Top 5 cele mai bune perne de dormit 2023

Cele mai bune perne de dormit sunt capabile să îmbunătățească calitatea somnului și să combată durerile de gât oferind un suport optim.

Top cele mai bune perne de dormit
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 7

Top 5 cele mai bune perne de dormit 2023

1

Pernă Dormeo Clasică Memosan MF 50X70 CM

Cea mai bună pernă Dormeo
Pernă Dormeo Clasică Memosan MF 50X70 CM
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 8

Dacă ceea ce cătați este o pernă (sau mai multe) clasică atunci probabil această pernă Dormeo este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje
 • Raport preț-calitate excelent;
 • Din spumă cu memorie;
 • Anti-alergică;
Dezavantaje
 • Preț peste 100 de Lei;
2

Pernă Essience Premium Collection 50×70 centimetri

Cea mai bună pernă cervicală
Pernă Essience Premium Collection 50x70 centimetri
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 9

Dacă ceea ce căutați este una dintre cele mai bune perne cervicale atunci această pernă de dormit este alegerea ideală.

Avantaje
 • Suport orto-cervical;
 • Preț bun de achiziție;
 • Realizată din materiale de calitate superioară;
 • Husă detașabilă;
Dezavantaje
 • Preț peste 100 de Lei;
3

Perna anatomică memory – 60x40x12

Cea mai bună pernă anatomică
Perna anatomică memory
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 10

Dacă ceea căutați este o pernă de dormit anatomică bună atunci aceasta este soluția optimă pentru dumneavoastră.

Avantaje
 • Bună și pentru persoanele care au dureri cervicale;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Husa este detașabilă;
 • Lavabilă la 40 de grade Celsius;
Dezavantaje
 • Nu este bună pentru persoanele care dorm în mod frecvent pe burtă;
4

Perna din spumă cu memorie Basic Visco Lova

Cea mai bună pernă din spumă cu memorie
Perna din spumă cu memorie Basic Visco Lova
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 11

Dacă ceea ce căutați este o pernă din spumă cu memorie atunci aceasta este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje
 • Husă detașabilă;
 • Realizată din materiale de calitate;
 • Ajută la ameliorarea tensiunilor resimțite;
Dezavantaje
 • Nu are tratament anti-alergic;
5

Set de 2 Perne cu puf și pană de gâscă

Cele mai bune perne din puf și pană de gâscă
Set de 2 Perne cu puf și pană de gâscă
Top 5 cele mai bune perne de dormit [y] 12

Dacă ceea căutați este un set de 2 perne realizate din materiale de calitate la un preț foarte bun atunci acestea sunt alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Se de 2 la preț de una;
 • Oferă un suport bun pentru cap și gât;
Dezavantaje
 • Există riscul ca la început acestea să emane un miros neplăcut;

Cum să alegi cea mai bună pernă de dormit – ghid de cumpărături

In acest ghid de cumpărături, vom oferi câteva sfaturi pentru a va ajuta sa alegeți cea mai bună pernă de dormit în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

Ține-ți cont de poziția de somn preferată

Pentru a alege perna potrivita, este important să știți care este poziția preferata de somn. Daca dormiți pe spate, ar trebui sa căutați o perna care susține gâtul și coloana vertebrală în mod corespunzător. Dacă dormiți pe o parte, o perna mai înaltă ar putea fi perfectă pentru pentru dumneavoastră deoarece menține alinierea corectă a gâtului. Dacă dormiți pe burtă, o pernă subțire si mai moale ar fi cea mai potrivită.

Țineți cont de materiale din care este realizată perna

Pernele pot fi făcute dintr-o varietate de materiale, inclusiv puful de gâscă, spumă cu memorie, fibre sintetice si multe altele. Este important sa alegeți un material care se potrivește cu preferințele dumneavoastră și care oferă confortul și suportul de care aveți nevoie pentru un somn odihnitor. Iată ce trebuie să știți despre cele mai folosite materiale:

 1. Puf de gâscă – Aceasta este una dintre cele mai populare umpluturi pentru perne. Puful de gâscă este ușor și moale, oferind confort și căldura, iar pernele umplute cu puf de gâscă sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se mula după forma corpului. În plus, acestea pot fi hipoalergenice și ușor de curățat.
 2. Spuma cu memorie – Aceasta este o spuma speciala care se mulează după forma capului în funcție de greutatea acestuia si căldura emanată de acesta . Aceasta oferă un suport excelent pentru cap, gât și umeri, ajutând la reducerea punctelor de presiune si îmbunătățind circulația sângelui. Pernele cu umplutura din spuma cu memorie sunt ideale pentru cei care au dureri de gât sau spate.
 3. Fibre sintetice – Acestea sunt umpluturi sintetice care imita textura și caracteristicile pufurilor naturale. Fibrele sintetice sunt ușoare, durabile si hipoalergenice, fiind o alternativa excelentă pentru pufurile naturale.
 4. Microfibra – Aceasta este o țesătură sintetică cu fibre subțiri și moi, care oferă o textură fină și delicată. Microfibra este cunoscuta pentru proprietățile sale anti-transpirație si anti-microbiene, ceea ce o face ideala pentru umplutura din perne.
 5. Latex – Aceasta este o umplutura care oferă un suport ferm si constant pentru cap și gât. Latexul este un material care poate fi natural sau sintetic, care oferă proprietăți anti-microbiene si anti-fungice, ceea ce face ca pernele cu umplutura din latex sa fie o opțiune ideala pentru cei care suferă de alergii.

Verificați gradul de umplere a pernei

Gradul de umplere se refera la cantitatea de material din perna. Pernele mai pline oferă mai mult suport, dar pot fi prea ferme pentru unii oameni, în timp ce pernele mai puțin umplute pot fi mai moi si mai confortabile, dar nu oferă la fel de mult suport. Este important sa găsiți un echilibru între suport si confort atunci când alegeți gradul de umplere a pernei.

Luați in considerare alergiile

Daca aveți alergii sau probleme respiratorii, este important sa alegeți o pernă care este hipoalergenica și ușor de curățat. In general, pernele făcute din materiale naturale, cum ar fi puful de gâscă, pot provoca alergii, în timp ce cele sintetice sunt mai puțin susceptibile să cauzeze probleme respiratorii.

Verificați dimensiunile

Înainte de a cumpăra o pernă, este important sa verificați dimensiunile și să vă asigurați că se potrivesc cu dimensiunile cearșafurilor și ale patului dumneavoastră. De asemenea, trebuie să luați în considerare dimensiunea si forma capului si a gatului și să alegeți o pernă care se potrivește bine cu acestea.

Brand

Brand-ul este un aspect important în procesul de alegere a unei perne bune. Cele mai bune perne de dormit în general sunt fabricate de către branduri cu experiență în această industrie. Verificați și recenziile scrise de către utilizatorii care deja au cumpărat acea pernă și astfel veți știi dacă perna aleasă este capabilă să vă ofere confortul dorit.

Bugetul

Pernele pot varia foarte mult în preț, iar bugetul poate fi un factor important in alegerea pernei potrivite. În general, pernele mai scumpe sunt făcute din materiale de calitate superioara și oferă mai mult suport și confort, dar nu înseamnă neapărat ca o perna mai ieftină nu va oferi și ea un somn confortabil. Gasiti un echilibru între bugetul dumneavoastră și calitatea pernei pe care doriți să o achiziționați.

Care e cea mai bună pernă de dormit?-Concluzie

In concluzie, alegerea celei mai bune perne pentru somn poate fi o sarcina dificila, dar este important să luați in considerare poziția de somn preferată, materiale folosite, gradul de umplere, alergiile, dimensiunile, brandul și bugetul.

Investiți timp în alegerea celei mai bune perne de dormit și pentru a alege cea mai bună saltea dormit, deoarece somnul confortabil și odihnitor poate face o diferența semnificativă în calitatea vieții și în starea de sănătate generală.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune perne pentru durerile de gât și spate?

Pernele cu umplutură din spumă cu memorie sau pernele cu susținere cervicală sunt cele mai bune pentru durerile de gât și spate, deoarece oferă un suport adecvat pentru aceste zone.

Cum pot să curăț perna mea?

In general, pernele pot fi curățate prin spălare în mașina de spălat rufe sau prin curățare uscată, dar ar trebui să verificați instrucțiunile de curățare ale producătorului pentru a fi siguri ca nu le deteriorați.

Vicentiu

Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Spune-ne părerea ta

Lasă un comentariu

Topzece10.net
Logo