Cel mai bun tensiometru

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

0
(0)

Cel mai bun tensiometru nu ar trebui să lipsească din casa unde există o persoană care suferă de hipertensiune sau alte afecțiune specifice tensiuni arteriale.

Cel mai bun tensiometru
Cel mai bun tensiometru 10

Cel mai bun tensiometru

Dacă în familie aveți o persoană care suferă de hipertensiune, o persoană vârstnică sau o femeie însărcinată atunci aveți nevoie să cumpărați un tensiometru bun. Spunem asta deoarece aceste categorii de persoane ar trebui să-și verifice în mod regulat tensiunea arterială.

Însă acest aparat mai poate fi folosit de către orice persoană care vrea să-și țină tensiunea arterială sub control. Probabil dumneavoastră în momentul de față vreți să cumpărați un tensiometru, dar nu știți ce model să alegeți, altfel nu v-ați fi aflat aici.

Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere am pregătit în acest articol o secțiune cu top 5 cele mai bune tensiometre și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Poate vă interesează și:

Top cele mai bune tensiometre
Cel mai bun tensiometru 11

Top 5 cele mai bune tensiometre

1. Tensiometru electronic de brat Omron M7 IT

Tensiometru electronic de braț Omron M7 IT
Cel mai bun tensiometru 12

Avantaje

  • Tehnologie Intellisense;
  • Adaptor rețea;
  • Bun pentru persoane diabetice si femei însărcinate;
  • Detectarea mișcărilor corpului;
  • Baterii alcaline de 1,5V tip AA;

Dezavantaje

  • Lipsa iluminare display;

Acest tensiometru este un model care beneficiază de tehnologia Omron Intellisense. Această tehnologie asigură o acuratețe ridicată a măsurătorii indiferent de cum este așezat tensiometrul pe braț.

Prin aplicația Omron connect vă puteți conecta tensiometrul la telefon. Această aplicație stochează măsurătorile anterioare și oferă o medie a măsurătorilor făcute.

În aplicația mobilă veți primi îndrumări pas cu pas pentru a poziționa dispozitivul corect pe braț. Din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun tensiometru deoarece oferă multe beneficii într-un preț bun.

2. Tensiometru M3 Comfort Omron

Tensiometru M3 Comfort Omron
Cel mai bun tensiometru 13

Avantaje

  • Rezultate precise;
  • Adaptor la rețea;
  • Raport preț-calitate foarte bun;
  • Ușor de utilizat;
  • Arată istoricul de utilizare

Dezavantaje

  • Dacă vreți să îl purtați după dumneavoastră va ocupa mult spațiu;

Acest tensiometru la fel ca cel de mai sus face parte din cea mai nouă gamă de tensiometre de la Omron. Acestea încorporează cele mai noi tehnologii care facilitează măsurarea tensiunii arteriale într-un mod cât mai precis.

Acesta tensiometru de braț dispune de o serie de indicatori luminoși. Acesta are o manșetă specială care nu permite poziționarea greșită pe braț. Acest aspect va duce la o măsurarea a tensiuni arteriale efectuată corect.

Pe lângă manșetă acesta are și 2 LED-uri prin care semnalizează poziționarea corectă sau incorectă a tensiometrului pe braț. Când e poziționat corect se aprinde lumina verde când e greșit se aprinde lumina roșie. Astfel noi suntem de părere că acest model este unul dintre cele mai bune tensiometre ce pot fi cumpărate.

3. Tensiometru de brat Omron EVOLV All-In-One

Tensiometru de braț Omron EVOLV All-In-One
Cel mai bun tensiometru 14

Avantaje

  • Fără cabluri, fire sau efort;
  • Acuratețe la 360 grade;
  • Stocare si gestionare date în app OMRON;
  • Senzor de mișcare;
  • Măsoară bătăile neregulate ale inimii;

Dezavantaje

  • Nu este ieftin;

Acesta este un tensiometru ce are precizie mai ridicată decât modele de mai sus dar în același timp are și un preț mai mare. Este capabil să stocheze măsurătorile în md simultan pentru 2 persoane dea lungul mai multor luni.

Acest lucru permite monitorizarea cu atenție și evoluția tensiuni arteriale pentru 2 persoane. E un model fără cabluri și măsoară corect și precis chiar dacă e pus peste haine deoarece funcționează pe principiul oscilometric.

Mai exact el detectează mișcarea sângelui prin artera brahiala și astfel în baza acestei mișcări transformă procesul într-o citire digitală. Astfel din punctul nostru de vedere acesta este unul dintre cele mai bune tensiometre.

4. Tensiometru mecanic Little Doctor LD 91

Tensiometru mecanic Little Doctor LD 91
Cel mai bun tensiometru 15

Avantaje

  • Manometru integrat cu diametru de 55 mm;
  • Rezistent la șocuri;
  • Stetoscop inclus;
  • Precizie de măsurare: +/- 3 mmHg;

Dezavantaje

  • Poate fi complicat de folosit pentru unele persoane;

Deși noi considerăm că în vremurile în care trăim nu mai merită să cumpărăm un tensiometru mecanic am ales să punem cel mai bun model în acest top tensiometre deoarece încă există oameni care doresc să cumpere unul.

