Top 10 cele mai bune saltele de pat

Cele mai bune saltele trebuie să asigure un somn plăcut în fiecare noapte fără transpirație, dureri de spate sau articulare.

Cele mai bune saltele de pat

Cea mai bună saltea 2021

Salteaua este o achiziție importantă deoarece pe ea petreceți minim 8 ore pe zi. Somnul în viața unui om este un factor care îi poate influența calitatea vieții. Dacă dimineața vă treziți obosit cu dureri articulare sau de coloană somnul suplimentar nu vă va ajuta. În 90% din cazuri simptomele menționate anterior par din cauza unei saltele deteriorate sau de proastă calitate. Noi considerăm că cea mai bună alegere în materie de saltele este Salteaua Dormeo Air+ Select 27 cm.

Partea bună este că ați făcut primul pas pentru a vă îmbunătății somnul și calitatea vieții căutând cea mai bună saltea de pat. Pentru a vă scurta drumul către un somn mai bun am pregătit pentru dumneavoastră un acest articol care conține top 10 cele mai bune saltele și un ghid de cumpărături online pentru a vă scăpa de întrebarea: Cum aleg cea mai bună saltea?

Poate vă interesează și:

Beneficiile oferite de o saltea nouă bună

O saltea nouă oferă o mulțime de beneficii și vă poate îmbunătății semnificativ calitatea vieții dar și a somnului. În rândurile următoare veți afla care sunt principalele beneficii oferite de o saltea nouă care bună.

 • Veți scăpa de dureri – principalele efecte negative pe care oferă o saltea învechită care e de proastă calitate este apariția durerilor în anumite zone ale corpului. În general apariția acestor dureri este în zona spatelui umerilor și a gâtului. Achiziționând o saltea nouă vă veți îmbunătății postura corpului și veți avea o susținere corectă a coloanei vertebrale și ale curbelor corpului.
 • Mai puțin stres – este foarte bine cunoscut faptul că calitatea somnului influențează calitatea vieții de zi cu zi. O saltea uzată de calitate proastă poate să vă obosească mai mult decât să vă odihnească. Lipsa somnului nu numai că vă va face să fiți stresat dar vor exista șansele să-i stresați și pe cei din jur. Dacă veți achiziționa o saltea nouă potrivită pentru nevoile dumneavoastră veți elimina aceste efecte negative din viața dumneavoastră.
 • Sănătate mintală îmbunătățită – Pe lângă reducerea nivelului de stres despre care am vorbit mai sus starea sănătății mintale pe care o aveți se va îmbunătății semnificativ. Somnul de slabă calitate poate provoca afecțiuni severe ale sănătății mintale precum: anxietate, depresie și schimbări bruște de dispoziție.
 • Sistem imunitar stimulat – nu credem că există factori care să aibă efect asupra imunității precum are somnul, ar dacă există aceștia sunt foarte puțini la număr. Calitatea somnului este foarte slabă pe o saltea veche, iar corpul în timpul somnului creează anticorpi și celule noi care combat bolile și infecțiile. Dacă calitatea somnului dumneavoastră este scăzută atunci corpul nu va putea să creeze anticorpi și celule care să vă ferească de boli, viruși și bacterii.
 • Pierderea în greutate – dacă sunteți la dietă dar de multe ori nu puteți controla sau reușiți cu greu să vă controlați apetitul atunci unul din cauze și probabil principala cauză ar fi lipsa somnului de calitate. Privarea de somn determină scăderea producție de leptină, acesta este hormonul care îi transmite creierului că ați mâncat suficient. Iar privarea de acest hormon nu vă va face decât să mâncați tot mai mult. În același timp somnul de slabă calitate scade cantitatea de energie pe care o are corpul și astfel acesta caută să asimileze cantități noi de energie prin mâncare.

Top 10 cele mai bune saltele de pat 2021

Numirea unei saltele ca fiind cea mai bună poate fi foarte grea și aproape imposibilă, de ce? Ei bine chiar dacă nou ne place o saltea și o considerăm ca fiind cea mai bună asta nu înseamnă că e cea mai bună și pentru dumneavoastră. Poate dumneavoastră aveți alte caracteristici importante față de a le noastre. Pentru a fi siguri că acoperim toate nevoile oamenilor am pregăti un top cele mai bune saltele de pat din lume.

Top 10 cele mai bune saltele de pat din lume
1

Saltea Dormeo Air+ Select 27 cm

Alegerea noastră
Cea mai buna saltea în general
Specificații
 • Înălțime de 27 de cm;

 • Circulație bună a aerului;

 • Fermitate reglabilă;

 • Nucleu dublu;
 • Părerea Noastră
  Acesta este modelul nostru preferat de la Dormeo. Aceasta este o saltea ergonomică cu 3 zone de confort. Are o grosime de 27 de centimetri și este dotată cu tehnologia Octaspring. Această tehnologie asigură o circulație a aerului de 8 mai mare față de saltele din spumă.

  Are fermitate medie care poate fi reglată exact pe nevoile dumneavoastră. Salteaua are și Tratament Adaptive® ce asigură termoreglare dinamică. În câteva cuvinte asta înseamnă că salteaua că vara e rece și iarna caldă. Aveți o perioadă de testare gratuită de 100 de nopți și beneficiați de 15 ani garanție.
  2

  Saltea de pat Ortopedică Memory

  Cea mai bună saltea ortopedică
  Cea mai bună saltea ortopedică
  Specificații
 • Memory Foam 3 cm;

 • Înălțime de 26 cm;

 • Greutate suportata 130 kg/persoană;

 • Husă Silver;
 • Părerea Noastră
  Aveți dureri de spate sau articulare în fiecare dimineață sau în timpul nopții? Ei bine cu această saltea veți scăpa de ele. Saltele ortopedice sunt cunoscute pentru faptul că elimină aceste dureri și dacă vă întrebați: ce saltea recomandă doctorii? Atunci trebuie să știți că recomandarea doctorilor sunt saltelele ortopedice.

  Această saltea este una anatomică ceea ce înseamnă că susține corpul și elimină toate punctele de presiune și îmbunătățește circulația sângelui. Oferă un suport corect pentru cele 5 zone: cap, umeri, coloană, bazin, si picioare indiferent de poziția pe care o aveți în timpul somnului.
  3

  Saltea Dormeo 90×200 cm Royal

  Cea mai bună saltea din spumă cu memorie
  cea mai bună saltea Dormeo
  Specificații
 • 20 cm înălțime;

 • 4 cm spumă cu memorie;

 • Nucleu dublu reversibil;
 • Părerea noastră
  Salteaua Dormeo Royal este o soluție care are un raport preț – calitate foarte bun. Are o grosime de 20 de centimetri din care 4 centimetri sunt spumă cu memorie. Are un nucleu dublu reversibil cu o parte mai tare și alta mai moale care se adaptează în funcție de nevoile persoanelor care dorm pe ea.

  Tratamentul CleanEffect o face să fie perfectă pentru persoanele care suferă de alergii sau astm deoarece aceasta este o barieră contra acarienilor, microbilor și bacteriilor. Husa este detașabilă și poate fi curățată și spălată ori de câte ori e nevoie, astfel veți dormi întru mediu curat. Aceste caracteristici simple și prețul mic o fac să fie una din cele mai bune saltele de pat.
  4

  Saltea de dormit din Latex Combo

  Cea mai bună saltea din latex
  Cea mai bună saltea din Latex
  Specificații
 • 26 de centimetri înălțime;

 • 7 zone de confort;

 • Husă interioară din tricot de bumbac;
 • Părerea Noastră
  O saltea din latex care este excepțională și care vă va crea senzația că dormiți pe un norișor pufos. Are șapte zone ortopedice pe lungimea saltelei. Ele sprijină de-a lungul coloanei vertebrale și au o duritate diferită, care oferă confort pentru fiecare parte a corpului – glezne, genunchi, coapse, solduri, talie, umeri și cap.

  Datorită proprietăților sale alcaline, latexul și spuma din latex sunt materiale antialergice și antiacariene. Caracterizate prin elasticitate și rezistență ridicată, sunt utilizate pe scară largă în diverse industrii. Este o alegere bună pentru cei care visează la saltele moi.
  5

  Saltea American Dream Memory

  Cea mai bună saltea cu fermitate medie
  Saltea American Dream Memory
  Specificații
 • Fermitate medie;

 • 34 centimetri înălțime;

 • Stratul cu spumă de memorie e de 6 centimetri;
 • Părerea noastră
  Un produs ce face parte din categoria de lux ce vă va asigura un confort ce este întâlnit la puținele saltele. Stratul de 6 centimetri cu spumă de memorie de pe topperul de suprafața va face ca orice noapte să fie de vis. Aceasta are o husă amestec de vascoza și bumbac.

  Această saltea este cea mai bună soluție când vine vorba de o saltea cu spumă. Este antialergică deci dacă ai astm sau orice probleme de respirație acest model este soluția ideală. Profitați de calitatea nemțească și comandați acest model online.
  6

  Saltea New Dream Star

  Cea mai bună saltea reversibilă
  Saltea New Dream Star
  Specificații
 • Înălțime de 20 de centimetri;

 • Fermitate ridicată;

 • Reversibilă;
 • Este o saltea ce are un design modern foarte plăcut. Deși saltele cu arcuri clasice nu mai sunt foarte căutate am zis că merită să introducem cea mai bună variantă și din această categorie. Are o grosime de 20 de centimetri și este foarte comodă și designul contribuie la reducere disconfortului creat de mișcările partenerului.

  Astfel încât dumneavoastră să beneficiați de un somn odihnitor vă a perturbații. Este compusă din arcuri HRS și spumă ce asigură o repartiție ortopedică a greutății corpului pe toată suprafața saltelei. Acesta este probabil cea mai bună saltea ieftină ce poate fi cumpărată.

  Părerea noastră
  Este o saltea ce are un design modern foarte plăcut. Deși saltele cu arcuri clasice nu mai sunt foarte căutate am zis că merită să introducem cea mai bună variantă și din această categorie. Are o grosime de 20 de centimetri și este foarte comodă și designul contribuie la reducere disconfortului creat de mișcările partenerului.

  Astfel încât dumneavoastră să beneficiați de un somn odihnitor vă a perturbații. Este compusă din arcuri HRS și spumă ce asigură o repartiție ortopedică a greutății corpului pe toată suprafața saltelei. Acesta este probabil cea mai bună saltea ieftină ce poate fi cumpărată.
  7

  Saltea PREVI Aquagel

  Cea mai bună saltea ieftină
  Saltea PREVI Aquagel
  Specificații
 • Înălțime saltea: 18 (+/- 1) cm;

 • Grosime Memory: 2 cm;

 • Grad Fermitate: Tare;

 • Garanție: 3 ani;
 • Părerea Noastră
  O saltea pentru cei cu un buget mai redus. Deși noi nu recomandăm limitarea bugetului când vine vorba de o saltea, am luat în calcul această variantă pentru oamenii care nu prea au bani pentru a cumpăra una dar au nevoie. Greutatea maximă care poate fi susținută de saltea este de 110 kg per persoană.

  Este o saltea cu spumă Memory-Aquagel care permite reglarea temperaturi pe toată suprafața saltelei și are și efecte hipoalergenice. Acest fenomen se întâmplă datorită stratului de Memory Foam cu inserție de gel. Pe lângă aceste lucruri este un model perfect pentru cei cu dureri articulare.
  8

  Saltea de pat Ortopedică Family Hybrid fără arcuri

  Cea mai bună saltea ortopedică fără arcuri
  Saltea de pat Ortopedică Family Hybrid fără arcuri
  Specificații
 • Husă din fibre de bambus;8 straturi;

 • Înălțime 23 de centimetri;

 • Spumă cu memorie;
 • Părerea noastră
  O saltea ortopedică ce vă va permite reglarea fermității după nevoile dumneavoastră. Cu ajutorul acestei saltele niciun membru al familiei nu va mai trebui să facă vreun compromis în ceea ce privește fermitatea saltelei. Astfel fermitatea poate fi reglată pe fiecare parte a saltelei diferit.

  Salteaua are în interior 2 tipuri de spumă diferită, un strat aerat si elastic, altul ferm si rigid. Mai mult, acest nucleu cu doua fete, este divizat in doua parți egale si se poate roti doar o parte, astfel încât fiecare sa stea practic pe o saltea diferita, în același pat, în aceeași husa!
  9

  Saltea medicinală HypoallergenicMed din bumbac

  Cea mai bună saltea hipoalergenică
  Saltea medicinală HypoallergenicMed din bumbac
  Specificații
 • Husă 100% din bumbac;

 • Hipoalergenică;

 • 16 cm înălțime;

 • Husă detașabilă;
 • Părerea noastră
  Salteaua HypoallergenicMed® este realizată din combinația proprietăților hipoalergenice, ortopedice și confort. Aceasta este acoperită de husă cu 2 fețe ce este detașabilă și poate fi spălată la 90 de grade Celsius. Astfel veți avea parte de un mediu curat în timp ce dormiți.

  Datorită proprietăților ortopedice pe care le are salteaua veți ajunge să scăpați de durerile de spate sau articulare. Un alt plus oferit de această saltea este că aceasta nu se deformează în timp și revine mereu la forma inițială. Este o soluție pentru cei care caută una din cele mai bune saltele cu un preț sub 1000 de lei.
  10

  Saltea ortopedică SLEEPY Aloe Wellness

  Cea mai bună saltea ortopedică tare
  Saltea ortopedică SLEEPY Aloe Wellness
  Specificații
 • Husă detașabilă;

 • Ortopedică;

 • Compusă dintr-un miez de spuma poliuretanica de 16 cm;

 • Înălțime 18 centimetri;
 • Părerea noastră
  O saltea ortopedică cu fermitate ridicată ce garantează suportul ortopedic necesar noapte de noapte chiar și celei mai grele persoane. Aceasta saltea este una cu 2 fețe compusa dintr-un miez de spumă poliuretanica de 16 cm cu densitate ridicată.

  Husa saltelei Aloe Wellness este din material special „Aloe Vera”, care a trecut toate testele antibacteriene. Textilul blând la atingere si benefic pentru persoanele care suferă de alergii si probleme respiratorii. Și acesta este ultima recomandare din acest top cele mai bune saltele de pat.

  Cum alegi cea mai bună saltea

  În zilele noastre este tot mai dificilă achiziția de produse online deoarece de multe ori nu știm exact ce caracteristici să urmărim la aceste produse. Așadar am pregătit un ghid ce conține criterii importante de luat în calcul în momentul în care alegeți să cumpărați o saltea nouă.

  Cum alegi una dintre cele mai bune saltele

  Fermitatea saltelei

  Fermitatea saltelei este un factor foarte important care va dicta confortul pe care îl veți resimții în timpul somnului. Fermitatea scăzută (moale) este acea saltea care oferă senzația că v-ați scufunda în ea. Saltele din această categorie sunt realizate în general din latex și spumă.

  Cele cu fermitate medie sunt o soluție care pot fi realizate din arcuri, spumă sau chiar latex. Acestea conferă un echilibru între senzația de moale și susținerea corespunzătoare a corpului. Saltele cu fermitate ridicată sunt realizate din arcuri sau cocos și sunt comandate doar de persoanele care au primit o recomandare a medicului în această direcție.

  O soluție mai modernă și care poate mulțumii ambii parteneri sunt saltele cu fermitate reglabilă/ajustabilă. Cele mai noi modele oferă posibilitatea reglării fermității pe fiecare jumătate de pat, astfel niciun membru din cuplu nu va trebui să facă vreun compromis.

  Dimensiunea saltelei

  Pentru a nu avea parte de surprize în momentul în care sosește comanda cu salteaua nouă la dumneavoastră vă recomandăm să măsurați spațiul disponibil înainte de a comanda. În general paturile single au o lungime cuprinsă între 180 – 200 cm și o lățime între 70 – 90 cm lățime.

  Soluțiile pentru o saltea destinată unui pat dublu sunt de o varietate foarte ridicată. Aceste paturi în general au lungime identică cu paturile single adică cuprinsă între 180 -200 cm. Iar lățimea poate varia de la 140 cm la paturile economice, 160 cm la cele mai întâlnite modele și pot ajunge la anumite modele la 200 cm lățime.

  Tipul saltelei

  Bănuim că știți că pe piață pot fi găsite și că există mai multe tipuri de saltele. Pentru a putea alege cea mai bună saltea trebuie să știți ce avantaje conferă fiecare tip de saltea.

  • Saltele cu arcuri – probabil acestea sunt printre cele mai folosite saltele din ultimul secol. Avantajul acestora este că se deformează mai greu, se aerisesc natural și pot susține cu ușurință greutăți mai mari. Acestea mai sunt cunoscute și pentru durabilitate mare și că au un preț foarte accesibil.

  Pe piață există în prezent două tipuri de și anume: arcurile împachetate și arcuri independente numite și pocket springs. Arcurile împachetate sunt cele care nu sunt foarte recomandate deoarece ele sunt legate între ele și în cazul saltelelor duble mișcare partenerului din pat va fi resimțită și de dumneavoastră. În schimb în cazul saltelelor cu arcuri independente mișcare partenerului este izolată astfel somnul nu vă va fi perturbat.

  • Saltele din spumă – saltele din acest material sunt foarte ușor de curățat, comode și sunt ideale pentru persoanele ce suferă de diverse alergii. Trebuie să știți că există mai multe tipuri de spumă printre care: spuma poliuretanică și spuma cu memorie.

  Saltele din spumă poliuretanică sunt probabil cele mai populare. În general au o fermitate medie sau mare, sunt hipoalergenice dar au și minus mare și anume se pot supraîncălzii ușor. Saltele din spumă cu memorie au caracteristica specială de a se adapta conturului corpului astfel problemele de circulație și durerile de mușchi sau articulare nu-și vor face apariția. Acestea nu sunt recomandate persoanelor cea u o greutate corporală ridicată.

  • Saltele din latex – acest material poate fi găsit atât sub formă naturală cât și sintetică. acestea pot fi mai rigide decât cele din spumă în schimb acestea au o ventilarea internă mult mai bună. Acestea dispun de un confort ridicat, durabilitate îndelungată și izolare a mișcării foarte bună. Acestea dispun în majoritate cazurilor de un tratament anti-alergenic.
  • Saltele din fibră – acestea sunt în general din fibră de cocos și sunt căutate de către persoanele cu dureri de spate și care au nevoie de o saltea cu fermitate ridicată. Acestea dispun de o ventilare foarte bună și au caracteristici anti-alergenice.
  • Saltele hibrid – acestea sunt un tip de saltea care este rezultatul diferitelor tipuri de saltele. Ceea ce vrea să confere o astfel de saltea este beneficiile a 2 sau mai multe tipuri de saltele simultan. De exemplu ar fi combinația de arcuri cu spumă, aceasta va fi confortabilă dar va avea și o fermitate ridicată.

  Concluzie – care e cea mai bună saltea de pat?

  Ghidarea după criteriile de mai sus ar trebui să fie de un real ajutor încât să puteți alege cea mai bună saltea. În ceea ce privește sugestia noastră este ca în top 10 cele mai bune saltele de pat de mai sus și anume Salteaua Dormeo Air+ Select 27 cm. O considerăm foarte completă și o recomandă ori de câte ori avem ocazia deoarece e capabilă să ofere un somn odihnitor.

  Întrebări frecvente

  • Ce înseamnă fermitate la saltele?

   Prin intermediul fermității se măsoară gradul de rigiditate al saltelei. Cu cât o saltea are fermitatea mai ridica cu atât aceasta este mai tare.

  • Cum scap de salteaua veche?

   În anumite perioade ale anului puteți oferi salteaua veche către un magazin prin programe asemănătoare cu buy-back. Dacă atunci când citiți acest articol nu este nici o campanie de genul acest activă atunci puteți face altceva cu salteaua veche, cum ar fi: s-o donați, s-o vindeți online, etc.

  • Ce este spuma poliuretanica la saltele?

   Această spumă este un material ce este fabricat din poliuretan care poate fi folosit pentru: fabricarea roților, hainelor sportive, fabricarea saltelelor, etc. Acesta este un bun material datorită proprietății sale de a fi model pentru a fi rigid sau flexibil.

  Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

  Spune-ne părerea ta

  Lasă un comentariu

  Topzece10.net
  Logo