Top 5 cele mai bune perne de dormit 2024

Cele mai bune perne de dormit sunt capabile să îmbunătățească calitatea somnului și să combată durerile de gât oferind un suport optim.

Top cele mai bune perne de dormit
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 17

Cea mai bună pernă de dormit

Cumpărarea unei perne se poate dovedi un proces greu zilele noastre deoarece pe piață există extrem de multe modele. Aceste perne pot avea multe caracteristici, unele utile altele mai puțin utile pentru majoritatea persoanelor.

Pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună pernă am creat acest articol în care veți găsi top 5 cele mai bune perne și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție. Astfel la finalul articolului sigur veți știi ce pernă să vă cumpărați.

Poate vă interesează și:

Avantaje oferite de cele mai bune perne

 • Suport ergonomic: Pernele bune oferă un suport optim pentru cap și gât, menținând o aliniere corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului. Aceasta poate ajuta la prevenirea durerilor de gât și spate și la menținerea unei posturi sănătoase în timpul somnului.
 • Confort și odihnă de calitate: Materialul și umplutura pernelor de calitate contribuie la confortul general al somnului. Pernele bune sunt proiectate pentru a oferi o senzație plăcută la atingere și pentru a menține o temperatură optimă, asigurând o odihnă de calitate pe tot parcursul nopții.
 • Durabilitate și igienă: Pernele de calitate sunt realizate din materiale rezistente și durabile, menite să reziste la trecerea timpului. De asemenea, multe perne de calitate superioară sunt concepute pentru a fi hipoalergenice și pentru a preveni acumularea acarienilor și a altor alergeni, contribuind astfel la menținerea unui mediu igienic în dormitor. Aceasta este o caracteristică importantă pentru cei care suferă de alergii sau astm.

Top 5 cele mai bune perne de dormit 2024

1

Pernă Dormeo Aloe Vera II

Cea mai bună pernă Dormeo
 • Confortabilă;
 • Potrivită pentru toate stilurile de somn;
 • Lavabilă;
 • Preț peste 100 de Lei;
Descriere
Perna Dormeo Aloe Vera II este o pernă moale umplută cu  microfibre avansate Wellsleep® și îmbogățită cu Aloe Vera care va contribui la un somn mai liniștit. Este o pernă potrivită pentru toate stilurile de somn, iar înălțimea ei poate fi reglată.
2

Pernă Essience Premium Collection 50×70 centimetri

Cea mai bună pernă cervicală
 • Suport orto-cervical;
 • Preț bun de achiziție;
 • Realizată din materiale de calitate superioară;
 • Husă detașabilă;
 • Preț peste 100 de Lei;
Descriere
Perna Essience Premium Collection este o pernă umplută cu spumă cu memorie și nanofibre. Aceasta are o husă realizată 100% din bumbac care îmbunătățește confortul, iar aceasta este proiectată pentru a putea fi folosită în orice poziție de somn.
3

Perna anatomică memory – 60x40x12

Cea mai bună pernă anatomică
 • Bună și pentru persoanele care au dureri cervicale;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Husa este detașabilă;
 • Lavabilă la 40 de grade Celsius;
 • Nu este bună pentru persoanele care dorm în mod frecvent pe burtă;
Descriere
Pernă anatomică memory este apreciată de către cumpărători deoarece contribuie la un somn liniștitor deoarece susține corpul într-o poziție anatomică corectă. Umplutura acesteia este din spumă cu memorie, iar husa acesteia este detașabilă și lavabilă.
4

Pernă din spumă cu memorie Basic Visco Lova

Cea mai bună pernă din spumă cu memorie
 • Husă detașabilă;
 • Realizată din materiale de calitate;
 • Ajută la ameliorarea tensiunilor resimțite;
 • Nu are tratament anti-alergic;
Descriere
Perna din spumă cu memorie Basic Visco Lova este una dintre cele mai bune perne ce pot fi cumpărate de către cineva care suferă de diverse dureri de spate sau articulare. Aceasta are umplutură din spumă cu memorie și are o husă detașabilă.
5

Set de 2 Perne cu puf și pană de gâscă

Cele mai bune perne din puf și pană de gâscă
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Se de 2 la preț de una;
 • Oferă un suport bun pentru cap și gât;
 • Există riscul ca la început acestea să emane un miros neplăcut;
Descriere
Set-ul cu 2 perne umplute cu puf și pană de gâscă este o alegere excelentă pentru persoanele care caută să cumpere 2 perne. Acestea au huse realizate din țesătură de bumbac care permite pielii să respire pe tot parcursul somnului.

Cum să alegi cea mai bună pernă de dormit – ghid de cumpărături

In acest ghid de cumpărături, vom oferi câteva sfaturi pentru a va ajuta sa alegeți cea mai bună pernă de dormit în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

Ține-ți cont de poziția de somn preferată

Pentru a alege perna potrivita, este important să știți care este poziția preferata de somn. Daca dormiți pe spate, ar trebui sa căutați o perna care susține gâtul și coloana vertebrală în mod corespunzător. Dacă dormiți pe o parte, o perna mai înaltă ar putea fi perfectă pentru pentru dumneavoastră deoarece menține alinierea corectă a gâtului. Dacă dormiți pe burtă, o pernă subțire si mai moale ar fi cea mai potrivită.

Țineți cont de materiale din care este realizată perna

Pernele pot fi făcute dintr-o varietate de materiale, inclusiv puful de gâscă, spumă cu memorie, fibre sintetice si multe altele. Este important sa alegeți un material care se potrivește cu preferințele dumneavoastră și care oferă confortul și suportul de care aveți nevoie pentru un somn odihnitor. Iată ce trebuie să știți despre cele mai folosite materiale:

 1. Puf de gâscă – Aceasta este una dintre cele mai populare umpluturi pentru perne. Puful de gâscă este ușor și moale, oferind confort și căldura, iar pernele umplute cu puf de gâscă sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se mula după forma corpului. În plus, acestea pot fi hipoalergenice și ușor de curățat.
 2. Spuma cu memorie – Aceasta este o spuma speciala care se mulează după forma capului în funcție de greutatea acestuia si căldura emanată de acesta . Aceasta oferă un suport excelent pentru cap, gât și umeri, ajutând la reducerea punctelor de presiune si îmbunătățind circulația sângelui. Pernele cu umplutura din spuma cu memorie sunt ideale pentru cei care au dureri de gât sau spate.
 3. Fibre sintetice – Acestea sunt umpluturi sintetice care imită textura și caracteristicile pufurilor naturale. Fibrele sintetice sunt ușoare, durabile si hipoalergenice, fiind o alternativa excelentă pentru pufurile naturale.
 4. Microfibra – Aceasta este o țesătură sintetică cu fibre subțiri și moi, care oferă o textură fină și delicată. Microfibra este cunoscuta pentru proprietățile sale anti-transpirație si anti-microbiene, ceea ce o face ideala pentru umplutura din perne.
 5. Latex – Aceasta este o umplutura care oferă un suport ferm si constant pentru cap și gât. Latexul este un material care poate fi natural sau sintetic, care oferă proprietăți anti-microbiene si anti-fungice, ceea ce face ca pernele cu umplutura din latex sa fie o opțiune ideala pentru cei care suferă de alergii.

Verificați gradul de umplere a pernei

Gradul de umplere se refera la cantitatea de material din perna. Pernele mai pline oferă mai mult suport, dar pot fi prea ferme pentru unii oameni, în timp ce pernele mai puțin umplute pot fi mai moi si mai confortabile, dar nu oferă la fel de mult suport. Este important sa găsiți un echilibru între suport si confort atunci când alegeți gradul de umplere a pernei.

Luați in considerare alergiile

Daca aveți alergii sau probleme respiratorii, este important sa alegeți o pernă care este hipoalergenica și ușor de curățat. In general, pernele făcute din materiale naturale, cum ar fi puful de gâscă, pot provoca alergii, în timp ce cele sintetice sunt mai puțin susceptibile să cauzeze probleme respiratorii.

Verificați dimensiunile

Înainte de a cumpăra o pernă, este important sa verificați dimensiunile și să vă asigurați că se potrivesc cu dimensiunile cearșafurilor și ale patului dumneavoastră. De asemenea, trebuie să luați în considerare dimensiunea si forma capului si a gatului și să alegeți o pernă care se potrivește bine cu acestea.

Brand

Brand-ul este un aspect important în procesul de alegere a unei perne bune. Cele mai bune perne de dormit în general sunt fabricate de către branduri cu experiență în această industrie. Verificați și recenziile scrise de către utilizatorii care deja au cumpărat acea pernă și astfel veți știi dacă perna aleasă este capabilă să vă ofere confortul dorit.

Bugetul

Pernele pot varia foarte mult în preț, iar bugetul poate fi un factor important in alegerea pernei potrivite. În general, pernele mai scumpe sunt făcute din materiale de calitate superioara și oferă mai mult suport și confort, dar nu înseamnă neapărat ca o perna mai ieftină nu va oferi și ea un somn confortabil. Gasiti un echilibru între bugetul dumneavoastră și calitatea pernei pe care doriți să o achiziționați.

Care e cea mai bună pernă de dormit?-Concluzie

In concluzie, alegerea celei mai bune perne pentru somn poate fi o sarcina dificila, dar este important să luați in considerare poziția de somn preferată, materiale folosite, gradul de umplere, alergiile, dimensiunile, brandul și bugetul.

Investiți timp în alegerea celei mai bune perne de dormit și pentru a alege cea mai bună saltea de dormit, deoarece somnul confortabil și odihnitor poate face o diferența semnificativă în calitatea vieții și în starea de sănătate generală.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune perne pentru durerile de gât și spate?

Pernele cu umplutură din spumă cu memorie sau pernele cu susținere cervicală sunt cele mai bune pentru durerile de gât și spate, deoarece oferă un suport adecvat pentru aceste zone.

Cum pot să curăț perna mea?

In general, pernele pot fi curățate prin spălare în mașina de spălat rufe sau prin curățare uscată, dar ar trebui să verificați instrucțiunile de curățare ale producătorului pentru a fi siguri ca nu le deteriorați.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo