TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.
Demachierea la sfârșitul fiecărei zile este o parte esențială a rutinei de îngrijire a pielii, dar o faceți cum trebuie? De la curățarea cu ulei la perii faciale rotative, chiar și sarcina simplă de demachiere a trecut prin nenumărate tendințe și poate fi frustrant să încercați să țineți pasul cu cele mai recente sfaturi. Cu toate acestea, există câteva reguli atemporale care ar trebui urmate pentru a vă asigura că machiajul este îndepărtată corect, temeinic și fără a provoca un stres nejustificat pielii dumneavoastră.
O practică ideală de demachiere, la fel ca și restul rutinei de îngrijire a pielii, vă menține pielea suplă și îi permite să se regenereze peste noapte, menținând-o radiantă și proaspătă. Ar putea părea cea mai puțin importantă parte a rutinei zilnice, mai ales la sfârșitul unei zile lungi și aglomerate, dar, de fapt, dacă o faceți în mod necorespunzător, poate submina restul eforturilor de îngrijire a pielii. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de demachiere și ce ar trebui să faceți în schimb.
Citiți și articolul în care oferim sfaturi pentru o demachiere corecta
1. Utilizarea produselor greșite
Pielea feței și a gâtului este cea mai delicată de pe corp și din păcate, este și zona cea mai expusă la daunele provocate de mediu și la radicalii liberi. Acesta este motivul pentru care tindem să punem atât de mult accent pe îngrijirea pielii feței în primul rând față de restul corpului. Când vine vorba de machiaj, este important să îl îndepărtați fără a recurge la produse dure sau abrazive, prea agresive pentru pielea delicată a feței.
Cel mai simplu mod de a vă schimba abordarea față de produsele de demachiere este să nu mai urmăriți acea senzație de „curat ca lacrima”. Deși asimilăm această senzație cu curățenia, înseamnă de fapt că este posibil să fi afectat bariera lipidică naturală a pielii, care are rolul de a proteja și de a menține hidratarea blocată. În schimb, optați pentru produse mai blânde, cum ar fi apa micelară sau cremele de curățare care sunt concepute pentru a curăța pielea cu delicatețe.
2. Nu curățați tenul suficient de bine
Pentru că toate femeile au tendința de a se demachia la sfârșitul zilei, când sun obosite și vor să termie cu asta rapid, există șansa ca procesul să fie grăbit. Vă sugerăm să rezistați oboselii cât mai mult posibil și să acordați o atenție sporită acestei părți a rutinei de îngrijire a pielii. Motivul principal este că dacă nu vă demachiați temeinic la început, subminați restul eforturilor de îngrijire a pielii.
Produsele nu intră bine în piele dacă aceasta este murdară și plină de impurități – și asta include și machiajul. Șervețelele demachiante sunt unul dintre cei mai mari infractori în acest caz, deoarece tind să lase o mulțime de produse pe piele. În schimb, optați pentru o cremă de curățare sau o apă micelară pentru a îndepărta machiajul, urmată de clătirea cu apă curată.
3. Sunteți prea dură cu pielea
Acest lucru ar putea părea să contrazică punctul de mai sus, dar este important pentru pielea dumneavoastră să atingeți echilibrul corect între curățarea temeinică, dar delicată. După cum am menționat, pielea feței și a gâtului este delicată. A o freca cu detergenți abrazivi, șervețele demachiante și fațete sunt dăunătoare, dar și inutile.
Dacă machiajul se încăpățânează să se îndepărteze, investiți câteva minute în plus pentru a-l îndepărta delicat, în loc să frecați mai tare. De asemenea, când vine timpul să vă uscați fața, asigurați-vă că folosiți o cârpă moale și folosiți mișcări de tamponare. Mai presus de toate, evitați să folosiți exfolianți fizici, adică exfoliantele faciale cu microperle sau alți abrazivi, deoarece s-a demonstrat că acestea rup pielea.
4. Tratarea necorespunzătoare a zonei ochilor
Toate cele de mai sus se dublează atunci când vine vorba de zona sensibilă a ochilor. Începeți prin a folosi produsul potrivit, de preferință un produs de curățare special pentru a fi folosit în apropierea ochilor. Îndepărtați machiajul ușor, dar temeinic, folosind tampoane de bumbac sau echivalentul acestora, fără a trage sau freca prea mult pielea. Faceți o verificare în oglindă pentru a vă asigura că machiajul a fost îndepărtat complet, deoarece dormitul cu machiaj pe față poate provoca iritații și risc de infecție.
5. Uitați de gât
Multe persoane se machiază dimineața pe gât și pe maxilar și apoi trec cu vederea când vine momentul să se demachieze. Deoarece pielea de acolo este delicată, curățarea ei temeinică și delicată este esențială, mai ales pentru că este una dintre zonele cele mai predispuse la apariția semnelor de îmbătrânire prematură. Așadar, asigurați-vă că incluzi gâtul în rutina ta de demachiere de noapte și nu te zgârci la alte zone care sunt ușor de neglijat, cum ar fi pieptul, linia părului și urechile.