Nu recomandăm astfel de modele deoarece ele nu sunt la fel de precise cum sunt cele digitale. Însă trecând peste asta acest model este unul foarte ergonomic.

Are construcție foarte precisă și este rezistent la șocuri de genul loviturilor. Astfel noi considerăm că acesta este cel mai bun tensiometru mecanic ce poate fi cumpărat.

5. Tensiometru de incheietura Beurer BC28

Tensiometru de încheietură Beurer BC28
Cel mai bun tensiometru 16

Avantaje

  • Delicat cu mâna;
  • Senzor pentru aritmie;
  • Oprire automată;
  • Indicator schimbare baterii;

Dezavantaje

  • Nu se conectează la telefon;

Dacă ceea ce căutați este un tensiometru ieftin atunci ar trebui să aruncați o privire asupra acestui model. Spre deosebire de modele de mai sus acesta este un model pentru încheietură. Măsurătorile realizate de acest model sunt clasificate după o scară de culori.

Acesta are un sistem de detectare a aritmii. Practic detectează bătăile neregulate ale inimii și dacă este necesar afișează această informație.

Acesta nu este un model care ar trebui folosit de o persoană care probleme cu hipertensiunea deoarece nu afișează valori precise. Astfel acesta este o soluție pentru cei care vor un tensiometru pentru a-și măsura ocazional tensiunea arterială.

Cum sa alegi cel mai bun tensiometru – ghid de cumparaturi

Tipul de tensiometru

Pentru început trebuie să știți că în Europa există 2 tipuri de tensiometre, astfel înainte de a cumpăra trebuie vă hotărâți ce tip de tensiometru veți alege. În rândurile următoare vom detalia tipurile de tensiometre pentru a vă ajuta să alegeți modelul ideal.

Tensiometre electronice / digitale

Tensiometrele electronice sau tensiometrele digitale sunt cele care sunt cele bune din punct de vedere tehnologic. Acestea pot fi folosite foarte ușor acasă chiar de către pacienți pentru automăsurarea tensiunii arteriale.

Aceste tipuri de tensiometre bune folosesc diverși senzori electrici și afișează rezultatele măsurătorii pe un display digital. Din punctul nostru de vedere acestea sunt cele mai bune tensiometre ce pot fi cumpărate. Ce mai trebuie să știți este că există două tipuri de tensiometre electronice, acestea sunt:

  • Tensiometre de braț – modele de pentru braț sunt extrem de ușor de utilizat practic constau într-o manșetă (brățară) și partea electronică. Unii cumpărători susțin că efectuarea măsurătorilor cu un tensiometru de braț este mai dureroasă decât cu tensiometrele de încheietură.
  • Tensiometre pentru încheietură – acestea au o manșetă care se atașează în jurul încheieturii mâinii. Manometrul electronic este montat direct pe manșetă, ceea ce economisește mult spațiu. Aceste dispozitive sunt ideale pentru pacienții care călătoresc mult.

Tensiometre mecanice

Tensiometrele mecanice sunt modele tradiționale pentru măsurarea arterială și sunt folosite de către profesioniștii din domeniul sănătății. Acestea permit măsurarea tensiunii arteriale a pacientului prin metoda de ascultare.

Acestea sunt utilizate cu un stetoscop și o manșetă gonflabilă conectată la un manometru cu ac. Ce mai trebuie să știți este că tensiometrele mecanice sunt de 2 tipuri și anume:

  • Montate pe manșetă – aceste dispozitive au fost primele care au fost comercializate. Au manometrul atașat direct la manșetă, iar valorile presiunii sunt citite pe cadranul acului. Mulți profesioniști folosesc acest tip de dispozitiv datorită preciziei sale ridicate.

Cu toate acestea, din cauza greutății lor (cu manometrul de presiune plasat pe manșetă), sfigmomanometrele montate pe manșetă pot fi mai dificil de utilizat la copii sau la persoanele în vârstă. Prin urmare, pediatrii și geriatrii vor prefera să aleagă sfigmomanometre portabile care au o manșetă mai ușoară, deoarece manometrul de presiune nu este atașat direct de aceasta.

  • De mână – acestea sunt cel mai popular tip de sfigmomanometru. Acestea au manometrul la același nivel cu „becul” și nu pe manșetă. „Becul” este partea dispozitivului folosită pentru a umfla manșeta pentru a măsura tensiunea arterială.

Spre deosebire de sfigmomanometrele montate pe manșetă, cele portabile permit schimbarea foarte rapidă a manșetei pentru a se adapta la morfologia pacientului, prin simpla îndepărtare a tubului care leagă manometrul de manșetă.

Acesta este un avantaj incontestabil pentru medicii generaliști care primesc pacienți de toate vârstele și greutățile. Singurul dezavantaj este că utilizatorul va trebui să suporte greutatea manometrului pe bulb la fiecare utilizare.

Tensiometru electronic sau mecanic?

Asta este o întrebare bună însă noi nu vă putem spune pe care să-l cumpărați. În schimb putem să vă prezentăm avantajele și dezavantajele acestora, astfel vă va fi mai ușor să alegeți un model.

