Recenzie iPhone 13 – tot ce trebuie să știți despre noul telefon de la Apple

Recenzie Iphone 13 – analiza făcută acestui telefon ne face să credem că acesta este cel mai bun iPhone. Acest lucru este datorat ecranului care este mai luminos, duratei de viață mai lungă a bateriei și camerelor foto care sunt superioare.

recenzie iphone 13

Părea noastră

Afișajul mai luminos, autonomia mai mare a bateriei și camerele foto excelente ale telefonului iPhone 13 îl fac cel mai bun iPhone în raport preț – calitate Dar ne-am fi dorit să aibă o încărcare mai rapidă și ecranul adaptiv de 120 Hz.

Avantaje
 • Afișaj mai luminos;
 • Camere foto excelente;
 • Modul video cinematic convingător;
 • Performanță de top în clasa sa;
 • Autonomie bună a bateriei;
Dezavantaje
 • Lipsește un afișaj de 120 Hz;
 • Încărcare mai lentă în comparație cu rivalii lui;
Verifică aici
Descoperă prețurile de la eMag

Cel mai mare magazin din România

Verifică aici
Descoperă prețurile de la Flanco

Unul dintre cele mai mari magazine de electronice

Verifică aici
Descoperă prețurile de la Quickmobile

Magazin cu o vechime mare pe piața României

iPhone 13 nu pare foarte nou atunci când îl privești prima dată. Dar când începi să folosești acest smartphone, îți dai seama că oferă mult mai mult decât o crestătură mai mică.

Ecranul noului iPhone este mai luminos decât cel al predecesorului său. Autonomia bateriei este mai mare, lucru care nea încântat. Iar Apple a îmbunătățit o cameră foto deja excelentă cu noi senzori și funcții de fotografiere computațională care te fac să te simți ca un profesionist (chiar și pe un telefon non-pro).

Da, A15 Bionic care alimentează iPhone 13 este din nou cel mai rapid procesor din lume în momentul de față. Dar este vorba mai mult despre ceea ce acest procesor permite să faci. Printre acestea se numără modul Cinematic, care adaugă profunzime videoclipurilor plus schimbă automat focalizarea și stilurile fotografice pentru a schimba aspectul fotografiilor.

Recenzie iPhone 13 – opinia noastră

 • Recenzie iPhone 13 Pro Max: Cel mai bun iPhone nou în general
 • Recenzie iPhone 13 Pro: Camere foto stelare într-un design compact
 • Recenzie iPhone 13 mini: Telefon mic cu performanțe mari

iPhone 13 obișnuit are câteva defecte. Încărcarea este încă relativ lentă în comparație cu unele telefoane Android. Și nu ne place faătul că doar modelele iPhone 13 Pro primesc un ecran de 120 Hz și zoom teleobiectiv. Dar pe baza analizei noastre amănunțite a iPhone 13 acest nou iPhone este cel mai bun telefon la prețul său.

Vă doriți caracteristicile acestui smartphone dar nu vă place că este cam mare? Atunci alegeți iPhone 13 mini și veți primi exact ce vă doriți. Dacă ceea ce vă doriți este un ecran de 120 Hz și zoom cu teleobiectic atunci alegerea ideală pentru dumneavoastră este iPhone 13 Pro. Dacă vă doriți cel mai mare ecran atunci iPhone 13 Pro Max este modelul perfect pentru dumneavoastră.

iPhone 13 Preț

Acestea nu sunt deloc telefoane ieftine, dar puteți economisi cu ofertele de schimb de pe magazinele online, precum și de la operatorii de telefonie mobilă, și există o mulțime de reduceri disponibile.

Iphone 13 mini

iPhone 13

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

Recenzii iPhone 13: Tabel de comparație

iPone 13 miniiPhone 13 iPhone 13 ProiPhone 13 Pro Max
Preț de star3950 lei4450 lei5700 lei6200 lei
Spațiu de stocare128, 256, 512GB128, 256, 512 GB128, 256, 512, 1TB128, 256, 512, 1TB
Mărime ecranului5.4 inch6.1 inch6.1 inch6.7 inch
Rezolutie/ppi2340 x 1080/4762532 x 1170/4602532 x 1170/4602778 x 1284/458
Reîmprospătare adaptivăNuNu 120Hz120Hz
ProcesorA15 BionicA15 BionicA15 BionicA15 Bionic
Camera din spateDual 12MP (Wide, ultrawide)Dual 12MP (Wide, ultrawide)Pro 12MP (Telephoto, Wide, Ultra Wide)Pro 12MP (Telephoto, Wide, Ultra Wide)
ZoomNone / 5x digitalNone / 5x digital3x optical / 15x digital3x optical / 15x digital
Camera din față12MP TrueDepth12MP TrueDepth12MP TrueDepth12MP TrueDepth
Culori disponibile5543
Mărime64.2 x 131.5 x 7.65 mm71.5 x 146.7 x 7.65 mm71.5 x 146.7 x 7.65 mm78.1 x 160.8 x 7.65 mm
Greutate141 grame171 grame204 grame240 grame
Rezpstență la apăIP68IP68IP68IP68
Durata de viață a bateriei (rulare video)8:4110:3311:4212:16

Recenzie iPhone 13 – design și culori

 • O crestătură mai mică face ca ecranul să fie un pic mai captivant
 • Amplasare ușor diferită a butoanelor
 • Culorile roz și albastru sunt cele care ies în evidență
iPhobe 13 păreri

Există într-adevăr două schimbări de design de remarcat pentru iPhone 13. În primul rând, camerele din spate sunt acum dispuse pe diagonală în loc de vertical.

În al doilea rând – și mai important – notch-ul este acum cu 20% mai mic, oferind în același timp același sistem de cameră foto TrueDepth și Face ID la care te aștepți de când iPhone X a introdus această caracteristică acum patru ani.

Sincer, crestătura mai mică nu face o mare diferență în utilizarea zilnică a iPhone 13. Atunci când am vizionat videoclipuri în modul peisaj, unul lângă altul, la ecran complet, nu am găsit niciuna dintre cele două crestături atât de deranjantă.

Am apreciat mai mult crestătura mini atunci când am folosit aplicații cu fundal alb în orientare portret, cum ar fi Gmail. Cu toate acestea, crestătura de pe iPhone 13 mini se apleacă un pic mai mult în jos, în ciuda faptului că este mai îngustă.

Amplasarea butoanelor este ușor diferită pe iPhone 13 față de iPhone 12. Butonul de pornire este mai jos, în partea dreaptă, iar același lucru este valabil și pentru butoanele de comutare a soneriei și de volum din partea stângă.

În rest, iPhone 13 oferă același ecran rezistent CeramicShield în partea din față, spate din sticlă durabilă și margini plate. Și veți obține aceeași rezistență la apă IP68 ca și până acum. Din păcate, iPhone 13 nu oferă Touch ID, un upgrade pe care mulți dintre noi l-ar fi apreciat, deoarece Face ID nu funcționează bine cu măști. Nu aveam nevoie de un senzor în ecran, așa cum multe telefoane Android suportă acum; un senzor Touch ID încorporat în butonul de pornire, ca pe iPad mini 6, ar fi fost bine.

Deocamdată, se pare că iPhone 13 are o problemă de deblocare cu Apple Watch în unele cazuri. Apple a recunoscut problema și spune că o remediere va veni în curând.

iPhone 13 este disponibil în cinci culori, inclusiv roz, albastru, miezul nopții, Starlight și roșu (produs). Am testat modelul albastru, care este o nuanță amuzantă fără a fi prea tare. Și continui să apreciez rama din aluminiu de culoare asortată pe care Apple o include cu iPhone-urile sale entry-level.

