Sporturi care pot fi practicate de copii la scoală pentru o bună dezvoltare fizică și mentală

TopZece10.net este susținut de cititorii săi. Când cumpărați folosind link-urile de pe site putem primi un comision, acest lucru nu influențează prețul produselor. Puteți citi mai multe despre noi.

Sportul și activitățile fizice ar trebui să facă parte din viața oricărui copil. Nu numai că acesta se va dezvolta pe plan fizic într-un mod mai corect dar va avea șansa să își facă prieteni noi și chiar să-și dezvolte un hobby sănătos.

Top 3 sporturi ce pot fi practicate la școală

1. Baschetul

Baschetul este un sport care poate fi practicat de către copii aproape la orice școală din România. Acesta este un sport care este extrem de îndrăgit de foarte mult lume deoarece poate fi practicat atât la nivel de amator cât și la cel profesional. Printre beneficiile oferite de practicarea baschetului se află:

  • Îmbunătățirea densității osoase – acest lucru se întâmplă pentru că baschetul este un sport care necesită exerciții cu propria greutate a corpului. Aceste tipuri de exerciții (mai ales săriturile întăresc oasele)
  • Întărește imunitatea – baschetul reduce nivelul de stres pe care îl are corpul, iar reducerea nivelului de stres crește puterea imunității.
  • Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară – baschetul este un joc cu un ritm ridicat în care jucătorii aleargă dea lungul terenului toată partida. Acest lucru supune inima unui efort de a pompa mult mai mult sânge ceea ce înseamnă că îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

2. Voleiul

Indiferent că este jucat pe iarbă, plajă sau în sală voleiul este un sport foarte benefic care ar trebui practicat de copilul dumneavoastră. Partea frumoasă la acest sport este că poate fi jucat atât în echipe cât și unu contra unu. Printre beneficiile oferite de către acest sport se află:

  • Crește rata metabolică – practic acesta îmbunătățește nivelul de energie și performanțele generale ale corpului.
  • Îmbunătățește coordonarea mână ochi – când servești la volei mingea trebuie urmărită cu atenție și lovită în modul corect. Astfel tot practicând acest sport ajungi să îmbunătățești acest aspect.
  • Susține o funcție cardiacă sănătoasă – la fel ca la majoritatea sporturilor voleiul necesită depunerea unui efort ridicat, acest lucru înseamnă îmbunătățirea sistemului cardiac.

3. Fotbalul

Fotbalul este probabil cel mai popular sport în lume dar și în școli. Acesta este un sport pe care probabil 90% din băieții din școală iubesc să-l practice. Asta nu înseamnă că nu există și fete care joacă fotbal doar că procentul este unul mai mic. Dacă acum cauți motive pentru ați îndruma copilul să joace fotbal vă vom prezenta câteva beneficii oferite de acesta.

  • Încurajează lucrul în echipă – deși există șanse să crezi că acest lucru nu e un beneficiu tind să-ți spun că te înșeli. Din păcate lucrul în echipă dea lungul timpului o adus o mulțime de beneficii omenirii iar România stă prost la acest capitol.
  • Poate crește performanțele școlare – în urma unor studii realizate s-a dovedit că copii cărora nu le lipsește activitatea fizică se descurcă cu până la 40% mai bine la școală.
  • Crește sănătatea fizică – probabil că acesta este cel mai mare și cel mai accentuat beneficiu oferit de către practicarea acestui sport.

Produse la reducere la Decathlon

Abonarea ta nu poate fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Te-ai abonat cu succes.

Vrei să primești pe adresa de email coduri de reducere de la magazine online precum: Epantofi, Notino, Sinsay, Answear și multe altele? Ei bine atunci completează formularul de mai jos

Prin completarea formularului de abonare ești de acord să primești emailuri care conțin coduri de reducere și promoții. Dezabonarea este disponibilă oricând.

Tricou Alergare AT500 KIPRUN Care Roz Fete

Trening educație fizică cu logo roz-albastru
Sporturi care pot fi practicate de copii la scoală pentru o bună dezvoltare fizică și mentală 6

Colanți 500 respiranți baby gym albastru/Roz Fete

Colanți 500 respiranți baby gym albastru/Roz Fete
Sporturi care pot fi practicate de copii la scoală pentru o bună dezvoltare fizică și mentală 7

Tricou Alergare AT500 KIPRUN Care Roz Fete

Screenshot 14
Sporturi care pot fi practicate de copii la scoală pentru o bună dezvoltare fizică și mentală 8

Vestă Hybride fetițe albastră

Vestă Hybride Drumeție la munte albastru
Sporturi care pot fi practicate de copii la scoală pentru o bună dezvoltare fizică și mentală 9

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului topzece10.net. Acesta a fost creat din combinația realizată dintre pasiunea mea pentru a scrie și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Alături de alți scriitori de conținut de pe acest site analizăm produse online și scriem recenzii și ghiduri de cumpărături menite să ajute oamenii să facă achizițiile corecte.

Topzece10.net
Logo