Tensiometrul digital

În general, dispozitivele electronice facilitează mult citirea tensiunii arteriale. Aceste tensiometre bune sunt complet automate. Tot ce trebuie să faceți este să vă puneți manșeta și să apăsați butonul. Dispozitivul umflă automat manșeta și afișează măsurătorile tensiunii arteriale sistolice și diastolice pe afișajul digital.

Pe ecran puteți citi ambele cifre urmate de puls. Unele modele oferă și alte funcții, cum ar fi detectarea aritmiei. Memoria dispozitivului permite de asemenea afișarea măsurătorilor anterioare. Asta îl face potrivit pentru automăsurarea la domiciliu pentru pacienții a căror îngrijire ulterioară necesită măsurători regulate ale tensiunii arteriale.

  • Modele de încheietură – sunt mai ușoare și mai ușor de transportat decât modelele de braț, ceea ce reprezintă un avantaj în cazul automăsurării, în special pentru persoanele care călătoresc des. Cu toate acestea, măsurarea lor este adesea mai puțin precisă decât cea obținută cu alte tipuri de tensiometre.
  • Modele de braț – oferă o măsurare fiabilă a tensiunii arteriale și sunt perfect adaptate pentru automăsurarea la domiciliu sau pentru medicii din centrele de sănătate.

Tensiometrul manual

Modele manuale sunt utilizate în principal de către profesioniștii din domeniul medical. Acestea sunt în general mai precise, dar necesită o stăpânire perfectă a procedurii de măsurare, care este în întregime manuală.

  • Montate pe manșetă – principalul lor avantaj este că oferă o măsurare foarte precisă, bineînțeles dacă procedura este efectuată corect. De asemenea, sunt mai puțin constrângătoare pentru medicul care efectuează măsurarea, deoarece acesta nu va trebui să suporte greutatea manometrului pe bulb. Dezavantajul este că greutatea manometrului trebuie să fie suportată de brațul pacientului. Tensiometrele montate pe manșetă sunt, prin urmare, dificil de utilizat la bebeluși sau la persoanele în vârstă.
  • De mână: aceste tensiometre au manșete mai ușoare și prin urmare, sunt mai confortabile pentru pacient. De asemenea, sunt mai ușor de pus pe pacient, iar manșeta poate fi schimbată foarte rapid (spre deosebire de sfigmomanometrele cu manșetă). În cazul în care se uzează, va fi mai ușor să înlocuiți manșeta.

La ce altceva sa fiu atent cand cumperi un tensiometru

Este important să țineți cont de o serie de criterii atunci când achiziționați unul din cele mai bune tensiometre, cum ar fi tipul de dispozitiv (a se vedea punctele de mai sus) sau dimensiunea manșetei (circumferință? flexibilă? preperforată? etc.).

Dacă doriți să achiziționați un model electronic, este important să verificați dacă acesta dispune de următoarele opțiuni:

  • Detectarea aritmiei;
  • Detectarea mișcărilor;
  • Indicarea hipertensiunii arteriale;
  • Salvarea măsurătorilor anterioare;
  • Raport fiabilitate/preț cu rezultate bune;

Cele mai recente caracteristici disponibile pentru tensiometrele electrice

Tensiometrele electronice conectate devin din ce în ce mai populare și sunt foarte potrivite pentru automăsurare. Acestea sunt ușor de utilizat și compacte și vă oferă posibilitatea de a transfera rezultatele prin Wifi sau Bluetooth către un smartphone, o tabletă sau un PC.

Astfel, acestea asigură o monitorizare mai amănunțită a pacientului (regularitatea măsurătorilor, compararea și monitorizarea evoluției tensiunii arteriale etc.) și permit partajarea măsurătorilor cu un medic. Tensiometrele conectate îi ajută pe pacienți să își ia măsurătorile în mod regulat la domiciliu și favorizează sârguința în auto-măsurare.

Tensiometrul digital si principalele caracteristicii

Un scurt rezumat pentru a înțelege mai bine modul de funcționare a tensiometrelor:

Acest design citește presiunea manșetei și extrage impulsurile pentru analiza și determinarea sistolice, diastolice și bătăi pe minut. Senzorul de 50 Kpa utilizat (Motorola TM MPX2050DP) produce un interval de presiune de 0 375 mm. Hg

Diagrama unui tensiometru

diagrama de functionare a tensiometrelor digitale
Cel mai bun tensiometru 17

Despre tensiometrul mecanic


Acest instrument a fost creat de Karl Von Vierordt în 1855 pentru a determina viteza pulsului sanguin. Monitorul tensiunii arteriale este un dispozitiv medical care constă dintr-o manșetă gonflabilă și este utilizat pentru măsurarea tensiunii arteriale.

Diagrama elementelor ce compun un tensiometru traditional

tensiometru mecanic diagrama cu modul de functionare
Cel mai bun tensiometru 18

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Oferă o recenzie apăsând pe stele

Nota 0 / 5. Voturi: 0

Încă niciun vot, fi primul care votează!

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo