelul anterior și acesta vă scădea consumul de tip și gaz datorită tehnologiei High-Efficiency™ Gas Burner. Acest cuptor pe gaz beneficiază de gătire asistată prin ventilație ce asigură o distribuție corectă a căldurii și coacerea uniformă a alimentelor. Acest model are timer care va oprii cuptorul aragazului în funcție de stările dumneavoastră. Atât plita cât și cuptorul au aprindere electrică și un sistem care va oprii alimentarea cu gaz a plitei în cazul stingerii flăcării. Cuptorul are și rotisor, accesoriu care vă va fi de ajutor în bucătărie.
Avantaje
 • Design modern;
 • Raport preț-calitate foarte avantajos;
 • Ușor de curățat;
Dezavantaje
 • Tava cu care vine aragazul zgârie pereții cuptorului, noi recomandăm înlocuirea acesteia;

3. Aragaz electric Electrolux EKC61960OX

Aragaz electric Electrolux
descriere
Continuăm cu un model electric de la Electrolux. Modele electrice au început în ultimii ani să fie tot mai populare iar acest lucru se datorează controlul și preciziei pe car ele oferă un aragaz electric când vine vorba de setarea temperaturilor. Cuptorul este dotat cu convecție ce va asigura o coacere uniformă a preparatelor. Cuptorul are și funcția prin care puteți crea gustări delicioase prin deshidratarea fructelor și legumelor. Printre alte funcții se numără și gătitul cu aburi sau temporizatorul care este foarte util. Noi considerăm acest model ca fiind unul dintre cele mai bune aragaze fără dar și poate.
Avantaje
 • Economic;
 • Se curăță foarte ușor;
 • Coace uniform;
Dezavantaje;
 • Nu este ieftin;

4. Aragaz Bosch mixt HXN39AD50

Aragaz Bosch mixt
descriere
Un aragaz Boschi mixt ce are un cuptor electric cu convecție aer 3D. Această funcție asigură distribuția aerului cald în cuptor pe 3 niveluri. Aragazul are și funcția EcoClean care este funcția de auto-curățare a cuptorului. Aragazul beneficiază și de un panou de afișaj digital cu programator electronic. Aragazul este realizat din inox și are un design care îi permite integrarea ușoară în bucătăriile moderne. În partea de jos a aragazul aveți și un sertar pentru a depozita ustensilele din bucătărie după utilizare.
Avantaje
 • Montare ușoară;
 • Timer;
 • Cuptor spațios;
Dezavantaje
 • Tăvile nu sunt teflonate;

5. Aragaz Arctic pe gaz AGM5500F

Aragaz Arctic pe gaz
descriere
Un aragaz care este o soluție pentru un buget redus. Probabil acest model este cel mai bun aragaz ieftin. Este un model realizat de cei de al Arctic și care funcționează în întregime pe gaz. Din cauza prețului redus acesta nu pre are funcții în afara de Safety Plus care oprește alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării. Dacă aveți nevoie urgent de un aragaz și nu prea aveți bani puteți alege acest model cu toată încrederea.
Avantaje
 • Raport calitate-preț foarte bun;
 • Arzătoarele și cuptorul funcționează excepțional;
 • Nu afumă oalele;
Dezavantaje
 • Arzătorul cuptorului este un pic cam îngust;

6. Aragaz Hansa mixt FCMW582109

Aragaz Hansa mixt
descriere
Un aragaz cu cuptor electric de la Hansa. Cuptorul acestui aragaz are funcția Steam Cleaning care se va ocupa de curățarea acestuia. Cuptorul are și Cool front care va împiedica să vă frigeți mâinile. Practic cuptorul are 3 straturi de sticlă care nu vor permite ca la exterior să ajungă la temperaturi ridicate. Un ghid pentru temperaturile optime ale preparatelor chiar pe ușă. Preîncălzirea cuptorului se poate face rapid în doar 4 minute. Cuptorul are și funcția de decongelare care vă va ajuta să economisiți timp. Este unul din cele mai bune aragaze de la Hansa și acest lucru îl face să fie prezent în acest top.
Avantaje
 • Curățare foarte ușoară;
 • Tăvile din cuptor sunt mari și foarte ușor de curățat;
 • Cuptorul coace foarte bine;
Dezavantaje
 • Tabla se zgârie ușor;

7. Aragaz mixt Heinner HFSC-V60LITGC-SS

Aragaz mixt Heinner
descriere
Un aragaz Heinner mixt cu plită pe gaz și cuptor electric. Acest aragaz se încadrează în clasa energetică A care este o clasă superioară cu consum redus de energie. Cuptorul electric este unul multifuncțional și care oferă 6 funcții diferite. Cuptorul are și convecție lucru care înseamnă că este dotat cu un ventilator ce suflă aerul cald peste tot în cuptor pentru a avea parte de o coacere uniformă a alimentelor. Cu ajutorul timer-ului puteți alege durata de preparare și să setați după cât timp să se oprească cuptorul automat. Probabil acest model este cel mai bun aragaz de la Heinner.
Avantaje
 • Arzătoarele de pe plită se aprind ușor;
 • Perfect pentru bucătării mici;
 • Ușor de montat;
Dezavantaje;
 • Trebuie curățat după fiecare utilizare;

8. Aragaz pe gaz Hansa FCGW510009

Aragaz pe gaz Hansa
descriere
Un aragaz pe gaz de la Hansa ce are câteva funcții interesante și care se află la reducere având un preț mic. Este dotat cu Steam Cleaning care este un sistem de auto-curățare, nu trebuie decât să turnați jumătate de litru de apă în tava de copt și să-l puneți la 50 °C. Datorită pereților care au un smalț neted cuptorul se va curăța în 30 de minute singur. Are sistem de siguranță pentru stingerea accidentală a flăcării astfel veți prevenii posibilele accidente cauzate de acest lucru. Cuptorul are și iluminare care vă va permite supravegherea ușoară a preparatelor. Este un aragaz bun din gama de mijloc pe care al trebui să-l aveți în vedere, practic este un aragaz ieftin și bun.
Avantaje
 • Design plăcut;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Geamurile de la cuptor se demontează ușor pentru a fi curățate corect;
Dezavantaje
 • Capacul este cam subțire;

9. Aragaz Zanussi pe gaz ZCG212H1WA

Aragaz Zanussi pe gaz
descriere
Un aragaz pe gaz de la Zanussi care este perfect pentru bucătăriile mici. Chiar dacă este un model mic asta nu înseamnă că nu este un model performant care să fie de un real ajutor în bucătărie. Acesta are o flacără pură care reduce timpul petrecut în așteptarea încălzirii vaselor de pe aragaz, astfel veți petrece mai puțin timp în bucătărie. Cuptorul are o funcție de prepare a pizzei ca în Italia, astfel nu va fi nevoie decât să pregătiți pizza să o puneți în cuptor și să setați cuptorul pe funcția pizza. Este un model care nu vă supune la compromisuri din cauza spațiul deci este un model de luat în calcul.
Avantaje
 • Sistem des siguranță pentru stingerea accidentală a arzătoarelor;
 • Suport pentru tăvi sub cuptor funcțional și stabil;
 • Butoane solide;
Dezavantaje
 • Nu are aprindere electrică pentru cuptor;

10. Aragaz Whirlpool mixt 6332/WH

Aragaz Whirlpool mixt
descriere
Încheiem topul cu un aragaz mixt de la Whirlpool care beneficiază de al 6-lea simț care se rezumă la funcții asistate de gătit. Pe lângă aceste funcții aragazul mai are o mulțime de funcții printre care și: funcția de preîncălzire a cuptorului care vă va ajuta să economisiți timp, un sistem de auto-curățare care vă va ajuta la întreținerea cuptorului fără a dăuna mediului înconjurător, dezghețarea alimentelor, etc. Este un aragaz care este foarte complet și care se așază perfect în bucătăriile moderne îmbunătățind aspectul acesteia. Este departe un aragaz de top 10 cele mai bune aragaze.
Avantaje
 • Arzătoarele sunt susținute de grătare foarte bine încadrate și groase;
 • Funcție de oprire întârziată a cuptorului;
 • Ergonomic;
Dezavantaje
 • Nu este ieftin;

Cum alegi cel mai bun aragaz

Cum spuneam și la începutul articolului, alegerea unui aragaz bun poate fi foarte dificilă. Dacă veți urmării acest ghid la finalul lui veți știi ce criterii să urmăriți pentru a putea să alegeți corect un model pentru dumneavoastră.

cum alegi cel mai bun aragaz

Tipul aragazului

Există 3 tipuri aragaze și acestea îndeplinesc și sunt bune pentru anumite caracteristici, vorbim despre ele în rândurile următoare.

 • Aragazele pe gaz – acestea sunt cele mai vechi tipuri de aragaze fiind primele modele care au apărut. Ele au plita și cuptorul pe gaz. Sunt modele practice și foarte folosite la noi, singurul dezavantaj al acestor modele este faptul că cuptoarele pe gaz nu au precizie la fel de ridicată ca cele electrice.
 • Aragazele mixte – acestea în ultimii ani au avut și au o creștere mare a popularității. Aceste modele au plita pe gaz iar cuptorul electric, iar cuptorul electric este cunoscut ca fiind mult mai bun ca cel pe gaz.
 • Aragazele electrice – acestea sunt modele care au atât plita cât și cuptorul electric. Minusul al acestor tipuri de aragaz este faptul că există riscul de uzură rapidă a plitei electrice.

Materialele din care e realizat

Materialele sunt de mai multe feluri, dar cele mai bune aragaze sunt realizate din inox acesta fiind un material rezistent, are design modern și se curăță ușor. Este adevărat că aceste modele sunt ceva mai scumpe decât cele din metal și necesită o îngrijire mai delicată dar noi considerăm că merită.

Cele din metal emailat sunt printre preferatele românilor deoarece au prețuri accesibile, se curăță ușor și pot avea mai multe culori. Deși ele pot avea mai multe culori cel mai adesea sunt prezente pe piață având culoarea albă, culoare care se asortează bine în bucătării.

Ușa cuptorului pe care îl are aragazul din sticlă rezistentă la temperaturi ridicate și posibilitatea de a fi scoasă. Acest lucru va permite ca curățarea ușoară a sticlei. Capacul aragazului poate fi din metal ca la aragazele clasice sau din sticlă astfel având un aspect elegant.

Funcțiile oferite de cuptor

Acesta este un criteriu foarte important pentru că cuptorul este extrem de mult folosit în bucătării și pentru a avea preparate bune acesta trebuie să fie cât mai bun. Așa că fiți atentă când alegeți un aragaz la partea ce ține de specificațiile cuptorului ca acesta să aibă tot ce aveți nevoie.

Funcțiile suplimentare

Față de aragazele clasice care erau folosite doar pentru a găti alimente cele mai moderne din ziua de azi fiind cu diferite funcții care se pot dovedi de un real ajutor.

 • Aprindere electrică – în ziua de astăzi această funcție este deținută de o mare majoritate de modele de pe piață. Practic pentru a aprinde aragazul nu mai aveți nevoie de chibrit sau brichete. Ele sunt dotate și cu un sistem de siguranță care va împiedica aprinderea accidentală sau nu le va permite copiilor să facă asta.
 • Sistem de siguranță – acesta este un sistem care oprește alimentarea cu gaz în caz de stingere accidentală a flăcării de la ochiul aragazului.
 • Timer – acesta este de un real ajutor deoarece în timpul preparării alimentelor la cuptor permite gospodinelor să se ocupe de alte trebuie aragazul se va oprii singur la timpul setat.
 • Iluminarea cuptorului – aceasta funcție luminează interiorul cuptorului și permite supravegherea preparatelor din interiorul acestuia.
 • Grill și rotisor – aceste funcții permit diversificarea preparatelor și realizarea de rețete delicioase.
 • Sistem de ventilare a cuptorului – acesta este o funcție care contribuie la prepararea alimentelor într-un mod uniform.

Dimensiunile

Acesta este un aspect important și înainte dea alege aragazul pentru bucătăria dumneavoastră verificați spațiul pe care îl aveți disponibil în bucătărie. Au existat cazuri în care oamenii au făcut greșeala de au comanda fără să verifice acest aspect și au fost nevoiți să returneze produsul. Astfel nu au făcut decât să creeze neplăceri atât pentru vânzător care în majoritatea cazurilor plătește transportul returului cât și pentru ei ca au trebuit să aștepte după un nou aragaz.

Concluzie

Acum că ați citit ghidul de cumpărături probabil știți ce model aveți nevoie pe bucătăria dumneavoastră. Vă puteți întoarce la recomandările de mai sus și să alegeți cel mai bun aragaz pe care îl puteți cumpăra online.

Top 3 cele mai bune mărci de aragaze

1. Beko

Este parte dintr-un grup ce aparține unei firme mai mari în care este și Artic, toate fiind specializate în producerea aparaturii electrocasnice. Acesta este un brand foarte cunoscut și apreciat de către cei care îl folosesc. Brandul este prezent în țara noastră încă din 2003 și continuă să se extindă zilnic. În Europa ocupă locul 2 în ceea ce înseamnă vânzarea electrocasnicelor, iar unele țări precum: Franța ți Polonia ocupă locul 1. Este un brand de încredere care oferă ce promite!

2. Electrolux

Este o marcă foarte bună ce este de naționalitate suedeză. Inițial firma sa dezvoltat prin vânzarea aspiratoarelor, odată cu trecerea timpului au lărgit gama produselor oferite spre frigidere, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase. Este o companie capabilă să echipeze complet o bucătărie profesională cum ar fi una de restaurant. De acest lucru sunt capabile foarte puține branduri. Electrolux oferă produse pentru baie și bucătărie care ajută la întreținere și gătit.

3. Bosch

Firma fondată în 1886 de către Robert Bosch activează în prezent în peste 60 de țări. Cifra de afaceri anuală de 50 de miliarde de euro a acestui brand reflectă succesul pe care îl au. Brandul se poate mândri cu nenumăratele inovații pe care le au anual. Aceștia sunt prezenți în România de peste 25 de ani și continuă să mulțumească zilnic oamenii.

Întrebări frecvente

Aragazele care au cuptoare electrice sunt mai bune decât cele pe gaz?

Da, e adevărat cuptoarele electrice sunt superioare celor pe gaz deoarece oferă multiple funcții. Cuptoarele electrice sunt cunoscute și pentru faptul că sunt mai precise în ce ce constă temperatura interioară setată.

Aragazul poate fi montat într-o cameră fără ventilație?

Nu, nu faceți acest lucru. O cameră neventilată natural nu este bună pentru aragaz deoarece riscați să vă expuneți posibilității de avea accidente majore care vă pot costa și viața.

Aragazele pe gaz sunt mai ieftine decât cele electrice?

Aragazele pe gaz sunt mai ieftine decât cele electrice cam din toate punctele de vedere. Aragazele pe gaz sunt mai ieftine deoarece acestea au sisteme clasice de alimentare care nu necesită costuri suplimentare. Partea bună este că cuptoarele pe gaz sunt ieftine și la consum pentru că un aragaz electric va avea în general factura mai mare decât un aragaz electric. Deci dacă vă doriți unul dintre cele mai bune mai aragaze verificați dacă vi-l permiteți.

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

1 Comment
 1. Tocmai ce am cumparat un aragaz mixt . Sunt curios de el o sa revin sa povestesc

Lasă un comentariu

Topzece10.net
Logo