Recenzie iPhone 13: display

 • Afișaj mai luminos și mai ușor de citit în lumina directă a soarelui
 • Culori și contrast excelente

Din păcate, iPhone 13 nu se poate lăuda cu rata de reîmprospătare adaptivă de 120 Hz care e disponibilă doar pe varianta, dar este totuși un panou OLED extraordinar. Acest ecran Super Retina XDR este acum cu 28% mai luminos decât cel de la iPhone 12.

În cadrul testelor noastre, nu aș spune că diferența de luminozitate este dramatică, dar poate fi de ajutor atunci când încercați să vizualizați ecranul iPhone 13 în lumina directă a soarelui.

Calitatea generală a afișajului continuă să fie excelentă. Când am vizionat trailerul pentru The Matrix Resurrections, am fost hipnotizat de codul de neon care îl înconjura pe Neo în timp ce acesta mergea pe stradă, iar într-o altă scenă am putut distinge firele de păr individuale de pe barba lui Neo în timp ce privea în sus, spre soare.

Recenzie iPhone 13: Camera foto

 • Imaginile luminoase și colorate bat Samsung
 • Camera ultra-wide oferă mai multe scene și un mod de noapte îmbunătățit
 • Stilurile fotografice vă oferă control creativ

Camerele foto de pe iPhone 13 sunt mult mai mult decât o nouă dispunere diagonală a lentilelor. Camera wide adună acum cu 47% mai multă lumină decât iPhone 12, datorită unei camere mai mari, cu pixeli de 1,7μm.

Un alt avantaj este că această cameră ultra-wide poate capta acum de patru ori mai multe scene, iar senzorul său mai nou oferă o performanță mai bună în condiții de iluminare slabă și mai puțin zgomot.

Dacă nu sunteți un fan al temperaturii obișnuite a culorilor de pe iPhone – sau pur și simplu ați dorit mai mult control asupra fotografiilor dumneavoastră – veți aprecia funcția Stiluri fotografice. În aplicația Aparat foto, puteți comuta între mai multe stiluri, inclusiv standard, vibrant, contrast bogat, cald și rece.

Am încercat funcția cu o serie de portrete și am apreciat diferența dintre stiluri. De exemplu, modul de contrast bogat a făcut ca fotografia să pară mai puțin încețoșată, în timp ce setarea vibrantă a făcut ca plantele coleus să iasă mai mult în evidență împreună cu copacul din fundal. Nu este atât de ușor să schimbi acest efect din mers, deoarece trebuie să atingi o setare și apoi să selectezi stilul dorit, dar îmi place că îți poți personaliza propriile stiluri.

În multe situații de fotografiere, iPhone 13 a fost la egalitate cu iPhone 12, dar am observat o îmbunătățire semnificativă în modul Noapte. Deși rezultatul este un pic mai neclar, iPhone 13 surprinde un roz mai strălucitor în florile de hortensie, iar frunzele din jur sunt mai luminoase.

Recenzie iPhone 13: Video

 • Modul Cinematic schimbă automat focalizarea pe subiecți, adăugând în același timp bokeh
 • Calitate video superioară Dolby Vision HDR

iPhone 13 este un smartphone rar care vă poate face să vă simțiți ca un regizor în timp ce filmați videoclipuri. Și asta datorită unei noi funcții numite Cinematic mode. Acest efect aduce profunzime de câmp în filmările tale și schimbă automat focalizarea pe diferite subiecte în funcție de ceea ce se întâmplă în cadru. Cum ar fi cineva care își întoarce capul pentru a vorbi cu o altă persoană. Nu trebuie să ridici un deget și funcționează (aproape) ca prin magie.

Efectul bokeh pe fundal este un lucru pe care l-au încercat și alți producători de smartphone-uri, inclusiv Samsung, dar Galaxy S21 Ultra nu este suficient de inteligent pentru a schimba focalizarea de la un subiect la altul în timp real.

Modul Cinematic nu este perfect, deoarece iPhone 13 a avut uneori nevoie de o secundă pentru a recunoaște subiecții care se mișcă mai repede. Un dezavantaj mai mare este că acest mod este limitat la 1080p, deoarece nu puteți înregistra în modul Cinematic în 4K. Dar, în general, este o funcție interesantă pe care cred că mulți vor dori să o încerce, în special pentru videoclipurile sociale de pe TikTok.

Calitatea generală a videoclipurilor de pe iPhone 13 este stelară, cu o reducere îmbunătățită a zgomotului, o gamă dinamică mai bună și o redare semantică îmbunătățită care poate identifica pielea, fețele, cerul și multe altele.

Recenzie iPhone 13: Performanță

 • A15 Bionic este din nou cel mai rapid procesor
 • Performanțele de învățare automată sunt considerabil mai bune

A15 Bionic nu oferă creșteri spectaculoase de performanță față de A14 Bionic care echipează iPhone 12, dar nu era nevoie să o facă doar pentru a rămâne cel mai rapid cip din orice telefon. Ca și în cazul A14 Bionic, A15 oferă un CPU cu 6 nuclee și un GPU cu 4 nuclee, dar există acum un Neural Engine cu 16 nuclee pentru învățare automată și AI, față de 8 nuclee pe chipset-ul anterior.

Apple spune că CPU-ul iPhone 13 este cu până la 50% mai rapid decât cel al concurenței, în timp ce GPU-ul poate gestiona randarea grafică cu 20% mai rapid. Înainte de a intra în testele comparative, cred că este important să vorbim despre cât de rapid se simte acest telefon în utilizarea de zi cu zi.

Într-un joc precum Genshin Impact – un titlu de aventură și luptă în lume deschisă – animațiile și efectele de particule erau de calitate de consolă în timp ce urcam pe munți, exploram peisaje vaste și încercam să mă lupt cu inamicii. Am fost la fel de impresionat de aplicația Seek, care a identificat instantaneu plantele atunci când am îndreptat camera în jurul curții mele.

Pe Geekbench 5, care măsoară performanța generală, iPhone 13 a obținut 4.129, respectiv 1.684 de puncte. Este considerabil mai bine decât cele 3.859/1.593 obținute de iPhone 12 și distruge scorurile de 3.302/1.048 obținute de Galaxy S21.

Performanțele grafice ale iPhone 13 impresionează, de asemenea. La testul de referință 3DMark Wild Life, noul iPhone a atins 55,9 cadre pe secundă. Această valoare este puțin mai mare decât cea a iPhone 12 (51 fps), dar mul mai mare decât Galaxy S21 Ultra a reușit să obțină doar 33 fps.

Nu am observat o îmbunătățire prea mare la testul nostru de editare video folosind Adobe Premiere Rush. iPhone 13 a avut nevoie de 25,9 secunde pentru a transcoda un videoclip 4K la 1080p, față de 26,5 secunde pentru iPhone 12. Galaxy S21 a avut nevoie de 1 minut și 2 secunde.

Recenzie iPhone 13: Viața bateriei și încărcare

 • 10 ore și 33 de minute de autonomie a bateriei, ceea ce înseamnă cu 2 ore mai mult decât iPhone 12

Apple spune că iPhone 13 rezistă cu până la 1,5 ore mai mult decât iPhone 12, datorită unei baterii mai mari, a unui ecran mai eficient și a procesorului A15 Bionic. Dar testele noastre au arătat rezultate și mai bune.

La testul de baterie, care presupune navigarea continuă pe internet la o luminozitate a ecranului de 150 de nits pe celular (rețeaua AT&T în acest caz), iPhone 13 a rezistat 10 ore și 33 de minute. Aceasta este cu peste 2 ore mai mult decât timpul de 8:25 pe care l-a realizat iPhone 12. Cel mai bun rezultat pe care l-am văzut la Galaxy S21 a fost de 9:53.

Din păcate, iPhone 13 oferă aceleași viteze de încărcare ca și până acum. Noul iPhone a ajuns la o capacitate de 51% în 30 de minute cu încărcătorul de 20W de la Apple. Alte telefoane din lista noastră care se încarcă sunt mult mai rapide, cum ar fi OnePlus 9 Pro.

Încărcătorul MagSafe de 15W al iPhone este puțin mai lent, dar unii îl pot găsi mai convenabil, deoarece este magnetic și nu implică portul Lighting.

Recenzie iPhone 13: iOS 15

 • SharePlay vă permite să vizionați videoclipuri și să ascultați muzică cu prietenii
 • Focus reduce numărul de distracții

iOS 15 aduce câteva îmbunătățiri binevenite pentru iPhone-ul tău, multe dintre ele axate pe experiențele partajate. FaceTime are un sunet îmbunătățit și o interfață mai curată, iar o actualizare viitoare îți vor permite să asculți muzică sau să te uiți la filme sau emisiuni TV cu prietenii sau familia.

Personal, apreciez noua funcție Focus din iOS 15, care îți permite să filtrezi notificările în funcție de ceea ce faci. Și notificările în sine au fost rafinate, cu o nouă vizualizare rezumativă, astfel încât să nu te simți copleșit de alerte constante.

Alte elemente importante ale iOS 15 includ un Safari reproiectat (de fapt, nu-mi place bara de adrese din partea de jos, dar Apple îți permite să schimbi locația), o aplicație Meteo mai completă și o aplicație Hărți îmbunătățită, cu mai multe detalii și o vizualizare mai bună a drumurilor. Nu în ultimul rând, Live Text mușcă din Google Lens, recunoscând textul în timp real prin intermediul camerei foto atunci când doriți să căutați ceva sau să obțineți traduceri.

Problemele telefonului iPhone 13

Până în prezent, posesorii de iPhone 13 au întâmpinat câteva probleme. De exemplu, unii utilizatori de iPhone 13 au constatat că telefonul nu se deblochează cu un Apple Watch, deși se pare că o soluție este pe drum. În plus, unii posesori de iPhone 13 se plâng de faptul că ecranul tactil nu este suficient de receptiv în unele cazuri, ceea ce ar putea fi o problemă legată de iOS 15.

În cazul iPhone 13 Pro, există plângeri conform cărora camerele foto comută automat între obiective fără avertisment, iar Apple va lansa o actualizare care va permite utilizatorilor să dezactiveze acest lucru. Iar afișajele ProMotion de pe iPhone 13 Pro nu funcționează la 120Hz cu unele aplicații, problemă pe care Apple o va rezolva printr-o actualizare. Iar dezvoltatorii trebuie să își optimizeze și ei aplicațiile.

Recenzie iPhone 13: Concluzie

iPhone 13 îmbunătățește ceea ce era deja cel mai bun iPhone pentru majoritatea oamenilor, introducând o serie de îmbunătățiri binevenite. Îmi place în special autonomia mai mare a bateriei, deoarece rezistența bateriei la iPhone 12 era sub așteptări chiar și pentru un telefon 5G. Nu le-aș recomanda posesorilor de iPhone 12 să treacă la noul iPhone, dar iPhone 13 merită dacă dețineți un iPhone 11 sau un dispozitiv mai vechi.

Nu cred că multora le va păsa de crestătura mai mică. Ceea ce iese cu adevărat în evidență la iPhone 13 este camera foto. Performanța în condiții de iluminare slabă este și mai bună acum, iar funcțiile de fotografiere computațională, cum ar fi modul Cinematic și stilurile fotografice, flexionează mușchii lui A15 Bionic în moduri care depășesc cu mult standardele de referință.

Mă bucur, de asemenea, că Apple a dublat spațiul de stocare de pornire la 128 GB, deoarece această mișcare era așteptată de mult timp și pune noul iPhone la egalitate cu smartphone-urile Android. Mi-ar plăcea să văd că Apple va oferi data viitoare o încărcare mai rapidă – fie prin USB-C sau MagSafe – precum și un ecran de 120 Hz.

Concluzia din această recenzie iPhone 13 că este un telefon fantastic și ridică ștacheta pentru ceea ce crezi că poate face un telefon cu cameră foto.

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Spune-ne părerea ta

Lasă un comentariu

Topzece10.net
Logo