Top 5 cele mai bune tensiometre de pe piață

Cel mai bun tensiometru este responsabil cu măsurarea tensiunii și oferirea unei măsurătorii cât mai precise și clare pentru dumneavoastră.

Cele mai bune tensiometre

Cel mai bun tensiometru 2021

Pentru liniștea noastră mai ales a persoanelor mai în vârsta este necesar de cel mai bun tensiometru, de ce spun asta? Pentru că având anumite afecțiuni este recomandat de către medici ca periodic sa verifice tensiunea arteriala. Tensiometrul nu ar trebui sa lipsească de nici o locuința. Cu ajutorul lui putem preveni accidente sau neplăceri. Cu ajutorul informației prezente în acest articol veți afla care sunt cele mai bune tensiometre dar și diverse informații care alcătuiesc un ghid de cumpărare.

Poate vă interesează și:

Top 5 cele mai bune tensiometre

Am pregătit acest recomandări de tensiometre care cuprinde modele de top de piață și care sunt recomandate și de specialiștii din industrie.

1. Tensiometru electronic de brat Omron M7

Cel mai bun tensiometru digital

Un tensiometru care este și preferatul nostru și care beneficiază de Tehnologia OMRON IntelliWrap care asigură acuratețea măsurătorii tensiunii indiferent de poziția în care va fi așezat pe braț. Aplicația Omron connect permite conectarea prin bluetooth a dispozitivului la un telefoane. Astfel facilitează accesul la măsurătorile anterioare și oferă media măsurătorilor făcute de către dispozitiv. Are un indicator luminos pentru fixarea corectă a tensiometrului pe mână pentru a avea parte de cele mai precise măsurători. Primiți îndrumări pas cu pas în aplicație. Noi îl considerăm ca acest model este cel mai bun tensiometru ce poate fi cumpărat deoarece are o mulțime de facilități și prețul este unul foarte accesibil.

Avantaje

 • Tehnologie Intellisense Alb;
 • Adaptor rețea;
 • Ideal persoane diabetice si femei însărcinate;
 • Detectarea mișcărilor corpului;
 • Baterii alcaline de 1,5V tip AA;

Dezavantaje

 • Lipsa iluminare display;

2. Tensiometru M3 Comfort Omron

Tensiometru M3 Comfort Omron

Acest tensiometru face parte din cea mai nouă gamă de tensiometre Omron care încorporează cele mai noi tehnologii pentru ca măsurarea tensiunii arteriale să fie cât mai precisă. Acesta este un tensiometru de braț care dispune de o serie de indicatori de sănătate foarte utili. Manșeta specială de care dispune acest tensiometru împiedică poziționarea incorectă pe braț lucru care va duce la o măsurare corectă a tensiunii arteriale. Acesta dispune și de un senzor care semnalizează printr-o lumină roșie dacă e poziționat incorect și printr-o lumină verde poziționarea corectă a manșetei. Multiplele funcții dar și prețul bun fac din acesta unul dintre cele mai bune tensiometre.

Avantaje

 • Rezultate precise;
 • Adaptor la rețea;
 • Raport preț – calitate foarte bun;
 • Ușor de utilizat;
 • Istoric utilizare;

Dezavantaje

 • Dacă vreți să îl purtați după dumneavoastră va ocupa mult spațiu;

3. Tensiometru de brat Omron EVOLV All-In-One

cel mai bun tensiometru digital

Acest tensiometru este unul din cele mai precise tensiometre dacă nu chiar cel mai precis de pe piață. Are program de stocare pentru 2 persoane cărora le poate fi monitorizată situația simultan dea lungul mai multor luni. Fără cabluri, acesta funcționează chiar si prin haine, măsurarea rămâne foarte precisa. Aparatul funcționează pe principiul oscilometric. Mai exact ele detectează mișcarea sângelui prin artera brahiala și astfel în baza acestei mișcări transformă procesul într-o citire digitală. Acesta este unul dintre cele mai bune tensiometre, singurul minus al lui ar fi faptul ca are un preț cam mare dar care sunt acoperite de calitatea și funcțiile sale.

Avantaje

 • Fără cabluri, fire sau efort;
 • Acuratețe la 360 grade;
 • Stocare si gestionare date in app OMRON;
 • Senzor de mișcare;
 • Măsoară bătăile neregulate ale inimii;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

4. Tensiometru mecanic Little Doctor LD 91

Cel mai bun tensiometru mecanic

Este unul dintre cele mai bune tensiometre și probabil cel mai bun tensiometru mecanic. Nu are precizia unui digital dar încă este folosit și apreciat de foarte multă lume. Este un tensiometru foarte ergonomic care se bucură și de o construcție foarte precisă. Este un produs profesional foarte rezistent cu o viață lungă în ceea ce înseamnă uzura lui.

Avantaje

 • Manometru integrat cu diametru de 55 mm;
 • Rezistenta la șocuri;
 • Stetoscop inclus;
 • Precizie de masurare: +/- 3 mmHg;

Dezavantaje

 • Poate fi complicat de folosit pentru unele persoane;

5. Tensiometru de încheietură Beurer BC40

cel mai bun tensiometru Beurer

Un tensiometru electronic pentru încheietură la un preș accesibil. Acest tensiometru poate identifica bătăile neregulate ale inimi.

Avantaje

 • Delicat cu mâna;
 • Senzor pentru aritmie;
 • Oprire automată;
 • Indicator schimbare baterii;

Dezavantaje

 • Nu se conectează la telefon;

Cum alegi cel mai bun tensiometru

Tipul de tensiometru

Există două tipuri de tensiometre pe care le voi și detalia în rândurile următoare.

Monitoare electronice de tensiune arterială:

Măsoară automat tensiunea arterială și oferă un afișaj digital al măsurătorii. Acestea sunt utilizate în principal de către pacienți pentru automăsurare, dar sunt din ce în ce mai des folosite și de către profesioniștii din domeniul sănătății. Acestea sunt cele mai bune tensiometre pentru a fi folosite acasă sau oriunde de către oameni.

Există două tipuri de tensiometre electronice:

 • De braț: aceste dispozitive ușor de utilizat constau dintr-un brățară și un tensiometru electronic. Efectuarea măsurătorilor cu tensiometrele de braț poate fi mai dureroasă decât cu modelele de încheietură.
 • Pentru încheietura mâinii: au o manșetă care se atașează în jurul încheieturii mâinii. Manometrul electronic este montat direct pe manșetă, ceea ce economisește mult spațiu. Aceste dispozitive sunt ideale pentru pacienții care călătoresc mult.

Tensiometre manuale

Aceste monitoare tradiționale de tensiune arterială sunt destinate în principal profesioniștilor din domeniul sănătății și sunt cele mai bune tensiometre pentru experți Acestea permit măsurarea tensiunii arteriale a pacientului prin metoda de ascultare. Acestea sunt utilizate cu un stetoscop și o manșetă gonflabilă conectată la un manometru cu ac. Există două tipuri:

 • Montate pe manșetă: aceste dispozitive au fost primele care au fost comercializate. Au manometrul atașat direct la manșetă, iar valorile presiunii sunt citite pe cadranul acului. Mulți profesioniști folosesc acest tip de dispozitiv datorită preciziei sale ridicate. Cu toate acestea, din cauza greutății lor (cu manometrul de presiune plasat pe manșetă), sfigmomanometrele montate pe manșetă pot fi mai dificil de utilizat la copii sau la persoanele în vârstă. Prin urmare, pediatrii și geriatrii vor prefera să aleagă sfigmomanometre portabile care au o manșetă mai ușoară, deoarece manometrul de presiune nu este atașat direct de aceasta.
 • De mână: acestea sunt cel mai popular tip de sfigmomanometru. Acestea au manometrul la același nivel cu becul și nu pe manșetă. Becul este partea dispozitivului folosită pentru a umfla manșeta pentru a măsura tensiunea arterială. Spre deosebire de sfigmomanometrele montate pe manșetă, cele portabile permit schimbarea foarte rapidă a manșetei pentru a se adapta la morfologia pacientului, prin simpla îndepărtare a tubului care leagă manometrul de manșetă. Acesta este un avantaj incontestabil pentru medicii generaliști care primesc pacienți de toate vârstele și greutățile. Singurul dezavantaj este că utilizatorul va trebui să suporte greutatea manometrului pe bulb la fiecare utilizare.

Tensiometru manual sau electric?

Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje:

Tensiometru electric

În general, dispozitivele electronice facilitează mult citirea tensiunii arteriale. Aceste tensiometre sunt complet automate. Tot ce trebuie să faceți este să vă puneți manșeta și să apăsați butonul. Dispozitivul umflă automat manșeta și afișează măsurătorile tensiunii arteriale sistolice și diastolice pe afișajul digital. Pe ecran puteți citi ambele cifre urmate de puls. Unele modele oferă și alte funcții, cum ar fi detectarea aritmiei. Memoria dispozitivului permite, de asemenea, afișarea măsurătorilor anterioare, ceea ce îl face potrivit pentru automăsurarea la domiciliu pentru pacienții a căror îngrijire ulterioară necesită măsurători regulate ale tensiunii arteriale.

 • Modele de încheietură: sunt mai ușoare și mai ușor de transportat decât modelele de braț, ceea ce reprezintă un avantaj în cazul automăsurării, în special pentru persoanele care călătoresc des. Cu toate acestea, măsurarea lor este adesea mai puțin precisă decât cea obținută cu alte tipuri de tensiometre.
 • Modele de braț: oferă o măsurare fiabilă a tensiunii arteriale și sunt perfect adaptate pentru automăsurarea la domiciliu sau pentru medicii din centrele de sănătate.

Tensiometru manual

Modele manuale sunt utilizate în principal de către profesioniștii din domeniul medical. Acestea sunt în general mai precise, dar necesită o stăpânire perfectă a procedurii de măsurare, care este în întregime manuală.

Montate pe manșetă: principalul lor avantaj este că oferă o măsurare foarte precisă. De asemenea, sunt mai puțin constrângătoare pentru medicul care efectuează măsurarea, deoarece acesta nu va trebui să suporte greutatea manometrului pe bulb. Dezavantajul este că greutatea manometrului trebuie să fie suportată de brațul pacientului. Tensiometrele montate pe manșetă sunt, prin urmare, dificil de utilizat la bebeluși sau la persoanele în vârstă.

De mână: aceste tensiometre au manșete mai ușoare și, prin urmare, sunt mai confortabile pentru pacient. De asemenea, sunt mai ușor de pus pe pacient, iar manșeta poate fi schimbată foarte rapid (spre deosebire de sfigmomanometrele cu manșetă ). În cazul în care se uzează, va fi mai ușor să înlocuiți manșeta.

La ce altceva să fiu atent când cumpăr cel mai bun tensiometru

Este important să țineți cont de o serie de criterii atunci când achiziționați unul din cele mai bune tensiometre, cum ar fi tipul de dispozitiv (a se vedea punctele de mai sus) sau dimensiunea manșetei (circumferință? flexibilă? preperforată? etc.).

Dacă doriți să achiziționați un model electronic, este important să verificați dacă acesta dispune de următoarele opțiuni:

 • Detectarea aritmiei
 • Detectarea mișcărilor
 • Indicarea hipertensiunii arteriale
 • Salvarea măsurătorilor anterioare
 • Raport fiabilitate/preț cu rezultate bune.

Cele mai recente caracteristici disponibile pentru tensiometre electrice

Tensiometrele electronice conectate devin din ce în ce mai populare și sunt foarte potrivite pentru automăsurare. Acestea sunt ușor de utilizat și compacte și vă oferă posibilitatea de a transfera rezultatele prin Wifi sau Bluetooth către un smartphone, o tabletă sau un PC. Astfel, acestea asigură o monitorizare mai amănunțită a pacientului (regularitatea măsurătorilor, compararea și monitorizarea evoluției tensiunii arteriale etc.) și permit partajarea măsurătorilor cu un medic.

Tensiometrele conectate îi ajută pe pacienți să își ia măsurătorile în mod regulat la domiciliu și favorizează sârguința în auto-măsurare.

Tensiometrul digital si principalele caracteristicii

Un scurt rezumat pentru a intelege mai bine modul de functionare a tensiometrelor: Descrie pe scurt a unui tensometru digital, care are un senzor de presiune încorporat, un circuit analog de condiționare a semnalului, un microcontroler și un grup de afișaje.

Acest design citește presiunea manșetei și extrage impulsurile pentru analiza și determinarea sistolice, diastolice și bătăi pe minut. Senzorul de 50 Kpa utilizat (Motorola TM MPX2050DP) produce un interval de presiune de 0 375 mm. Hg

Diagrama unui tensiometru

diagrama de functionare a tensiometrelor digitale

Totul despre tensiometrul mecanic


Acest instrument a fost creat de Karl Von Vierordt în 1855 pentru a determina viteza pulsului sanguin. Monitorul tensiunii arteriale este un dispozitiv medical care constă dintr-o manșetă gonflabilă și este utilizat pentru măsurarea tensiunii arteriale.

Diagrama elementelor ce compun un tensiometru traditional

tensiometru mecanic diagrama cu modul de functionare

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo