Cel mai bun umidificator de aer 2024

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Cel mai bun umidificator de aer trebuie să vă ajute să mențineți umiditatea din aerul din casa dumneavoastră la un nivel optim.

Cel mai bun umidificator
Cel mai bun umidificator de aer [y] 9

Cel mai bun umidificator de aer 2024

Pentru a avea parte de un sistem imunitar care să facă față virușilor și bacteriilor este necesar ca în casa dumneavoastră nivelul umidității aerului să fie cuprins între 45 și 60%. Dacă nivelul de umiditate este mai ridicat poate provoca , praf, mucegai, alergii, etc. iar nivelul de umiditate mai scăzut poate afecta sănătatea.

Simptomele pe care le veți întâlnii că când umiditatea este prea scăzută sunt: căi respiratorii iritate, usturime în gât, piele foarte uscată pleoape iritate, dar și respirație îngreunată. Pentru a combate apariția acestor simptome aveți nevoie de un umidificator de aer, dar înainte de toate haideți să aflați ce este un umidificator de aer.

Poate vă interesează și:

Ce este un umidificator de aer?

Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes.

Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

Umidificatorul de aer este un dispozitiv prin care puteți controla nivelul umidității din aer. Funcționarea acestuia se bazează prin circulația aerului printr-un ventilator și vas cu apă care mai apoi este eliberat în aer.

Avantajele oferite de cel mai bun umidificator

Principalele avantaje pe care le veți obține prin folosirea unui umidificator de aer se vor rezuma la plusuri legate de sănătatea dumneavoastră și veți avea parte de un confort sporit. În rândurile următoare prezentăm câteva dintre principalele avantaje.

 • Sistem imunitar întărit – deși ne repetăm deoarece am menționat acest lucru și la începutul articolului noi doar vrem să ne asigurăm că nu uitați de acest avantaj care e și cel mai important.
 • Confort sporit – umiditatea scăzută din aer conduce corpul către un disconfort ridicat care poate fi observat atât ziua cât și noaptea prin prezența unei respirații greoaie. Cu un umidificator veți scăpa de acest efect negativ.
 • Aer mai curat – cele mai noi modele oferă și funcția de purificare a aerului. Acest lucru vă va ajuta să respirați un aer mult mai curat.

Top 5 cele mai bune umidificatoare 2024

Pentru a vă ajuta să economisiți timpul pe care l-ați pierde căutând online vă prezentăm 5 modele care pot fi perfecte și pentru locuința dumneavoastră.

Top 5 cele mai bune umidificatoare
Cel mai bun umidificator de aer [y] 10
1

Umidificator cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC

Cel mai bun umidificator cu ultrasunete
Umidificator cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC
Cel mai bun umidificator de aer [y] 11

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Realizat din materiale de calitate;
 • Ușor de folosit;
 • Este dotat cu higrostat;

Dezavantaje

 • Zgomotos pe treptele de putere superioară;
Părerea Noastră
Umidificatorul de aer cu ultrasunete AlecoAir U30 este ideal pentru cei care vor un astfel de dispozitiv pentru spații de până în 30 de metri pătrați. Practic umiditatea este dispersată în aer prin intermediul ultrasunetelor, lucru care face din acest model unul foarte silențios.

Are un rezervor de 5,2 litri și o capacitate de umidificare de 9,6 litri pe zi, având posibilitatea să ajungă la 400 ml pe oră dacă este pornit pe cea mai mare treaptă de putere. Funcția de ionizare contribuie la purificarea aerului prin eliminarea de particule negative. Acesta vine și cu un timer și astfel noi credem că acesta este cea mai bună alegere pe care o poate face cineva.
2

Umidificator și purificator aer Clean Air Optima CA607B

Cel mai bun umidificator și purificator
Umidificator și purificator aer Clean Air Optima CA607B
Cel mai bun umidificator de aer [y] 12

Avantaje

 • Ușor de folosit;
 • Purifică și umidifică aerul;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Ionizează;

Dezavantaje

 • Pe cel de culoare neagră se formează niște pete albe pe el și în jurul lui care trebuie șterse;
Părerea Noastră
Dispozitivul Clean Air Optima CA607B este un aparat capabil să ridice umiditatea din încăperi sau locuințe ce au până în 45 de metri pătrați. Acesta oferă posibilitatea selectării nivelului de umiditate dorit între 40% și 80%, iar când acesta ajunge la nivelul setat se va opri automat.

Acesta are un buton de încălzire prin care puteți activa funcția de umidificare caldă. Când rezervorul de apă care e de 5,5 litri se golește acesta se oprește automat, în plus acesta vine cu o telecomandă care permite modificare setărilor de la distanță.
3

Umidificator Philips HU2718/10

Cel mai bun umidificator Philips
Umidificator de aer Philips
Cel mai bun umidificator de aer [y] 13

Avantaje

 • Silențios;
 • Își face treaba foarte bine;
 • Funcții programabile;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Nu are un sistem de protecție/închidere a apei;
Părerea Noastră
Umidificatorul de aer Philips HU2718/10 este un dispozitiv care creează în mod igienic umezeală în aer. Datorită tehnologiei NanoCloud acesta răspândește cu până la 99% mai puține bacterii. Aceasta tehnologie folosește un sistem natural și un proces de evaporare igienică.

Datorită designului 360° acesta distribuie aerul umezit uniform și astfel previne apariția petelor de umezeală de pe podea sau a petelor albe de pe mobilă. Acesta dispune de un senzor care monitorizează constant umiditatea din aer și astfel acesta va porni ori de câte ori va fi nevoie. Modul Sleep este o funcționalitate care îl face să funcționeze la un nivel minim de zgomot noaptea.
4

Umidificator cu evaporare Mira

Cel mai bun umidificator cu evaporare
Umidificator cu evaporare Mira
Cel mai bun umidificator de aer [y] 14

Avantaje

 • Funcționează bine;
 • Raport preț-calitate bun;
 • Afișaj digital;

Dezavantaje

 • S-ar putea ca senzorul de umiditate să nu afișeze valorile corecte;
Părerea noastră
Mira este un umidificator cu higrostat mecanic care vă va permite reglarea umidității din aer după bunul plac. Are un ecran electronic care va afișa umiditatea în timp real și mai are și 3 trepte de funcționare.

Are și funcția Auto Mode care setează automat debitul de vapori în funcție de umiditatea din aer. Este un model care are și funcția pentru noapte în care creează minimul de deranj posibil pentru a nu deranja.
5

Umidificator Xiaomi Smart 2 Lite BHR6605EU

Cel mai bun umidificator Xiaomi
Umidificator Xiaomi Smart 2 Lite BHR6605EU
Cel mai bun umidificator de aer [y] 15

Avantaje

 • Silențios;
 • Nu face baltă în jurul lui;
 • Ușor de curățat deoarece poate fi demontat;
 • Ușor de alimentat cu apă;

Dezavantaje

 • Becul de pe butonul de pornire e deranjant noaptea;
Părerea noastră
Umidificatorul Xiaomi Smart 2 Lite este o alegere fantastică pentru persoanele care vor să cumpere un umidificator ieftin și bun. Acesta este dotat cu tehnologia cu ioni de argint care este eficient în eliminarea bacteriilor și oferă un mediu mai curat pentru viață.

Nivelul de zgomot produs este unul foarte scăzut fără a deranja pe timpul nopții. Are capacitate de 4 litri și poate îmbunătății umiditatea cu 0,3 litri pe oră ceea ce este o metrică chiar bună pentru un dispozitiv așa de mic.

Cum să alegi cel mai bun umidificator de aer -ghid de cumpărături

Sincer este destul de ușor să găsești diverse umidificatoare pe piața, însă probabil gama largă de modele și diferitele tipuri de umidificatoare care există vă pot face să fiți indecis. Pentru ca dumneavoastră să alegeți cel mai bun umidificator de aer este nevoie să știți caracteristicile de baza ale unui astfel de dispozitiv și ce aspecte nu trebuie trecute cu vederea când vă decideți să cumpărați un umidificator. În rândurile următoare avem un ghid de cumpărături online care ar trebui să vă ajute să faceți alegerea corectă.

Cum alegi cel mai bun umidificator?
Cel mai bun umidificator de aer [y] 16

Tipul de umidificator

Trebuie să știți că există mai multe tipuri de umidificatoare, mai exact sunt 4 la număr. În rândurile următoare vom vorbi despre ele.

 • Umidificator cu aer rece – acesta are 2 tipuri de funcționare și anume: prin pulverizarea unui jet de apă fin și prin crearea unui curent cu ajutorul unui ventilator ce trece peste recipientul de apă. Ambele tipuri sunt bune și avantajul acestui tip de umidificator este că poate fi folosit în toate anotimpurile deoarece nu influențează temperatura. În același timp acest tip de umidificator are și un mare dezavantaj. Deoarece apa nu fierbe, bacteriile nu sunt eliminate și există riscul ca acestea să fie răspândite cu ușurință. Dacă alegeți un astfel de model asigurați-vă că curățați frecvent umidificatorul cu mare atenție.
 • Umidificatorul cu aer cald – acesta funcționează prin pulverizarea unui jet de abur cald în încăpere. Principalul avantaj pe care îl oferă acest tip de umidificator este că aburul este 100% fără bacterii. Acest lucru se întâmplă pentru că aparatul înainte de a elibera aburul va fierbe apa. Acesta mai are un mare avantaj în special pentru copii mici și anume că va prevenii apariția răcelilor de sezon. Nu este un model ideal pentru sezonul cald deoarece aburul poate crește temperatura în cameră cu până la 2-3 grade Celsius. Trebuie amplasat într-un loc în care copii să aibă acces deoarece aburul emanat este foarte fierbinte și pot apărea accidente.
 • Umidificatorul cu ultrasunete -acestea sunt variante ceva mai costisitoare, dar care sunt și cunoscute pentru performanțele lor. Modul de funcționare este unul foarte simplu, ultrasunetele provoacă vibrații care dispersează particule fine de apă. Acestea pot funcționa fie cu particule cu apă caldă fie cu particule cu apă rece. Un mare avantaj al acestor umidificatoare este faptul că fața de cele tradiționale acestea nu produc niciun sunet. În afara de prețul cam mare de achiziție aceste modele nu prezintă dezavantaje.
 • Umidificatorul cu ionizare – acesta este un tip de umidificator îmbunătățit cu filtru de ionizare. Se spune că acestea ar contribui la eliminarea particulelor de praf. Aparatele electronice în timpul funcționării emană o cantitate mare de ioni pozitivi ceea ce poate produce efecte negative asupra sănătății. Aceste modele datorită filtrului de ionizare contribuie la refacerea echilibrului de ioni.

Capacitatea rezervorului

Capacitatea rezervorului cu cât va fi mai mare cu atât va trebui să-l umpleți mai rar. Pentru ca dumneavoastră să nu trebuiască să verificați constant nivelul de apă din rezervor vă recomandăm să alegeți un model ce deține un rezervor mai mare. Dacă alegeți unul cu rezervor mare trebuie să țineți cont că va ocupa mai mult spațiu și că va fi mai greu.

Capacitatea rezervorului poate varia de la 1 litru până la câțiva litri. Orientați-vă către un model ce poate funcționa minim 12 ore fără a fi necesară refacerea plinului. Acest lucru vă va ferii un plus de confort deoarece faptul că trebuie să verificați constant poate fi deranjant.

Dimensiunea camerei

Acesta este un criteriu care va influența alegerea dumneavoastră. Capacitatea de umidificare a dispozitivului este cea care indică raza de acoperire a umidificatorului. Această caracteristică este prezentă în descrierea produsului. Se poate întâmpla ca producătorii să se poate înșela în privința razei de acoperire și din acest motiv noi vă recomandăm să alegeți un model cu o rază mai mare de acoperire decât aveți de fapt nevoie.

Treptele de putere

Cel mai bun umidificator de aer va trebui să vă permită să reglați puterea cu care funcționează umidificatorul. Acesta este un criteriu care vă va permite să setați ca umidificatorul să funcționeze la o treaptă inferioară sau superioară. Când umidificatorul funcționează la o treaptă inferioară va consuma mai puțin curent electric.

Funcțiile pe care le are cel mai bun umidificator de aer

Pentru a avea parte de unul dintre cele mai bune umidificatoare de aer este necesar ca acesta să dețină și niște funcții care să vă ajute. În rândurile următoare veți afla ce funcții să urmăriți la umidificator de aer.

 • Indicator de nivel al apei – acesta este o funcție foarte utilă în special pentru umidificatoarele care nu au un rezervor transparent. Cele care dețin această funcție notifică printr-un semnal sonor sau luminos când apa din rezervor se termină.
 • Oprire automată – aceasta este o funcție care oprește funcționarea umidificatorului în cazul în care nu se mai află apă în rezervor.
 • Senzor pentru umiditate – Acest senzor este numit higrometru. Acesta este responsabil cu măsurarea umidității din atmosferă. Este vital ca un umidificator să dețină un astfel de senzor deoarece doar așa va putea să creeze umiditatea la un nivel optim.
 • Reglarea direcției de pulverizare – posibilitatea reglării direcției de pulverizare se rezumă la ajustarea tijei de eliminarea a aburului.

Care e cel mai bun umidificator de aer? -concluzie

Acum că ați parcurs ghidul de cumpărături bănuiesc că știți exact ce model este ideal pentru dumneavoastră sau ce caracteristici trebuie să dețină modelul ideal. Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că ați găsit informații utile în el. Dacă vreți să știți părerea noastră atunci trebuie să știți că în opinia noastră cel mai bun umidificator de aer este Umidificatorul de aer cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC.

Întrebări frecvente

Ce face un umidificator de aer?

Umidificatorul de aer emite vapori de apă pentru a menține aerul din casă mai umed. Prin acest lucru umidificatorul creează o mulțime de beneficii pe care le veți resimții asupra sănătății dvs.

Care este diferența dintre un purificator și umidificator de aer?

Deși magazinele prezintă aceste produse în aceiași categorie există o diferență între ele. După cum reiese în numele produselor purificatorul purifică aerul, iar umidificatorul umezește aerul. În același timp trebuie să știți că pe piață există modele care le fac pe amândouă.

Dintre umidificator și purificator care e mai bun pentru alergii?

Răspunsul la această întrebare depinde de anumite contexte. Dacă nivelul de umiditate din casă nu este prea mare sau prea mic atunci aveți nevoie de un purificator de aer, dar dacă nivelul de umiditate este scăzut atunci aveți nevoie de un umidificator de aer.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo