Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Cele mai bune enzime digestive sunt cele care contribuie la o bună digestie și elimină senzațiile neplăcute de prea plin.

Top cele mai bune enzime digestive
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 8

Ce sunt enzimele digestive?

Enzimele digestive sunt catalizatori care permit moleculelor să se schimbe de la o formă la alta. Sunt necesare pentru a descompune macronutrienții – cum ar fi carbohidrații, proteinele și grăsimile – în molecule mai mici pe care corpurile noastre le pot folosi pentru energie și procesele celulare.

Corpurile noastre produc în mod natural enzime digestive în glandele salivare, stomac, intestin subțire și pancreas. Cu toate acestea, mulți factori de mediu și de stil de viață ne pot epuiza resursele enzimatice naturale. Din acest motiv, poate fi util să susțineți în continuare digestia prin încorporarea alimentelor bogate în enzime sau a suplimentelor în dieta dumneavoastră.

cum funcționează enzimele digestive în organism
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 9

Poate vă interesează și:

Rolul enzimelor în digestie

Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes.

Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

Stomacul este cunoscut în general ca organ principal al digestiei, adevărul e că lucrurile stau diferit. Deși acesta este un organ crucial prin digerarea mecanică a alimentelor digerând alimentele cu sucul gastric prin sfărâmare pe care le transformă într-o pastă numită chim.

Lucrul pe care trebuie să-l știți este că digestia începe cu gura de la prima îmbucătură. Încă de aici enzimele digestive secretate de glandele salivare încep procesul de digestie , enzime precum Amilaza. Acesta descompune amidonul din produsele alimentare în zaharuri.

Odată ce alimentele ajung în stomac asupra nutrienților acționează un grup de enzime gastrice. Pancreasul este de asemenea o sursă importantă de enzime. Lichidul pancreatic bogat în enzime este responsabil cu digestia bolului alimentar care ulterior ajunge în intestine, nutrienții fiind absorbiți de celule.

Compușii care rămân nedigerați la nivel gastric sunt procesați de enzimele care se găsesc la nivelul intestinelor. Alimentele crude: fructele, legumele, anumite plante reprezintă o sursa importanta de enzime digestive.

Când apelăm la suplimente cu enzime digestive

Tendința generală a oamenilor este să ia suplimente cu enzime digestive de Crăciun și de Paști. Pentru că atunci este perioada din an când oamenii gustă de toate și mănâncă în exces iar sistemul digestiv nu mai face față. Totuși organismul nostru acționează constant în procesul de digestie care este unul constant și probleme pot apărea după fiecare masă.

În momentul în care apelați la formule cu enzime digestive țineți cont de aceste 3 lucruri:

 • Forma farmaceutica – enzimele din tablete sa fie protejate și să susțină activitatea lor în funcție de pH-ul la care acționează. Acest lucru este posibil când se folosesc tablete cu eliberare controlată, adaptată incompatibilităților de mediu. Astfel, enzimele intestinale sunt eliberate treptat si activitatea lor este protejata de aciditatea mediului gastric.
 • Tipul de enzime pe care-l conține formula – în cazul unor dezechilibre digestive este important să verificați ce tipuri de enzime conține produsul. Daca un produs conține doar unul doua tipuri de enzime, acestea vor acționa doar pe grupele de nutrienți de care sunt responsabile. De exemplu în cazul unui deficit de amilaza este ineficient sa administram pancreatina.
 • Suplimentarea enzimatica ideala este susținută de fitoextracte cu rol important în digestie -fitoextractele, prin substanțele active pe care le conțin acționează atât in sensul stimulării secretiei enzimatice de la nivel hepatic și pancreatic, cât și sensul eliberării acestora de la nivel biliar (prin efect coleretic si colagog) către intestin.

Sursa: Secom

Top 5 cele mai bune enzime digestive

1

Digenzym Plus fără zahăr

Cele mai bune enzime digestive recomandate
cele mai bune enzime digestive
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 10

Avantaje

 • Preț bun;
 • Îmbunătățește digestia;
 • Reduce balonarea și senzația de prea plin;
 • Luptă cu efectele de supraalimentare;
 • Reglează tranzitul intestinal;

Dezavantaje

 • Cutia are doar 20 de bucăți;
Descriere
Este o combinație complexa de enzime digestive, fibre solubile și probiotice care acționează asupra compușilor greu digerabili în stomac. Acesta ajută la stimularea digestiei și reduce balonarea, totul la un super preț.
2

Super Enzymes 30 de tablete

Recomandare de top
Super Enzymes 30 de tablete
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 11

Avantaje

 • Reglează tranzitul intestinal;
 • Îmbunătățește digestia și absorbția organismului;
 • Reduce tulburările digestive;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;
Descriere
O recomandare de enzime digestive ce oferă o mulțime de beneficii printre care se numără și îmbunătățirea în organism a proteinelor, carbohidraților, lipidelor. Se ia câte o tabletă pe zi sau în funcție de recomandarea consultantului de specialitate. Femeilor însărcinate nu se recomandă administrarea acestor tablete.
3

Complet Digest 30 comprimate

Recomandare care are preț bun;
Complet Digest 30 comprimate
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 12

Avantaje

 • Preț bun;
 • Combate efectele datorate exceselor alimentare;
 • Contribuie la digestia proteinelor, lipidelor și a glucidelor;

Dezavantaje

 • Necesită administrarea mai multor comprimate pe zi, deci un cost mai ridicat;
Descriere
Venim cu recomandare care este mai ieftină. Complet Digest este un supliment alimentar care stimulează digestia și combate tulburările digestive datorate deficitului de enzime pancreatice. Produsul este ideal pentru situațiile în care aveți indigestie, pancreatita cronica, flatulenta, diaree de fermentație intestinala, greață, balonări, disconfort abdominal. Aceste stări sunt datorate în general exceselor alimentare.
4

Vegan Digestive Enzymes Solgar

Cele mai bune enzime digestive naturale
Cele mai bune enzime digestive naturale
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 13

Avantaje

 • Unitate dextrinizare a alfa-amilazei;
 • 100% naturale;
 • Fiecare produs este fabricat separat;
 • 50 de capsule;

Dezavantaje

 • Preț mare;
Descriere
Și varianta vegană care este foarte bună. Asigură o combinație de enzime ce digera și descompun carbohidrații, grăsimile, proteinele și fibre din plante de tipul celulozei. Acestea provin în mod exclusiv din surse vegetale.
5

Stomachon 30 capsule

Recomandare care are multiple beneficii
Stomachon-30-capsule
Top 5 cele mai bune enzime digestive de pe forum 14

Avantaje

 • Previne sindromul de intestin iritabil;
 • Controlează vâscozitatea;
 • Reduce presiunea bulelor de gaz din stomac și intestin;
 • Absoarbe toxinele, bacteriile și rotavirușii;

Dezavantaje

 • Doar 30 de bucăți la un preț mare;
Descriere
În ultima perioada se face foarte multă reclamă și este în topul preferințelor Românilor din ce se vede. Astfel nu aveau cum sa lipsească din topul acesta cu cele mai bune enzime digestive. Unele dintre multele benefici ale acestei enzime sunt: Absoarbe bacteriile, toxinele și rotavirușii și blochează aderarea lor la mucoasa intestinala. Are efect emulsifiant și stabilizator

Ce trebuie să căutați când cumpărați enzime digestive

Spectru larg

În primul rând, vă recomand să căutați un supliment de enzime digestive cu spectru larg. (Acestea sunt denumite uneori și spectru complet.) Aceasta înseamnă că suplimentul combină mai multe enzime pentru a acoperi toate nevoile dvs. în loc să trebuiască să adune o colecție mare și costisitoare de enzime unice. 

De asemenea, deoarece mesele dumneavoastră combină diferite grupuri de alimente, puteți sprijini digestia tuturor macronutrienților simultan. Asigurați-vă că căutați o combinație a enzimelor specifice, cum ar fi protează, amilază, celulază, lactază și lipază.

Bazate pe plante

Cele mai bune suplimente de enzime digestive vor folosi de obicei enzime pe bază de plante. Aceste enzime ajută la țintirea sănătății intestinului cu aciditate scăzută până la moderată. De asemenea, pot ajuta la ameliorarea stresului asupra intestinului subțire, făcându-le inerent mai eficiente decât enzimele pe bază de animale.

Formulă naturală

Apoi, fiți atent la achiziționarea enzimelor digestive cu o grămadă de materiale de umplutură, cum ar fi coloranți și arome artificiale. În schimb, căutați formule naturale care pot include ierburi, cum ar fi ghimbirul, feniculul sau menta, pentru un sprijin digestiv suplimentar.

Tipuri de enzime digestive

Fiecare tip de enzime digestive participă și acționează intens la descompunerea unui aliment. Afla în rândurile următoarea care sunt principalele tipuri de enzime digestive.

Amilaza

Aceasta este esențială pentru descompunerea carbohidraților și pe lângă carbohidrați se ocupă și cu descompunerea amidonului din zaharuri. Acesta este secretată de glandele salivare și de pancreas. Diagnosticarea afecțiunilor pancreatice se face în general prin măsurarea nivelului de amilază din sânge. Nivelul crescut de amilaza din sânge poate însemna blocarea unui duct pancreatic, cancerul pancreatic sau pancreatita acută. Nivelurile scăzute de amilaza pot fi cauzate de pancreatită cronică sau de o afecțiune hepatică.

Maltaza

Aceasta este este o enzimă digestivă care este secretată la nivelul intestinului subțire. Aceasta este responsabilă cu descompunerea maltozei în glucoză care este un zahăr simplu. Maltoza este folosită de către corpul uman ca sursă de energie. Un lucru pe care trebuie să-l știți este că în timpul digestiei amidonul este transformat într-o oare care măsură în maltoză de către amilaza. Ulterior maltaza convertește maltoza în glucoza care în funcție de caz este folosită de corp imediat sau este depozitată în ficat sub formă de glicogen.

Lactaza

Acesta este un tip de enzimă care este responsabilă cu descompunerea lactozei care este un zahăr care este prezent în produsele lactate. Lactaza este produsă de niște celule ce se regăsesc în mucoasa intestinală având numele de celule enterocite. Un lucru care mai trebuie știut despre lactoză este că cea care nu este absorbită fermentează sub influența bacteriilor intestinale și cauzează gaze și disconfort.

Lipaza

Este o enzimă digestivă produsă de organism în cantități mici la nivelul cavității bucale, iar în stomac mai exact în pancreas este produsă în cantități mari. Aceasta este responsabilă pentru descompunerea grăsimilor în acizi grași șu glicerol.

Proteazele

Acestea sunt produse în stomac și pancreas și joacă un rol in numeroase procese, inclusiv diviziunea celulară, coagularea sângelui și funcția sistemului imunitar. Acestea mai sunt numite peptidaze și ele sunt responsabile pentru descompunerea proteinelor în aminoacizi.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo